Mi-8
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Re: Mi-8
Gratuluji , to je fantastická práce !!!! A ta přední podvozková noha na originálu není řiditelná, je jenom volně otočná. Při pojíždění se to řídí úplně jednoduše pomocí vrtulky. U modelu bych asi udělal trošku delší zavlečení kolečka jako má originál , aby to při vzletech a přistáních letadlového stylu nechytalo kmity. U modelu to bude možná málo zatíženo. I skutečný vrtulník pokud bylo těžiště hodně vzadu a jelo to rychle, měl ke kmitání mírný sklon. Do neutrální polohy se to vrací po odlehčení předního podvozku samo. Jak se pístnice vysune, tak se to vystředí. To je ale jenom pro naprosté magory .
Tady by byl asi jednodušší nějaký pružinový mechanismus.
- Michael Gulyj
Osobně si nedělám, co se týče pojíždění, moc velké iluze. Nikdy jsem neviděl pořádné video, kde by model opravdu pojížděl, natož nějak do zatáček. Vždy se nanejvýš při mezipřistání trochu na kolech svezl, ale možná se mýlím a budu rád. Noha je ale pro jistotu konstruovaná tak, aby byla možnost montáže napevno (prostě se jednoduše přišroubuje a páky se opřou o přepážku) nebo s pružinami, popřípadě i se servem. Touto cestou zdravím hochy ze Star Wars
.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
O tom udelat tu nohu jen volne otocnou jsme diskutovali. Prevazil strach aby se noha za letu samovolne neotacela, coz by asi nebylo hezke. Proto je to nakonec udelane a pripravene pro tri moznosti a kazdy si muze zvolit tu svoji.
Pevna, pritazena pruzinami, rizena servem spojenym treba s vrtulkou.
Videl jsem nejaka videa jak nekdo mel takovy podvozek naroubovany na Goblinu. A jezdil s tim velmi pekne.
Pevna, pritazena pruzinami, rizena servem spojenym treba s vrtulkou.
Videl jsem nejaka videa jak nekdo mel takovy podvozek naroubovany na Goblinu. A jezdil s tim velmi pekne.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- Michael Gulyj
Modrá je dobrááá........už je to tak.
Ještě kvíz: kdepak jsem tam vidět já
?
Ještě kvíz: kdepak jsem tam vidět já
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Michael Gulyj
Vyhlášení vítězů kvízu : 1. místo Lark (rychlejší čas vložení příspěvku), 2. místo pkotatko (díky upřesňujícím, správným informacím se přesouvá též na místo první). Tak se kluci prosim nepoperte
.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- falkon
- Kontaktovat uživatele:
Troll píše:Gratuluji , to je fantastická práce !!!! A ta přední podvozková noha na originálu není řiditelná, je jenom volně otočná. Při pojíždění se to řídí úplně jednoduše pomocí vrtulky. U modelu bych asi udělal trošku delší zavlečení kolečka jako má originál , aby to při vzletech a přistáních letadlového stylu nechytalo kmity. U modelu to bude možná málo zatíženo. I skutečný vrtulník pokud bylo těžiště hodně vzadu a jelo to rychle, měl ke kmitání mírný sklon. Do neutrální polohy se to vrací po odlehčení předního podvozku samo. Jak se pístnice vysune, tak se to vystředí. To je ale jenom pro naprosté magory .Tady by byl asi jednodušší nějaký pružinový mechanismus.
Já to u přední nohy http://danjicha.rajce.idnes.cz/Milka/#_2.jpg řešil systémem užívaným u servo saveru http://www.serpent.com/files/img/1234573199b.jpg.
Když je noha zatížená, je volná pro otáčení, když se zvedne, sama se srovná do výchozí polohy. Jak píše Honza, i magoři se mezi náma najdou...
- Michael Gulyj
To je zajímavý řešení, už si se dostal k tomu to vyzkoušet- rozuměj, už ti ten obr lítá?
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Zajímavý řešení to je, ale co to bude dělat v zatáčce při nadskakování podvozku? To se to kolo vrátí do přímého směru a při opětovném zatížení bude ze směru. Navíc musí na noze být omezení úhlu na míň než +/- 70 až 80° (odhadem), aby nezůstalo viset na vrcholech° a klíny do sebe zapadly. Docela rád bych to viděl v akci. Asi bych to radši viděl na nějakou nůžkovou pružinu.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Mam v hlave reseni servem. V jednom letovem rezimu bude zataceci servo prirazene ke kanalu vrtulky. V dalsim letovem rezimu bude servo ve stredove poloze. Takhle by to snad mohlo fungovat dobre. Podminka ale bude vrtulkove gyro v RATE rezimu. HL by to asi moc nefungovalo.
Co si o tom myslite ?
Co si o tom myslite ?
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16