Ale ten předěl se přece dá udělat hladký.
Jen se musí použít speciální konturovací lakýrnická páska (taková asi jen 2mm široká z plastu), kterou se olepí ty hrany.

Nejprve se širokou páskou nalepí nahrubo, přilepí se taky krytí na velké plochy (z papíru) a pak se tou úzkou páskou přesně olepí místa, kde mají být kontury. Ta páska je z plastu, který trochu odpuzuje barvu, takže v místě rozhraní se vrstva barvy ztenčí a při odlepování to pak netrhá zbytek. Nesmí se ale nastříkat silná vrstva, zejména k tomu nesmí dojít v místě těch rozhraní. Taky je pak dobré tu konturovací pásku strhnout ještě dokud barva není úplně vyschlá/vytvrzená, ale jen zavadlá.
Nicméně poslední dobou barevné doplňky (linky, znaky, čísla atd.) dělám radši nažehlovací fólií, kterou pak zafixuji přelakováním tím vrchním lakem proti palivu. Je to mnohem míň pracné. Když např. uvážím opakované vymýváni stříkací pistole při změnách barev (jen kvůli nějaké drobnosti), tak je mi z toho nevolno.

Nehledě k tomu, že ty doplňky často bývají černé či jiné kontrastní barvy a pak si na vymytí pistole musí člověk dát opravdu zvlášť záležet.
Já jinak nažehlovací fólii jako hlavní potahový materiál doslova nesnáším, ale na to "dozdobení" je docela fajn. Jediná nevýhoda je v tom, že fólie přece jen trochu vystupuje nad zbylý povrch. Ale kdysi jsem na tom byl v tomto směru ještě hůř, protože jsem lepil doplňky jednoduše vystřižené z barevných papírů (obyčejných školních z papírnictví) a to pak z povrchu vystupovalo mnohem víc. Ale jelikož nestavím makety, jen účelové modely, tak si na tím nelámu hlavu.