DJI NAZA pokračování 2
- gardenroute
Re: DJI NAZA pokračování 2
To je trochu jinak, ono je to vyprodany vždy velmi rychle, jak autor expeduje nejaky batch, takze musíš počkat na další varku.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
radegaster
Jinak pokud se nepletu tak GPS co je k Naze je schopná přijímat pouze americký GPS a evropský Galileo, nedokáže chytat ruský Glonass. Proto je rozdíl mezi telefonem a Nazou, většina telefonu dokáže totiž přijímat všechny tři systémy, alespoň si to myslím že to tak je. Dá se ale koupit jiný puk (dokonce levněji než originál) který přijímá všechny tři systémy.
Neumí ani Galileo, pouze GPS.
Odesláno z mého Lenovo A820 a podpis odstraním
Odesláno z mého Lenovo A820 a podpis odstraním
Tak dnes pokračování v prostoru kde v okolí cca 20m ve všech směrech domy cca 10-15m vysoké NAZA ani ťuk. Mluvím ted jen o GPS, když puk od nazy jiný systém neumí. Dva mobily, dva tablety přijímaly 8-11 GPS satelitů a fix bez problémů do 15ti vteřin. (jen GPS) Naza se nefixla ani po 15ti minutách. Potom jsem se přestěhoval do ještě volnějšího prostoru a Naza zaplaťbůh na mě zamrkala zeleně a fix. Takže NAZA funguje, ale je to mizérie. Tak se ptám, k NAZA M V2 chci koupit jiný puk, poradíte jaký a kde ? Dík.
DJI - Phantom 4
-
radegaster
Pokud by nevadil nákup z číny tak se dá za celkem slušnou cenu koupit tam.
Aliexpress: http://www.aliexpress.com/item/Foldable-Bracket-Holder-Ublox-M8N-GPS-Compatible-with-DJI-NAZA-Lite-V1-V2-Flight-Controller/32545067876.html?ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_4_10037_10017_10021_507_10022_10032_10009_10020_10008_10018_10019_101,searchweb201603_2&btsid=cca1126e-1c77-431d-9e2b-8b2fecc2984e
Osobně mám v plánu kupovat tenhle z banggood protože s tím obchodem mám hodně dobré zkušenosti. Vyzkoušené ty puky nemám lidi si je ale chválí a mají jen kladné recenze takže nejspíš fungují dobře. http://www.banggood.com/Ublox-M8N-GPS-Compatible-with-DJI-NAZA-Lite-V1-V2-Flight-Controller-Phantom-1-2-Vision-p-991718.html
Pokud budeš objednávat z číny tak počítej s tím že to možná zastaví na celnici a budeš doplácet 190 + DPH takže cena bude +- 1000 korun.
Možná je tu někdo kdo tenhle puk má a může se podělit o svoje zkušenosti ?
Aliexpress: http://www.aliexpress.com/item/Foldable-Bracket-Holder-Ublox-M8N-GPS-Compatible-with-DJI-NAZA-Lite-V1-V2-Flight-Controller/32545067876.html?ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_4_10037_10017_10021_507_10022_10032_10009_10020_10008_10018_10019_101,searchweb201603_2&btsid=cca1126e-1c77-431d-9e2b-8b2fecc2984e
Osobně mám v plánu kupovat tenhle z banggood protože s tím obchodem mám hodně dobré zkušenosti. Vyzkoušené ty puky nemám lidi si je ale chválí a mají jen kladné recenze takže nejspíš fungují dobře. http://www.banggood.com/Ublox-M8N-GPS-Compatible-with-DJI-NAZA-Lite-V1-V2-Flight-Controller-Phantom-1-2-Vision-p-991718.html
Pokud budeš objednávat z číny tak počítej s tím že to možná zastaví na celnici a budeš doplácet 190 + DPH takže cena bude +- 1000 korun.
Možná je tu někdo kdo tenhle puk má a může se podělit o svoje zkušenosti ?
Naposledy upravil(a) radegaster dne úte 09.05.2017 19:50, celkem upraveno 1 x.
Ok, díky za reakci. Na tyhle dva jsem po pročítání diskuse taky koukal a zatím se kloním k banggood, protože už jsem tam pár věcí nakoupil a vždy vše ok.
DJI - Phantom 4
radegaster píše:Pokud budeš objednávat z číny tak počítej s tím že to možná zastaví na celnici a budeš doplácet 190 + DPH takže cena bude +- 1000 korun.
Mě to prošlo poštou bez proclení...
-
radegaster
Ono to může projít nebo taky nemusí. Je lepší počítat s tím že to bude stát víc a pak být mile překvapený než naopak 
Já ten puk z BG budu letos taky asi kupovat, teď mám na hexe půjčený originál a funguje to kde jsem lítal poměrně dobře tak jsem zvědavý jaký tam pak bude rozdíl když tam dám ten jiný.
