FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Rogalo

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#196 Příspěvek od Rogalo »

Marek_Km píše:Absolutně nechápu nastavení pádlové heli. Co jsem si postahoval eepe tak mi to nefunguje tak, jako v PC v simulaci. Všechno jde, kromě cykliky. Chod serv v kolektivu se dá vyladit v servech pomocí subtrimů a křivek až k dokonalosti, ale prostě cyklika se nehýbe pomocí zdrojů CYC. Když jsem to obešel, tak jsem měl malé vychýlky, že jsem musel v vrťasem hodně rychle dolů, až to nevydržel podvozek a šlo to na bok. Listy skoro beze škod, ale je mi jasné, že budu muset měnit hlavní a příčnou.
Opravdu to nechápu, ani netuším, proč není heli ve Wizardu. To, co by jinde trvalo chvilku, je tady nadlidský výkon a ani tak to nefunguje OMG... :x

Zkusím ti nabídnout moje nastavení.To funguje.
Přílohy
heli1.jpg
heli.jpg
Marek_Km

#197 Příspěvek od Marek_Km »

Díky, už včera pozdě večer se mi to podařilo rozchodit. Ony totiž ty příklady, které jsem napípal, nebo zkoušel v Companionu, byly všechny funkční. ALE! V žádném nebylo nastavené použít vstupy přesně tak, jak jsou na druhém obrázku, který postoval Rogalo. TO BYLO TO, PROČ MI TO NEJELO! Nikde to nebylo takto nastavené. Ani nikde na YT ani nikde jinde jsem nenašel, že se to tam má nastavit. A když jsem to zkusil obejít jiným mixem, tak ta cyklika nechodila jak měla a já trouba s tím šel do vzduchu. Proto jsem s tím musel honem dolů, takže škody - podvozek, nakonec i ty listy, hřídele (ty už měním automaticky). To, že jsem to musel opravit, to mě ani tak netočilo, jako to, že jsem tomu věnoval tolik času, než jsem přišel na to, co se musí nastavit...
Tak jsem si aspoň teď dopoledne konečně trochu s vrťasem zalítal a snad už mě při nastavování už nic tak nepředvídatelného nečeká...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od RCStudio »

I přes to, že umíme aktualizovat přijímače a senzory přes vysílač, uvádíme na trh šikovný USB převodník. Má již výstup na S.Port a není tak k němu potřeba SPC káblík. https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/24 ... sport.html

Obrázek
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
zbek
Kontaktovat uživatele:

#199 Příspěvek od zbek »

chtel jsem se zeptat jakou mate zkusenost s FrSky GPS senzor a vyhodnoconi rychlosti ?
zbek

aircombat
jimi-m

#200 Příspěvek od jimi-m »

Ahoj lidi. Mam standardní vario senzor frsky a po prechodu na opentx 2.1 se chova nejak divne.

Na opentx 2.0 mi celou dobu letu pipalo vario temi svymi tahlymi tony a oznamovalo zda letadlo klesa ci stoupa a to bez ohledu na aktualni vysku. V opentx 2.1 to oznamuje tony jen v prednastavenem rozsahu, ktery je pouze -17 / +17 m. Jakmile opusti tento rozsah, zacne divoce pipat. Pak musim vzdy vario resetovat, aby zacal znovu tu svou melodii. Tim padem ale ztratim informaci o vysce diky tomu resetu.

Kde je zakopany pes?
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od RCStudio »

Takze kdyz prektrocis hranici 17m/s tak se to zblazni a zustane to blbnout?
Jan Janekx Urbanek
pokryschin

#202 Příspěvek od pokryschin »

niečo podobne som mal aj ja s citlivým variom FrSKY-vo vysielači je vario prednastavené ako zdroj alt,to som zmenil na VSpd.špeciálna funkcia-hlásiť vario.neviem či je to správne,ale mne to funguje.a to mám rozsah -3 až 3 a po prekročení hlási normálne-nastavenie podľa príručky
jimi-m

#203 Příspěvek od jimi-m »

RCStudio píše:Takze kdyz prektrocis hranici 17m/s tak se to zblazni a zustane to blbnout?

