Ulétnutá NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět

Uletěla vám někdy Naza?

Ano, jednou, myslím, že to byla její chyba.
1
4%
Ano, jednou, nevylučuji chybu pilotáže nebo špatné instalace.
5
22%
Ne, nikdy se mi to nestalo.
15
65%
Stalo se mi to už víckrát.
1
4%
Uletěla, ale byl to únos!
1
4%

Celkem hlasů: 23

Zpráva
Autor
salamander

Re: Ulétnutá NAZA

#91 Příspěvek od salamander »

Moja P2 lietala 2 roky , spústu som nafilmoval a lietala bez problémov .
Asi to bol vydarený kus :)
gardenroute

#92 Příspěvek od gardenroute »

Takze jeste jednou pomalu a polopatě pro ty/toho pripadne pomalejsi - namapovani "Manual" rezimu v kontextu NAZA flyaway, které se tu nyní radu prispevku zpet diskutovalo, znamena mit v principu moznost při takovem potencionalnim uletu prejit do Manual rezimu (tim se mj. deaktivuje vazba stabilizace na kompas, barometr a GPS), a tim celkem jiste a rychle kopteru poslat (aspoň trochu kontrolovane i pro nezaskoleneho) k zemi, coz muze byt mensi zlo, nez ji nechat nekam nekontrolovane uletět.
Osobne jsem nikdy takovou paranoiou netrpel, a Manual nastaveny nemel, znamy a tolik diskutovany (hlavne na zahranicnich forech) FlyAway fenomen se az na výjimky v podstate Phantomu netykal, často to byly spise DIY stavene stroje s NAZA na palube. Nepletl bych to s jinymi ulety Phantomu (i u nas), u kterých az na výjimky spise podeziram zapojeni i pilota... :(

To jiste neznamena, ze se kvůli tomu někdo "musí ucit letat v manualu". Predpokladam, ze pro většinu to je jiz srozumitelne.

Jinak je samozrejme, ze ani v Manualu není zcela deaktivovane "rizeni po drate" s nejakou zakladni stabilizaci, to by to proste vůbec neletalo, resp. nebylo riditelne, ale predpokladam, ze to snad asi každý vi, vzhledem k nejakym zakladni fyzikalnim principum.

A NAZA M je jiste stále velmi dobry a spolehlivy kontroler i dnes (a to i když srovnam s konkurenci), obvykle za jeho chybami nejdříve byla nejaka chyba pilota, a to i v pripade toho zblbleho kompasu (nezkalibrovan, nevhodne umisten, neautorizovane preflashovani jednotky apod.)...

Howgh
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JosefSvejk

#93 Příspěvek od JosefSvejk »

BoŠ píše:

Cílem mého původního příspěvku byla rada, že by se měl...

Nikde není napsáno, že musí, že je to nějaká povinnost.
Já to taky doporučuji, je přece logické naučit se létat v režimu, který si můžu zapnout. Proč se tedy nenaučit něco, co se mi může třeba jen jednou hodit?
A ty hloupé narážky, že je někdo "pomalejší", bych doporučil vynechat, jsme na modelářském fóru, radíme si, diskutujeme.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“