Jaký motor ???
-
Baca
- Kontaktovat uživatele:
Jaký motor ???
Poradí mi někdo jaký použít motor ?? Letadlo má rozpětí 880mm,délka 720mm, váha850g. Podle plánku je tam SPED400 na přímo,ale zdá se mi to málo. Chtěl bych tam nacpat spalovák, ale nevím kolikátku a jakou vrtuli. Nebo kde najdu nějakou tabulku, nebo vzoreček jak to spočítat. Díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Baca dne sob 18.06.2005 20:19, celkem upraveno 1 x.
Re: Jaký motor ???
Baca píše:Poradí mi někdo jaký použít motor ?? Letadlo má rozpětí 880mm,délka 720mm, váha850g. Podle plánku je tam SPED400 na přímo,ale zdá se mi to málo. Chtěl bych tam nacpat spalovák, ale nevím kolikátku a jakou vrtuli. Nebo kde najdu nějakou tabulku, nebo vzoreček jak to spočítat. Díky za odpovědi.
4stovka spíd na přímo se rovná zhruba mvvs 2,5 ccm. Záleží jestli s toho chceš mít stíhačku, nebo slimejše. Já bych tam dal 1,5-2 ccm Brno. A jestli cheš, aby to lítalo fakt rychle tak tam dej tu dvaapulu...
S tim nemuzu vubec souhlasit. Mam model r=1100mm, pohanim ho Phasorem 15/4 a dovolim si rict, ze to je tak nahrada motoru 2,5ccm. Kdyz do toho da Baca 2,5 bude to litat jako _nerizena_ strela. To neni ani dobry, ani bezpecny. Znovu rikam, 1ccm MP Jet nebo nepatrne vetsi motor, co neni tak vykonny (treba Enya), ale ten uz zase bude tezky. Vim o cem mluvim, takovy model jsem lital (mam doma). Dvojku MVVS mam v modelu Pony. Kdo zna, je to prastary pylonovy/akrobaticky model. Ma minimalne 1,1 metru rozpeti.
Re: Jaký motor ???
Krtecek píše:4stovka spíd na přímo se rovná zhruba mvvs 2,5 ccm. Záleží jestli s toho chceš mít stíhačku, nebo slimejše. Já bych tam dal 1,5-2 ccm Brno. A jestli cheš, aby to lítalo fakt rychle tak tam dej tu dvaapulu...
Tak to jsi tedy hodně přestřelil...
Dvaapůle má 0,7 PS, to je 522W.
I kdyby jsi S400 krmil ideálním osmičlánkem o napětí 9,6V a zanedbal ztráty, tak by vycházel potřebný odběr 54A. A protože motor nemá 100% účinnost, napětí accu při zatížení klesá, něco se vytopí na reglu, na drátech, na accu a podobně, byl by potřebný proud bratru 80-100A.
A teď mi řekni co to bylo za čtyřstovku, když ta jakžtakž a krátkodobě snese proud do 10A. Tedy desetkrát míň.