Ono to hlásí melodii jen v rozmezí -17 / +17m od relativní NULY, to znamená vždy od resetu varia. Pak to jen divoce pípá. Kvůli tomu mi už spadlo jedno letadlo, protože jsem nevěděl co se to děje a celého mne to rozhodilo. Myslel jsem, že se zasekl trim (má to podobný zvuk) a snažil jsem se to "opravit" za letu .... :(

EDIT. Tak ja mel jako zdroj varia nastaveny ALT misto VSPD... Uz je to v pořádku. Bohuzel jsrm si myslel ze vario dela zvuky na zaklade vysky a ne vertikalni rychlosti.
Naposledy upravil(a) jimi-m dne sob 18.06.2016 20:28, celkem upraveno 2 x.
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
zbek
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od zbek »

Mam dotaz jak nastavit Airspeed SA02 v Taranisu aby meril v Kmh a ne v asi mile/h? Jakou tam dat konstantu aby to merilo spravne ? Jak jste spokojeni s ASS 70 ? :)
Naposledy upravil(a) zbek dne ned 19.06.2016 11:08, celkem upraveno 1 x.
zbek

aircombat
zelkar

#205 Příspěvek od zelkar »

Prosím o radu se dvěma drobnými problémy u Taranisu X9D+

1) Několikrát jsem si omylem zkopíroval model v seznamu. Když jsem kopii vymazal, zůstalo po něm volné číslované místo, kterého se neumím zbavit. Taky se tím posunulo číslování dole zbývajících modelů. Tím pádem mi už nesouhlasí čísla přijímačů v modelech a začínám v tom mít hokej. V Companionu bych to nějak postupným kopírováním a mazáním opravil, ale přijde mi to hodně zdlouhavé - pokaždé, když se spletu.
Nezná někdo fintu jak jednoduše smazat volnou pozici v seznamu a posunout tím číslování modelů zpět nahoru?

2) Nedaří se mi najít, jak vynulovat stopky. Potřeboval bych po vynulování začít nové měření současně s přepnutím letového režimu.

Předem děkuji zkušenějším a ochotným :)
FrSky / Dingo, F5J ...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od RCStudio »

Kazda pozice je cislovana, nezavisi na id prijimace, id prijimace jde volne menit.
Reset stopek se dela dlouhym enter na hlavni obrazovce a reset stopek nebo letu.
Pokud to potrebujeme behem letu da se priradit prepinac v specialnich funkcich.
Jan Janekx Urbanek
pokryschin

#207 Příspěvek od pokryschin »

Ja mam stopky riešené pomocou logických spínačov.stopky motoru sa mi spínajú,ak mám odblokovaný kanál plynu a súčasne plyn je väčšší ako mínus 95/motor sa točí/,ak klesne plyn pod tuto hranicu,tak sa vypnú,súčasne sa mi zopnú stopky letu,ktoré sa vypínajú po pristani a zablokovaní plynu spínačom. k stopkám mám nastavené tieto log. spínače.reset týchto dvoch stopiek mám riešený log.spínačom- kombináciou bloku plynu,výchylkou plynu a ďalšieho spínaču-kvôli náhodnému resetu.v spec. funkciách je log. spínač priradený k resetu jednotlivých stopiek-nezabudnúť zaškrtnúť políčko na konci riadku.tretie stopky-celkový nalietaný čas je spínaný a vypínaný stopkami letu,pričom sú trvalé s resetom ručne pomocou iného log spínaču-inou kombináciou bloku plynu,plnou výchylkou plynu a ďalšieho spínača.v spec. funkciách je priradení reset tretích stopiek log.spínaču,pričom štvorec na konci riadku nie je zaškrtnutý kvôli náhodnému resetu.v tvojom prípade by som stopky označil príslušným letovým režimom a reset log.spínačom.v open tx je množstvo ciest ako dosiahnúť to čo potrebujeme a ako potrebujeme.skvelý systém
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od Sluggish »

páni,
má niekto skúsenosť s týmto tu ?... http://www.aliexpress.com/item/Wholesale-DIY-SBUS-To-PWM-PPM-Decoder-16CH-For-Futaba-Orange-Frsky/32643645533.html

mohlo by to byť celkom dobré riešenie pre viac kanálové modely namiesto dvoch prijímačov alebo sbus serv.

Veľa informácíí som o tom nenašiel, tak skúšam aj tu

Vďaka
zelkar

#209 Příspěvek od zelkar »

To Janekx:
Děkuji. Do tohoto resetu jsem dosud raději nevstupoval - funguje to.

K číslování: Jde o to, že mám cca 12 napípaných modelů, např. Laguna je č.5 - tím pádem vím, že jsem jejímu přijímači přiřadil ID5. (Pokud nějaký model zruším, můžu jeho pořadového číslo třeba přiřadit jako ID pro další přijímač.)
Když se mi nechtěným kopírováním seznam párkrát posune, mám v tom hokej a potom nevím, jaká ID mám na přijímačích v jednotlivých modelech. Musím to jednotlivě prohlížet a někam si zapisovat...
Proto se ptám: Nelze prázdnou pozici v seznamu (kde je jenom samotné číslo modelu) nějak jednoduše odstranit?
FrSky / Dingo, F5J ...
macil

#210 Příspěvek od macil »

Modely sa dajú presúvať na iné pozície.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“