FrSky X12S Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
Spyromen

Re: FrSky X12D Horus

#316 Příspěvek od Spyromen »

Takhle to vypadat nebude ?
Protože to je děs.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#317 Příspěvek od RCStudio »

Nerikam ze nastaveni složitého modelu je nějaká banalita, ale FrSky-OS se snazi pomocí predefinovanych mixu / vztahu ulehcit praci s vymyslenim. Prostě potrbuji klapky do vyskovky a zvolim dany mix....

Myslim ze FrSky-OS bude dobry zaklad pro bezne nastaveni modelu a v pripade nutnosti dovede poskytnout i rozsirene funkce, pro ultra programatory bude stale k dispozici i OpenTX.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Spyromen

#318 Příspěvek od Spyromen »

To je v pořádku, jen mám obavy, aby mi stačil papír.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#319 Příspěvek od jyrry »

RCStudio píše:...Prostě potrbuji klapky do vyskovky a zvolim dany mix...

Ono se to snad dela nejak jinak? 8O
jyrry.webnode.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od RCStudio »

jyrry píše:Ono se to snad dela nejak jinak? 8O

Vychazim z porovnani s OpenTX kdy si vztahy musel clovek uvedomit a pak nastavit, neexistuje pro to okenko tohoto mixu. Ve FrSky-OS ano
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Bořík

#321 Příspěvek od Bořík »

Ono to bude nejspíš soudruh od soudruha .... někdo to naprogramuje za hodinu se vším všudy, někdo nikdy.
jio

#322 Příspěvek od jio »

Máš recht. Jen bych doplnil, že záleží i na četnosti používání.

Já jsem třeba Taranis kupoval ani ne tak kvůli ceně, ale hlavně kvůli existenci RiMrových videí. Vím z vlastní zkušenosti z MPX RoalEvo, že to rádio umělo víc než jsem potřeboval, ale vzhledem k malé četnosti používání jsem vždy začínal prakticky od nuly a vzpomínal jak na to jít.

Díky Richardovi teď vzdy jen nalistuji příslušné video a neztratim se v tom.
janva9

#323 Příspěvek od janva9 »

jio píše:Máš recht. Jen bych doplnil, že záleží i na četnosti používání.

Já jsem třeba Taranis kupoval ani ne tak kvůli ceně, ale hlavně kvůli existenci RiMrových videí. Vím z vlastní zkušenosti z MPX RoalEvo, že to rádio umělo víc než jsem potřeboval, ale vzhledem k malé četnosti používání jsem vždy začínal prakticky od nuly a vzpomínal jak na to jít.

Díky Richardovi teď vzdy jen nalistuji příslušné video a neztratim se v tom.

Tak že bez RiMrových videí bys na tom byl stejně jako s Evičkou?
Ground Penetration Tester
jio

#324 Příspěvek od jio »

Podobně. Výhodou je, že OpenTx je svou filozofií velmi podobný tomu, co vymyslel MPX. Takže to už není začátek od úplné nuly. Ale opakuji, bez těch videí bych další vysílač nekupoval a zůstal bych jen u Evo. Stačí mi. I tak ale většinu modelů provozuji stále na 35MHz. Nějak je nestačím rozbíjet. ;-)
Na Taranisu mám jen F450 od DJI a MPX Xeno.
Bořík

#325 Příspěvek od Bořík »

Jsem na tom úplně stejně, Jak JIO. Díky RiMrovým večerníčkům a zvědavosti z možností Taranise jsem odložil Evičku, která ale bude dál sloužit - bez ní se ponorky neobejdou.
mab
Kontaktovat uživatele:

#326 Příspěvek od mab »

jyrry píše://RCStudio...Prostě potrbuji klapky do vyskovky a zvolim dany mix..//

Ono se to snad dela nejak jinak? 8O

Představ si, že ano.
Najedu ve vysílači na kanál (kanály) klapek a přidám tam po jednom řádku, kde jako zdroj mám knipl výškovky. A to je celé.
Samozřejmě nastavím jak moc se mají klapky hýbat,
nebo třeba klapky reagují jen když přitahuji,
nebo třeba jen v určitém místě přitažení (přitaženo na max),
no prostě podle potřeby proč ten mix vlastně chci.

umí to jyrry ten Tvůj mix a Tvůj systém?

A umí třeba tenhle mix použít pouze když neběží motor? Nebo třeba vypnutí mixu dejme tomu 2sec po roztočení motoru až trochu zabere?
A co třeba pro účely odladění velikosti (tohoto mixu) v jednom letu, nastavit na jakýkoliv otočný ovladač možnost změny velikosti mixu. Aktuální hodnotu si rovnou nechat hlásit nebo vypisovat na displej.
To je jen pár nápadů k danému mixu, fantazii se meze nekladou.

Vadí mi časté navážení se do opentx tak jsem to zas jednou nevydržel.
Vše výše uvedené se dá jednoduše napípat přímo na letišti. Jinak samozřejmě fandím FrskyOs protože spousta lidí tu volnost nedává a tak se jim bude pracovat asi lépe.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
janva9

#327 Příspěvek od janva9 »

:) A proč by to Jyrry dělal tak složitě. Jednoduše si ten mix nalistuje a pak jenom zapne nebo přiřadí vypínač a doplní hodnoty v jednotlivých fázích.

