CPL(H), př. CPL(A)

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
michal.zdarsky

CPL(H), př. CPL(A)

#1 Příspěvek od michal.zdarsky »

Ahoj,
sdílel by někdo zkušenosti s učením (z čeho, jakým způsobem) se připravoval na zkoušky CPL, ideálně na vrtulníky?
Mám doma sadu modrých skript pro teoretickou přípravu dopravních pilotů od Kulčáka, jsou vhodné? Dále, zda je vhodnější si zvolit angličtinu a spoléhat na to, že testy jsou stejné jako s aviationexam, nebo existují nějaké reálné testy na CPL, jako bylo na PPL Aeroweb? Něco se mi podařilo stáhnout, ale nevím, jak moc to má společného s otázkami, které budou na ÚCL.

Děkuji moc za jakékoliv postřehy.
Troll

Re: CPL(H), př. CPL(A)

#2 Příspěvek od Troll »

Udělej si rovnou ATPL, množství toho, co se musíš naučit je téměř stejné, jenom v testech na CPL budeš mít ze stejného rozsahu učiva míň otázek. Ta databáze otázek není zvlášť na CPL a zvlášť na ATPL . Je jenom jedna. S průkazem ATPL budeš mít lepší vyhlídky pro budoucí zaměstnání. A doporučuju rovnou angličtinu, české testy jsou tragické. Nejlépe použít i anglické originální učebnice.
stepacz
Kontaktovat uživatele:

Re: CPL(H), př. CPL(A)

#3 Příspěvek od stepacz »

JJ asi ATPL rovnou je nejlepší, ale není to nic jednoduchýho ležel jsem v tom cca 1.5 roku (včetně aviation examu), zrovna mi doma leží aglický učebnice včetně CDček kupoval jsem to zhruba dva roky zpátky za cca 30tisíc, klidně bych ti to prodal :-)
Co jsem slyšel tak česká varianta se dala udělat rychleji co se učení týče, ale když už, tak už. angličtina v letectví je základ...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“