Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
kraro

Re: Odbavování zásilek jdoucích do ČR přes Českou poštu

#781 Příspěvek od kraro »

sumpi píše:Gearbest.com

Goods are sent from China by courier ....... to píšou na webu.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#782 Příspěvek od Celeron »

Kuba78 píše:
Tak jak to dopadne uz tu snad bylo podrobne vysvetleno. Prijde to k celnikovi na stul, ten se podiva do tabulek Ceske Posty na postovne do ciny, radek "cena obvykla, jeden kontejner, letecky" a nebudes se stacit divit :-)

Tak obálka s topným tělesem byla v pátek ve schránce. Celníky to nezajímalo. Na obálce ani v ní žadnej doklad s cenou. Podobná věc stojí u nás skoro 600,- já dal 117,-
Jirka
sumpi
Kontaktovat uživatele:

#783 Příspěvek od sumpi »

kraro píše:Goods are sent from China by courier ....... to píšou na webu.

To sice píšou, ale když si zboží vybereš v sekci local warehouse "EU Warehouse", tak mě nenapadlo že jen využijou NLPost jako přepravce přímo z Číny.
Celej Gearbest je obrovská past na peníze, řešil jsem přes půl roku reklamaci telefonu, který nebyli schopni opravit. Nabízeli náhradu v ceně 1/4 hodnoty, nakonec jsem si vybral jiný telefon s doplatkem 70USD právě z EU skladu a ten mi teď zadržela pošta. Což mě úplně dorazilo :twisted:
Drondys

#784 Příspěvek od Drondys »

sumpi píše:To sice píšou, ale když si zboží vybereš v sekci local warehouse "EU Warehouse", tak mě nenapadlo že jen využijou NLPost jako přepravce přímo z Číny.

Bohužel někteří prodejci zneužívají pojem "local warehouse" a ve skutečnosti se jedná třeba jen o přeposílací bezcelní bránu, která zboží po vstupu na území EU neproclívá a ponechává celní formality na koncovém zákazníkovi v cílové zemi.

Navíc některé EU pošty poskytují své služby i z území Číny. Takže pokud je to třeba posláno přes NL Post ještě to vůbec nemusí znamenat, že to bylo odesláno z území EU.

Než sis z toho eshopu něco objednal tak ses měl předem zeptat například na podpoře toho eshopu zda je při volbě "EU warehouse" dovezené zboží již celně odbaveno přímo tím EU skladem bez jakýchkoli poplatků navíc kromě ceny, kterou jsi zaplatil v eshopu a pokud by ti odpověděli, že ne tak bys věděl, že nejde o plnohodnotný EU sklad.

Případně ses mohl předem poptat ostatních lidí v diskusi zda s tím eshopem někdo má zkušenosti a rozhodnout se až po vyjádření více osob.
sumpi
Kontaktovat uživatele:

#785 Příspěvek od sumpi »

to Drondys:
Jo, jo je to moje chyba,ale před rokem když jsem u nich kupoval telefon tak přišel z EU skladu bez problémů. Možná si to tenkrát naše pošta ještě neuvědomila.
Aspoň že se celník po prostudování celé korespondence s Gearbestem zachoval velice vstřícně :wink:

Tudíž upozornění i pro ostatní, nevěřit že EU Warehouse je opravdu sklad v Evropě a radši se zeptat.
Určitě to platí pro Gearbest.com
kraro

#786 Příspěvek od kraro »

Ze známých eshopů má v EU mimo HK pobočku i eu.banggood.com . Např. DX, který také píše, že má EU sklad, tak využívá pouze NL Post a vše je zasíláno z Číny.
JosefSvejk

#787 Příspěvek od JosefSvejk »

kraro píše: Např. DX, který také píše, že má EU sklad, tak využívá pouze NL Post a vše je zasíláno z Číny.

DX nepíše, že má EU sklad (EU warehouse). Používá pouze službu EU direct.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
kraro

#788 Příspěvek od kraro »

JosefSvejk píše:
DX nepíše, že má EU sklad (EU warehouse). Používá pouze službu EU direct.

Díky za upřesnění.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#789 Příspěvek od Celeron »

Teda Česká se zase vyznamenala! A to není doprava do ČR od protinožců ale z Opočna do Novýho Bydžova, pouhých asi 42 km. Balík DR (do ruky), dobírka 620 kaček odeslán v pondělí v 14.12 dle blábolů pošty by měl být druhý den doručen. V úterý nepřišel tak jsem kouknul na sledování. Ležel na SPU Pardubice. To samý ve středu, zase SPU Pardubice. Ve čtvrtek tam stále ležel, tak jsem reklamoval, nelze, musí odesílatel a "Stejně by to nešlo, protože paní vedoucí pošty má dovolenou". Tak jsem zavolal odesílateli ať to vyřídí. Dnes ráno se ve sledování konečně hnul směrem k doručovací poště. No a před chvílí do dovezl nasranej doručovatel a ještě mě vyhrožoval, že za to jak je prudím, pokud bych vyšel z domu o 15 sekund dýl, tak si pro to půjdu na poštu.
To jsou poštovní služby, co?
Jirka
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#790 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:...To jsou poštovní služby, co? ...

