Hřídel na FOXY C3007/28

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
helifish

Hřídel na FOXY C3007/28

#1 Příspěvek od helifish »

Zdravím. Po několika kotrmelcích při přistaní během kterých se mi podařila zlomit vrtule (ale nikdy nebylo potřeba lepidla :) ) , jsem zjistil že mám nepatrně ohnutou hřídel motoru FOXY C3007/28. Tak jsem se chtěl zeptat zda se dá sehnat nová hřídel jako samostatný náhradní díl. Nějak se mi nic nedaří vyGooglit. Dík za odpověď
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Strip

Re: Hřídel na FOXY C3007/28

#2 Příspěvek od Strip »

zkusil bych poptat na
http://www.rc-modelarka.cz/?section=cat ... tegory=359

mají tam hřídelky na mnoho jiných, třeba seženou i tuhle

Pavel
Lark

#3 Příspěvek od Lark »

Originál taky nikde nevidím, ale asi by se dala upravit zkrácením, třeba tahle:
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=80723
nebo tahle: http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=80724
horejsi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od horejsi »

Petky hridelky mame v mnoha provedenich. Externi sklad nemame.
horejsi.cz
helifish

#5 Příspěvek od helifish »

horejsi píše:Petky hridelky mame v mnoha provedenich. Externi sklad nemame.
horejsi.cz

Zdravím p. Hořejší
Bohužel já nedokážu posoudit zda hřídelky které nabízíte "pasují" do zmíněného elektromotoru. Proto je hledám jako náhradní díl ke konkrétnímu Foxy motoru.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Lark

#6 Příspěvek od Lark »

Tak tu starou změř a udělej nějaký náčrtek s kótama. Třeba se nějaká p. Hořejšího najde, nebo bude snadné jí jen upravit. Bez rozměrů se nedá poradit.
helifish

#7 Příspěvek od helifish »

O víkendu jej zkusím rozebrat a poměřím hřídel. Aspoň se kouknu jak jsou motory dělané. Stejně v mých podmínkách jsem schopný hřídel tak maximálně zkrátit. Pokud nebudou sedět nějaké "zápichy" či plošky tak jsem stejně v ... tralalá . Jsem netušil že Foxy motor bude mít 5 mm hřídel která se po cca 5 ti špatných přistání kdy se éro jen překulí přes čumák ohne (ani jsem na éru nepotřeboval nic lepit či opravovat). Navíc hřídelku nemá jako oficiální náhradní díl. Rád stavím a modelařím proto jsem si k helinám (kde toho modelaření moc není) pořídil éro ale soustružit si vlastní hřídelku opravdu nemám kde. :) Motor dám do pořádku a půjde do šuplíku na někdteré příští éro. Do Geminiho asi pořídím AXI-ka tam je to naprosto jasné i z náhradníma dílama - konkrétní motor - přesná hřídel za cca 100 kč a snad jsou i kalené jak píšou.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“