Quadrokoptéra padá na jednu stranu.

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nazarety

Quadrokoptéra padá na jednu stranu.

#1 Příspěvek od Nazarety »

Ahoj,
potřeboval bych pomoct od kolegů zkušenějších modelářů. Mám quad, který se mi při pokusu o vzlétnutí převrací. Když jsem ho přivázal na provaz do vzduchu tak sem zjistil, že jeden motor se točí míň-pomaleji, ale když přidám víc cca do pul plynu tak se vše srovná a kopter vypadá, že by letěl normalně(možná). Zkusil sem prohodit motory na jiné rameno-chyba pokračovala na stále stejným ramenu. Zkusil sem vyměnit řj naza M-lite za starší KK2 a tam se to děje při stejné konfiguraci na jiném rameni.
Regulátory jsem kalibroval několikrát - i po jednom i najednou, docházejí mi nápády.
Říkám si jestli to nemůže byt v rozvodné desce v rámu mé F450, ale proměřoval sem to a nevypadá to.
Zkoušel sem měřit výstupy z regulátoru na motor, ale příjde mi, že se tam v pruběhu přidávaní plynu neděje.
Nevěděl by někdo prosím co by tam mohlo být za zádrhel??
tomas1987

Re: Quadrokoptéra padá na jednu stranu.

#2 Příspěvek od tomas1987 »

nemas otocene vrtule? toci se motory spravne?
Taranis 9D, x210 race, TBS disco clone, H 450 FPV, durango desc210R
Kamikaze591

#3 Příspěvek od Kamikaze591 »

Neprehraval jsi fw? Me se to stalo porom, co se spatne prehral fw. Nevim jak ale stalo. Nasledne prehrani pomohlo.
Liptoor86
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Liptoor86 »

Jestli používáš Cleanflight nebo Openpilot zkusil bych posunout hranici "rozbíhání motorů o 100us"(např pokud se ti teď motory rozbíhají na 1000us, zkus to přenastavit na 1100us) a to samé udělěj s horní hranicí, tu bych dal tak na 1700us. Ještě nezapomeň zvýšit frekvenci regulátorů, pokud umějí 490Hz, nastav to tam, dělá to pěkné divy.
Auta: HPI E10 Drift ED, Mini Inferno, Mad Truck
Quadry: QAV250, F450
Nazarety

#5 Příspěvek od Nazarety »

tomas1987 píše:nemas otocene vrtule? toci se motory spravne?

To jsem si pohlídal. Zhruba od pul plynu se kopter tvaří ze by letěl normálně

Kamikaze591 píše:Neprehraval jsi fw? Me se to stalo porom, co se spatne prehral fw. Nevim jak ale stalo. Nasledne prehrani pomohlo.

Na naze mám origo soft a na KK2 jsou přehrával, ale pak to jestě normálně létalo.

Liptoor86 píše:Jestli používáš Cleanflight nebo Openpilot zkusil bych posunout hranici "rozbíhání motorů o 100us"(např pokud se ti teď motory rozbíhají na 1000us, zkus to přenastavit na 1100us) a to samé udělěj s horní hranicí, tu bych dal tak na 1700us. Ještě nezapomeň zvýšit frekvenci regulátorů, pokud umějí 490Hz, nastav to tam, dělá to pěkné divy.

Mám Nazu m lite a nebo KK2, Nejsem si jistý jestli u těchto jednotek jde regulovat hranice rozbíhaní motoru. V nastavení jsem to nikde nenašel. Pokud byste mi dokazali poradit?
Regulátory mám nějaké no name by china a nejde je programovat - nepředpokládám že by uměli níc ne defaultní 400 Hz
BoŠ

#6 Příspěvek od BoŠ »

A co kalibrace IMU u Nazy? Měl jsem podobný problém u Hexy s Naza 2.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
johny107

#7 Příspěvek od johny107 »

Chyba bude v jednom regulatore..Mal som podobne cosi na koptere,nevedel som tiez dlho prist na chybu.Nepomahala ani kalibracia rozsahu plynu,mal som regle turnigy plush.
Vsetko som v nich nanovo prestavil kalkulackou.
Hlavne nezabudni vypnut ochranu podbitia baterie.Aj na regle,mali by to byt automatucky aj na doske.Jeden regulator ti moze vypinat skor ako ostatne a potom ide koptera automaticky k zemi.
Radsej sledovat baterku telemetriou ako poslat kopteru k zemi!!
j.s

#8 Příspěvek od j.s »

máš všechny regly ze stejné série, nedokupoval jsi ten jeden třeba později? jsou ty regly všechny stejné? Jednotkou to neni, když je u dvou stejný problém a ani motorem, když byly prohozeny... takže regulátor.. buď má ten jeden jiný fw a dělá to neplechu, nebo je špatně kalibruješ.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“