Ale to není o České poště. To je o lidech. U nás si v poslední době nemůžu stěžovat.
Ono ledasco je obecně o lidech... :roll:
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#791 Příspěvek od Celeron »

jyrry píše:Ale to není o České poště. To je o lidech. U nás si v poslední době nemůžu stěžovat.
Ono ledasco je obecně o lidech... :roll:

Bohužel, Česká pošta je taková, jaký v ní jsou lidi. Prostě státní organizace, který ještě spousta věcí od dob bolševika nedošlo....
Před 10 lety jsem provozoval zásilkovej prodej a za rok z 1500 balíků zmizelo 12 beze stopy a dalších asi 20 se muselo hledat. Peníze z dobírky evidentně dodaný a tím i zaplacený jsem musel několikrát dobývat i několik měsíců, prostě nepřišly na účet. Tak jsem ČP zrušil.
Zajímavý s PPL nikdy žádnej problém.
Jirka
djha53k

#792 Příspěvek od djha53k »

No sem objednal manželce parfem a bo predelavam kuchyn, tak jsem si priplaril 50Kc za balik do ruky, abych nemusel na postu odbihat a dodelal to...
Talze rano v 8 sms, v odpolednich hodinach Vam dorucime balil.
Takže makam na kuchyni a celej den nic.... a v 18:30 sms balik nebylo mozno doručit z duvodu nezastizeni adresata doma!
No to me teda rozhavilo do bela!!!

Tak letim na postu, bo zaviraj v 19hod a prej to my nic, to balilkova pošta... WTF!!! snad postu me jen jednu ne! Ale dali mi číslo na "balikovou" postu..

Druhej den volam a volam a volam a nikdo to nebere.... Po asi 3 hod sem se dovolal na, asi vratnici, ze me prepoji.... no hura nekdo...
Jenze smula zas nic...
Po hodine to zkousim znovu, tentokrat to vzala nejaka zenska, omluvila to dovolenou a brigadnikama.
Tak ji rikam, ze tohle uz je letos po 4ty, co jsem CP zaplatil penize navic abych nemusel na postu a stejne jsem tam musel, protoze jsem udajne nebyl doma...
Toz prej ze mi tech 50 vrati, nooo to sem zvedaF :-O

Edit: jo a ten samej den mi PPL vezlo vino. V 7hod budicek, v 13hod sem u Vas ;) v 12:55 dalsi telefonat, za 5 min sem u Vas.... A v 13:01 sem byl zpet v kuchyni i s balikem... Toz asi jinej oddil ;)
Drondys

#793 Příspěvek od Drondys »

Někdo má problémy s ČP a někdo zas s jiným dopravcem. Neochota, špatné zacházení se zásilkou, zatoulání zásilky, doručení formou pohození u dveří nebo na zahradě u domu atd. To je jen pár příkladů nejrůznějších problémů závislých na lidech toho či onoho dopravce, kteří se na doručování té či oné zásilky podílejí a platí to napříč všemi dopravci. Po Internetu se dá najít spousta negativních vyjádření prakticky ke všem dopravcům co existují. Obecně neexistuje dopravce, který by neměl ani jednoho nespokojeného zákazníka.
novfra

#794 Příspěvek od novfra »

Český telekomunikační úřad trvá na svém výkladu, tedy že se i firmy rozvážející balíky musí podřídit poštovnímu zákonu. A že se tak mají podílet na nákladech, které měla pošta v minulých letech se službami ve veřejném zájmu.

Regulace poštovního trhu je pro Český telekomunikační úřad stále náročnější. Na jeho rozhodnutí podalo podle informací HN žalobu už nejméně sedm zásilkových firem. Ty trvají na tom, že pod státní regulaci nespadají a nemusí přispívat stovky milionů korun České poště, která je jejich konkurentem.

Zdroj: http://archiv.ihned.cz/c1-65384220-na-ctu-podalo-zalobu-nejmene-sedm-konkurentu-ceske-posty-dal-se-vedou-spory-o-postovni-zakon
novfra

#795 Příspěvek od novfra »

A ještě doplním, o co že tu jde:

1,4 mld. Kč jsou uznané hypotetické ztráty České pošty za roky 2013 a 2014 za poskytování takzvaných základních služeb. Na tuto částku se mají složit její konkurenti.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“