Pardubice !!!POZOR!!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Abu »

No jo, ale to co si posilal je oboji trochu mimo, bod c 1. je od louky vzdalen 300m vzdusnou carou pres pole (momentalne tusim vzrostla repka) a bod c 2 je uzplne v pr.. a kodrcat se mym neterennim vozidlem 2.5km po polnich cestach :(
Navic pri mem stesti by me urcite chytli policajti a ten zakaz vjezdu mi osladili.
Ja nechavam auto vetsinou tady - Loc: 50°3'10.906"N, 14°24'1.297"E a dojdu to pesky :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
garfield
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od garfield »

No jasně, ale já to nemyslel na svahové polétání. To je samozřejmě daleko :) Já hledal místo na zalétání a případné termické polétaní s více než dostatečným začátečnickým prostorem okolo ;) Na obě uvedená místa se dá dostat, alespoň myslím, bez porušení zákazu vjezdu.
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
Abu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Abu »

No ale proc pristavat do repkoveho pole, kdyz kousek dal je krasna obrovska louka... a navic, pokud budou litat lidi na svahu, tak je vic nez zadouci se tam zajit zeptat na kanaly.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
garfield
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od garfield »

Abu píše: ... a navic, pokud budou litat lidi na svahu, tak je vic nez zadouci se tam zajit zeptat na kanaly.

a proooč :?: to se musí :?: :lol: :lol: :lol:

ne, vážně ta možnost, že tam bude někdo lítat na svahu je to jediné co mě na tomhle místě vadí. Protože je nutné buď překonávat velké vzdálenosti, nebo jít lítat až k té hraně. Jo a motá se tam taky docela dost lidí s řiditelnými draky a to případné přistání taky docela komplikuje :(
=== VŠECHNO JDE, JEN HADI SE PLAZÍ ===Optic 6 PLL 40 MHz, kanál 53Challenger Pitts (ORACLE) |
kunax

Re: Pardubice !!!POZOR!!!

#20 Příspěvek od kunax »

Takže jelikož jsem novopečeným uživatelem drona a zároveň úplným nováčkem v RC létání, radši jsem si zavolal přímo na pardubickou vojenskou věž, kde jsem si skvěle popovídal s pánem, který řídí vojenská letadélka kolem letiště. Takže stručně je to takto:
Ostřešany, Nemošice, Mnětice, Černá za Bory, Drozdice, Žižín, atp., tam všude se mohou pohybovat letadla či vrtulníky ve výšce 100m a není vyloučeno že i níž.
Co se týče Nemošic a Mnětic, tam se pán ani na 50m moc netvářil.
Doporučil se posunout s létáním buď severněji za pomyslnou hranici sídliště Cihelna, nebo jižněji za pomyslnou hranici Chrudim.
Samozřejmě každý ať si dál líta dle svého uvážení, ale já osobně bych průšvih kolosálního rozměru fakt ani vzdáleně neriskoval.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

Re: Pardubice !!!POZOR!!!

#21 Příspěvek od Hoki »

kunax píše:Ostřešany, Nemošice, Mnětice, Černá za Bory, Drozdice, Žižín, atp., tam všude se mohou pohybovat letadla či vrtulníky ve výšce 100m a není vyloučeno že i níž.
Co se týče Nemošic a Mnětic, tam se pán ani na 50m moc netvářil.
Samozřejmě každý ať si dál líta dle svého uvážení, ale já osobně bych průšvih kolosálního rozměru fakt ani vzdáleně neriskoval.

Ostřešany v pohodě - lítám tam se vším do 150m, Mnětice bokem od splavu se copterky lítaj, Nemošice nedoporučuji vůbec, Černá za Bory nevím, ale Hostovice bez problémů do 300-400m (jen elektro). Barchov a Veselí taky bez problémů. Barchov elektro, Veselí podle dráhy, výška jedno. Pod Kuňkou se lítá se vším.
PS: tos na věži narazil na vyjímku, jinak s nimi spíš je problém komunikovat ... A že za těch 30let to mohu posoudit.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“