Jak dlouho bys programoval toho větroně z mého příkladu? Na letišti.
Ground Penetration Tester
mhabr

#328 Příspěvek od mhabr »

mab:
já vím, že to, co napíšu, se ti nebude líbit. Taranise s OpenTx jsem měl doma na hraní asi tři měsíce. Přestože jsem hračička a technický typ, tak ten způsob programování, co popisuješ je sice velice variabilní a univerzální, ale také zároveň neuvěřitelně těžkopádný. Ano, hromada rádií neumí hodně z těch věcí, které popisuješ, ale tyto možnosti využije tak maximálně 90% uživatelů (a to ještě přeháním). Dva příklady - kluk u nás v práci si koupil Taranise. Nastavit 4 servové větroňové křídlo pro něj byl neuvěřitelný problém, ale už si na to tak nějak zvykl. A pak jeden pán, se kterým chodím lítat (je mu kolem 45, takže taky žádný stařešina) Taranise musel prodat, protože na něm nedokázal nastavit prakticky nic (te'd má gaunera a je s ním spokojený.
Pak si všichni pochvalují, jaká jsou k Taranisu díky rimrovi a janexovi videa, ale už nepřizanají, že bez nich by si s tím rádiem nevěděli rady.

Je to asi jako když jsme tchyni koupili ajfoun, protože ho hrozně moc chtěla, protože lidi říkali, že je super - tak tak dokázala volat a SMSky nedokázala ani přečíst (... už mi to zase zmizelo ... ), tak ho pak dala vnoučkovi.

Takže ano, OpenTx je super, ale pro toho, kdo si s ním rozumí a kdo využije všechny ty možnosti.

Mám gaunera MX-20 a software v něm mě vůbec v ničem neomezuje. Lítám větroně, a maximum mám 6 serv v křídle, dvě na výškovku, 1 na směrovku, pohon ... a to je naprogramovaný za 10 minut, včetně možnosti ladění mixů za letu. Víc prostě nepotřebuji.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od Woita »

Mhabr, asi jsi trefil hřebíček na hlavičku. Máš pravdu, openTX není pro každého. Třeba já jsem "člověk od počítačů", takže programování je mi blízké a jsem technický hračička, který se občas zabývá i celkem složitějšími problémy. Ale Open TX by pro mě nebyl, taky mi stačí klasické systémy a naopak FrSky-OS je přesně co mi vyhovuje - podstatně košatější než jsem měl třeba u Aurory, ale stále jsou to šablony + možnost opravdu univerzálních volných mixů. Těm jsem zkraje nemohl přijít na jméno, ale když jsem pobral filosofii jakou je to dělané, tak jsem se do nich zamiloval, mám z nich opravdickou radost.
Takže nechal bych každému co se mu líbí (a díky bohu za to že je taková rozmanitost a možnost volby). S Open TX bych nechtěl ztrácet čas s jeho ovládnutím pokud možno až k mistrovství, někoho jiného by to naopak jistě naplňovalo, a užije si celonoční programování více než samotné létání.
Ideální a nejlepší systém nepochybně neexistuje, někomu vyhoví nejjednodušší setovka, na druhém protipólu je asi OpenTx a mezi tím všelijaké systémy - Furaba, Graupner, ..... - každý ať si vybere a s radostí používá, co je mu nejbližší. Hádat se o to, co je lepší nemá smysl.
Ámen. :lol:
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jio

#330 Příspěvek od jio »

mhabr píše:Pak si všichni pochvalují, jaká jsou k Taranisu díky rimrovi a janexovi videa, ale už nepřizanají, že bez nich by si s tím rádiem nevěděli rady.

To bych už nepodepsal. Pro jednoduché užití tam jsou průvodci, to u MPX Evo nebylo. A i tak si s Evo a tedy i s Taranisem poradím. Chce to jen změnit myšlení a od pevných nastavení přejít k variabilnímu, což u OpenTx bylo dovedeno mnohem dál než u Evo. A FrSky-OS to, podle toho co jsem viděl, dotahuje ještě dál.

Jinak to vypadá, že byl můj příspěvek chybně pochopen.

Chtěl jsem tím sdělit, že jsem další vysílač vzhledem k četnosti mého létání nepotřeboval a byl docela líný se učit cokoliv nového. Pak se rozmohly koptery a tam u 35 MHz trošku vadí dlouhá anténa a já chtěl kopteru zkusit ať vím, o čem to je a jen nemlátím prázdnou slámu.

Když pak přišel Taranis Plus za příznivou cenu a k tomu už byly videa od RiMra (a nemusel jsem se tak nic nového pracně učit), tak to byl teprve impuls pro koupi druhého vysílače. Ty předchozí verze a moduly od FRSky, kde už byly taky RiMrovy videa mě ještě nepřesvědčily, ostatní systémy taky ne a pohled na cenovky na 2,4 GHz u MPX a Jeti taky ne. RiMr pak naštěstí nezůstal jen u základů a pokračoval v dalších tutoriálech. Budiž mu za to dán dík.

Tož asi takto, aby to bylo dobře pochopeno.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“