Protiběžné rotory vs. klasika

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
inetMark

#181 Příspěvek od inetMark »

No skusil som si motory vzajomne prehodit. Zvuk sa ozyva v tom istom pripade. Tymto som snad motorceky vylucil. Pozeram na to zblizka a nevidim zaden problem. Jediny problem, co vidim, je vzdialenost ozubeneho koliecka od motorcena (ale len mlicka). Prikladam fotky:

Obrázek

Obrázek

Na obrazku to mozno nie je moc vidiet, ale jeden gear dolieha uplne na motorcek a druhy tam ma mensiu volu a malilinku medzeru.
scarabeus

#182 Příspěvek od scarabeus »

Tohle jsem taky kdysi resil. Staci dat pod jeden sroubek nahoru podlozku, mysleno tesne pod motor. Trosku se to priblizi a je to ok. Lepsi nez dratem do oka. :-)
inetMark

#183 Příspěvek od inetMark »

Skusim to. A sposobovalo ti to vtedy hluk?
raging

#184 Příspěvek od raging »

já bych řek,že tím to nebude,ta vůle mezi pastorkem a kolem být musí a nezdá se,že by tady byla nějak zvlášť velká.Ale,můžeš to zkusit zmenšit,někdy to taky jde tak,že jenom povolíš motor a trošku přitlačíš ke kolu a přitáhneš.
inetMark

#185 Příspěvek od inetMark »

No tym to nebolo naozaj nakoniec.
Neostava mi nic ine, len obvinit vonkajsu tyc. Myslim tuto:
Obrázek

Ten gear na nej robi osmicku a aj hore vidiet, ze to nie je rovne, ale ze sa to hybe. Ak do nej vlozim inner shaft, tak aj ona sa hybe a zvuk moze byt sposobeny vzalovanim a priblizovanim sa k motorceku. Rozhodol som sa tyc demontovat aby som si ju prehliadol a zvazil kupu novej. Zial som sa zasekol a neviem ju vybrat. Co vsetko treba spravit aby som ju vybral? Vybral som 4 sroby (cierne) ktore drzali mechanizmus naklapania o tyc. Ten mechanizmus sa teraz moze na tyci volne pohybovat a tyc sa moze tocit nezavisle od mechanizmu. Dole som este dal dole jeden srob z koliecka, ale dalej neviem nic naist. Tyc nejde von. Tc chcem vytlacit smerom dole (kedze gear je na nej pripevneny pevne pokial viem). Co robim zle?
Prikladam obrazky toho, co som demontoval.
Obrázek

Obrázek
raging

#186 Příspěvek od raging »

ad 1:povol na dolním kole zajišťovací kroužek sundej dolní kolo a vytáhni vnitřní hřídel..ad2:povol vrchní kroužek,sundej vrchní kolo a hřídel vypáhni a je to. pak demontuj desku cykliky a hřídel je volná.
inetMark

#187 Příspěvek od inetMark »

Na obrakzu to mozno nie je vidiet, ale vnutorna tyc (inner shaft) uz je vonku.
Je tam len tato: http://www.rchelicoptershop.com/catalog ... t_B_01.jpg
Cize ta, v ktorej bola inner shaft nasunuta.
Dole ziadny srobik nema a je pevne pripevnena k tej tyci.
raging

#188 Příspěvek od raging »

8O jo,ta je s gearem u Lamy v4 napevno,demontuj cykliku a hlavně ten zajišťovací kroužek pod cyklikou musíš povolit;úplně povol červíky(šroubky)který ten kroužek zajišťují a pak hřídel vysuň směrem dolů!
inetMark

#189 Příspěvek od inetMark »

Neviem co je sice cyklika, ale ak je to to, co myslim, tak ta je cela demontovana.
Davam sem este raz ten isty obrazok rozobrateho stroja a zvyraznil som, ze co som vybral:
Obrázek
Neviem ci ti tam obrazky idu, ak pouzivas Operu Mini, tak su asi dost koprimovane a zmensene, takze si mozes obrazok pozriet tu ak chces:
http://www.hdsoft.sk/bin/P1120246a.JPG

To co je v kruzku, sa mi zda aj tak velmi pevne a neviem s tym tocit. Celu tyc sa snazim vysunut logicky smerom dole, ale mam pocit ze prave ten zakruzkovany kruzok vadi (ale srobik som dal prec).
raging

#190 Příspěvek od raging »

jo,vidím to,operu sice používám,ale na fórum jdu přes origoš prohlížeč.tak kroužek máš povolenej, musí tam být volný a to,co je nad kroužkem,je deska cyklického řízení,ta musí dolů a pak to musí jít ven.PS:tu už asi dole máš,tak už jen ten kroužek...
inetMark

#191 Příspěvek od inetMark »

No a prave to je problem. S tym kruzkom neviem pohnut. Odsroboval som ho (islo to hrozne tazko, ale podarilo sa), ale nejde s nim hybat ani jednym smerom a dokonca ani docit. Snad tam nie je privareny. Neviem jak to vybrat.

Add: K tej Opere Mini. Skus ju. Je free. Pre symbian a aj pre Windows Mobile je to fajntasticka volba. Usetris na datach a navyse bude nacitanie stranok rycheljsie. Ver mi. Je to sto krat lepsie ako vstavany prehliadac v symbiane.
raging

#192 Příspěvek od raging »

kroužek musíš stáhnout,jinak hřídel nevysuneš,musí to jít,možná,že je jenom přilepenej.
inetMark

#193 Příspěvek od inetMark »

Nakoniec som to abnormalnou silou a buchanim vytlacil von. Ten kruzok tam bol strasne napevnu, bude problem ho dat spet potom.
Jedno loziko mi ostalo na tyci a neviem s nim ani pohnut.
Koniec koncov sa mi ta tyc nezda vobec kriva, takze vobec nerozumiem preco robilo gear osmicku a preco sa tyc aj hore kmitala. Budem to musiet hlbsie analyzovat, nech viem co mam objednat.
zdzd

#194 Příspěvek od zdzd »

Prosím tě, nemůžeš aspoň místo tyč psát hřídel? Z toho bolí oči...

Díky.
inetMark

#195 Příspěvek od inetMark »

Som zaciatocnik, takze tieto pojmy nemam este zauzivane. No ale polepsim sa ;) .
Mimochodom ani neviem ako sa 'hridel' povie po slovensky. Hriadel?

PS: Nastastie este u dvojrotortaku (hracky :roll: ) mi kolegovia rozumia, co mam na mysli. Pri buducich diskusiach o Beltovi sa budem musiet vyjadrovat zrejme presnymi nazvami aby bolo jasne, o co ide. Bude sranda.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“