Já ten puk z BG budu letos taky asi kupovat, teď mám na hexe půjčený originál a funguje to kde jsem lítal poměrně dobře tak jsem zvědavý jaký tam pak bude rozdíl když tam dám ten jiný.
Pak se, prosím, poděl zkušenostmi, taky mne to zajímá a ta cena za vícesystémový puk nijak zvlášť nekouše, taky o něm už nějakou dobu uvažuju.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Chlapi, ale u těch odkazů co jste sem teď dali nikde nepíšou nic o tom, že to chytá víc systémů. Možná jste se při výběru jen netrefili na ten správný puk - správně je to tento G2 a umí GPS i Glonass: http://www.banggood.com/FFOSD-G2-M8N-GP ... 79718.html
Stojí sice skoro dvakrát tolik, ale když jsem si ho kupoval letos v březnu nebo dubnu, tak mi to prošlo bez cla. Možná na to mělo vliv to, že jsem si při placení zaškrtnul volbu aby tam na obálce nebylo logo Banggood. Každopádně kromě krátkého visení na dvoře jsem koptér s tímto pukem ještě pořád na louce nevyzkoušel, takže osobní zkušeností z ostrého provozu zatím neoplývám.
Stojí sice skoro dvakrát tolik, ale když jsem si ho kupoval letos v březnu nebo dubnu, tak mi to prošlo bez cla. Možná na to mělo vliv to, že jsem si při placení zaškrtnul volbu aby tam na obálce nebylo logo Banggood. Každopádně kromě krátkého visení na dvoře jsem koptér s tímto pukem ještě pořád na louce nevyzkoušel, takže osobní zkušeností z ostrého provozu zatím neoplývám.
Jak koukám do datasheetu u-bloxího NEO-M8, píšou, že M8N podporuje GPS/QZSS, GLONASS a BeiDou s tím, že je připravený i pro Galileo (ale vždy jen dva současně, datasheet mluví o dvou nezávislých přijímačích). M8Q a M8M s Galileem nepočítají. Spousta zajímavého čtení leží tady: http://www.u-blox.com/en/product-resources
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
M8N umí tři systémy současně s novým fw 3.01. Jeden přijímač bere současně GPS/Galileo a druhý bere Glonass nebo Beidou. Jenom nevím jak do toho puku ten nový fw narvat když to jde ještě přes ten procesorek co to překládá do DJI protokolu. To by se muselo uvnitř rozpojit a připojit k PC samotný M8N.
Zdar,
vloni se mi povedlo na hexe celkem bez problémů rozchodit Nazu V2, teď bojuju s Nazou Lite na kvadře..
Popíšu problém - zapnu vysílač, zapnu kvadru, naza bliká v režimu GPS střídavě zeleně a červeně, po chycení signálu
GPS a určení pozice přestane problikávat červená a bliká jen zelená, v režimu atti bliká oranžová (místo toho aby jen svítili). V Naza asistentu mám zkalibrovanou jednotku i páčky vysílače. Do módu pro kalibraci kompasu se mi nedaří přepínáním módu letu GPS - Atti (ani jinou kombinací jiných režimů) dostat. Motory se však po odarmování roztočí.
Potřebuji tedy provést kalibraci kompasu a zjisit, proč diody stabilně nesvítí ale jen blikají.. Režimy letu mám na přepínači nastavené klasicky: GPS - Atti - F/S.
Díkes.
vloni se mi povedlo na hexe celkem bez problémů rozchodit Nazu V2, teď bojuju s Nazou Lite na kvadře..
Popíšu problém - zapnu vysílač, zapnu kvadru, naza bliká v režimu GPS střídavě zeleně a červeně, po chycení signálu
GPS a určení pozice přestane problikávat červená a bliká jen zelená, v režimu atti bliká oranžová (místo toho aby jen svítili). V Naza asistentu mám zkalibrovanou jednotku i páčky vysílače. Do módu pro kalibraci kompasu se mi nedaří přepínáním módu letu GPS - Atti (ani jinou kombinací jiných režimů) dostat. Motory se však po odarmování roztočí.
Potřebuji tedy provést kalibraci kompasu a zjisit, proč diody stabilně nesvítí ale jen blikají.. Režimy letu mám na přepínači nastavené klasicky: GPS - Atti - F/S.
Díkes.
Do kalibrace kompasu se dostávám kmitáním páčky mezi gps a manuál. Taky se mi nezdá to, že požaduješ aby to svítilo trvale, mě to podle zvolenýho módu příslušnou barvou bliká. Mám nazu lite předělanou na v2.