Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
janva9

Re: Graupner MX-20 HOTT

#1261 Příspěvek od janva9 »

kope píše:.......Jo a ještě jedna věc-v menu Basic model setting se přijímač zobrazí jako R08, tj 8mi kanál, i když je to 6ti kanál.
Nevím, jestli je to důležité, ale v rádiu mám FW 1.182. ...

No, on to taky osmikanál opravdu je. Já třeba osmý kanál používám pro ovládání zisků v jednotlivých fázích.
Ground Penetration Tester
Lark

#1262 Příspěvek od Lark »

Thomascz6ř píše:zdravím, potřeboval bych pomoct.
Mám Graupner MX20 vysílač, a nemůžu přijí na jeden problém. Kdykoliv něco nastavim ( failsafe,servo adjustmens), tak po vypnutí vysílačky se včechno resetuje do původního stavu. ale například spojení s přijímačem nebo nastavení profilu modelu zůstává. Neví někdo čim by to mholo být?

Po změně nastavení Faisafe se musíš ještě přesunout na "STO" a potvrdit "SET". Musí při tom být zapnutý i přijímač, protože do něj se to nastavení zapisuje. U Servo adjustmens se ale nic ukládat nemusí. Změněné hodnoty se ukládají automaticky, takže po změně nastavení stačí vyskočit "ESC".
Thomascz6ř

#1263 Příspěvek od Thomascz6ř »

Jasně, oboje vim a znám. Problém je právě ten, že po změně a uložení změn, když vypnu vysílačku a zase ji zapnu, tak je jsou ty změny zase v původním stavu...a ani za boha nevím, čim to je...stejně tak přijímač musím často znovu spojovat s vysílačkou.
Lark

#1264 Příspěvek od Lark »

A zkoušel jsi to i u jiného přijímače? Děje se to i u jiných přijímačů? To vypadá spíš na nějaký problém v komunikaci mezi Tx a Rx, ale jestli to dělá i pro nastavení serv, tak spíš problém jen Tx. Máš v Tx i Rx odpovídající FW? Vyzkoušej ještě reset přijímače. Zkus to i u jiných modelů, nebo vytvoř nový model a prověř to. Případně si zazálohuj modely a zkus reset Tx do továrního nastavení a znova nastavit nový model. Nic jiného mě nenapadá.
Thomascz6ř

#1265 Příspěvek od Thomascz6ř »

Jak ji dám do původního nastavení? Zkoušel jsem podle youtube videa dát 4 trimy do středu k sobě a zapnout, což funguje, ale chce to po mě pak heslo, který nemám tušení kde sebrat.
Lark

#1266 Příspěvek od Lark »

Nikdy jsem to nezkoumal, protože jsem to zatím nepotřeboval, takže ti neporadím, ale třeba se ještě někdo ozve. Můžeš sem hodit odkaz na to video? Rád bych to zkouknul. Třeba na něco příjdem.
Thomascz6ř

#1267 Příspěvek od Thomascz6ř »

Lark

#1268 Příspěvek od Lark »

Trošku jsem hledal a tohle pro MZ-24 jsem taky našel na rcgroups. Ale pro MX-20 nebo MC-20 jsem našel jen dotazy bez odpovědi. Asi to stejné nebude a je to spíš vstup do servisního nastavení, a né Factory Reset.
Thomascz6ř

#1269 Příspěvek od Thomascz6ř »

Možná, v každym případě to pak chce heslo,takže to nijak nepomůže. Nechápu, že to tom nikde nejsou žádný informace, a to jsem zkoušel hledal i v němčině.
Lark

#1270 Příspěvek od Lark »

Možná proto, že už je dost riskantní se v tom hrabat. U jiných zařízení se taky kódy pro vstup do servisního nastavení běžně nezveřejňují, ale protože jich je podstatně víc (televize, rekordéry...), tak to někdo prolomí a zveřejní. Servis by ho ale znát měl. Nenapsal jsi ale jestli ten problém máš u více modelů a přijímačů. V tvém případu bych asi ještě zkusil znova přehrát FW v Tx. Nevím ale jestli to dovolí přehrát tou samou verzí. Pokud ne, tak bych tam nahrál starší verzi, a pak jí přehrál tou co si tam měl.
Thomascz6ř

#1271 Příspěvek od Thomascz6ř »

Firmware jsem tam už nahrával, byla tam nejnovější verze, tak jsem ho jenom přeinstaloval. Nicméně tim se nic neresetuje, jen tam je jiný firmware a změna nenastala. Ohledně těch jiný Rx, nevím, jak by to na to mohlo mít vliv, jelikož tu vysílačku nastavuji a ještě ani není s RX spárována, takže by to na to nemělo mít žádný vliv snad.

Dělá to u všech modelů, i u nového, který vytvořím.

Pokud by někdo měl odkaz na starší firmware pro MX20, byl bych rád, nemůžu ho na netu najít, jen 1.207 nejnovější.
Lark

#1272 Příspěvek od Lark »

Tyn starší verze FW by moh mít Jyrry. Jak se to přesně projevuje? Např. v Servo adjustments nastavíš nějaké hodnoty a při kontrole v Servomonitor se ty změny projeví? Po vyskočení z Servo adjustments taky? A nastavení zmizí až po vypnutí vysílače? Nebo je to jinak?
Thomascz6ř

#1273 Příspěvek od Thomascz6ř »

Není to jen servo adjustmens, je to i binding, nebo nastavení páček. Těžko se to popisuje, ale nastavím to, všechno je ok, pak stačí abych přepnul na jiný model, nebo vysílačku vypnul, a změny see neuloží. Jindy se uloží, ale zase ne všechny. Paměťovou kartu jsem zkoušel už i formátovat, ale na tu se ty nastavení neukládají, takže ta s tím taky nemá souvislost.

Jednou se už dokonce stalo, že jsem vymazal všechny modely komplet, vypnul a zapnul vysílačku a zase tam byly...
Lark

#1274 Příspěvek od Lark »

Jak píšeš, tahle nastavení nemají s SD-kartou nic společného. Na tu se modely jen zálohují. Takže to vypadá spíš na problém s vnitřní pamětí vysílače a s tím asi sám nic neuděláš. Je to mrzuté, ale vidím to spíš na servis.

Edit: Ještě mě napadla jedna věc. Jak je ten vysílač starý? Je vněm i knoflíková baterka, která napájí hodiny reálného času a možná napájí i tu vnitřní paměť. Ale to nevím jistě.
Thomascz6ř

#1275 Příspěvek od Thomascz6ř »

Je už starší, a delši dobu nebyl používán. Ta "knoflíková" baterie v něm je, tzn ji zkusit vyměnit?
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“