Klub příznivců RC paraglidingu

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: Klub příznivců RC paraglidingu

#376 Příspěvek od dub »

Honzo když koukám na Tvou sedačku z laminátu klidně bych ten otvor v přední části ě o 10mm zvětšil. Zjistil jsem, že při vkládání acupaku se každý milimetr hodí :D
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#377 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Honzo když koukám na Tvou sedačku z laminátu klidně bych ten otvor v přední části ě o 10mm zvětšil. Zjistil jsem, že při vkládání acupaku se každý milimetr hodí :D

jasne dam si poradiť nebol čas to povrchovo upraviť ale už sa do toho pustim. :)

Aj tak to nieje zle?
Přílohy
100B5680.JPG
100B5670.JPG
dub
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od dub »

JO, jo vypadá to dost dobře. Držím palce ať se daří :)
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#379 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:JO, jo vypadá to dost dobře. Držím palce ať se daří :)

A CO TAK TOTO?
Přílohy
100_5710.JPG
100_5709.JPG
dub
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od dub »

No dobře to vypadá, nevím kolik jsi dával vrstev tkaniny a jak máš silnou sedačku, ale ta moje už dostala několik hodně tvrdých ran až z ní vyletěly baterky a stále je v pohodě. Tak uvidíme dál :D
dub
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od dub »

Tak dneska to byl zas jednou den s velkým D. Po práci kolem 17 hod. jsem kouknul na windyty a zjistil, že je to pravé co musí foukat na plácek, aby si člověk mohl lítání řádně vychutnat a moc jsem se nemýlil. Po příjezdu na místo šel nejdříve do vzduchu Astral . Termika už nebyla a tak jezdil ve vzduchu jako po kolejích. Po 15 min. jsem přistál do ruky a byl plně spokojen.Pak přišel na řadu Fox. Větřík vál přímo do osy svahu a síla kolem 1m no prostě paráda. Po lehkém startu jsem s ním poletoval chvilku nad zemí, chvilku ve výšce kolem 100m no prostě relax jako bejk. Na baterku 3S4500mAh jsem lítal motorového letu 35 min :shock: No prostě úplně super. Po nabití nabíječka ukázala, že jsem do ní nacpal kolem 3,5 Ah. Když je klid ve vzduchu, tak je z Foxe úplně jinej padák žádné kývání no prostě pohoda.
Tak jsem to sem musel napsat, protože dneska jsem si to fakt užil. :D :D
johnf56

#382 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Tak dneska to byl zas jednou den s velkým D. Po práci kolem 17 hod. jsem kouknul na windyty a zjistil, že je to pravé co musí foukat na plácek, aby si člověk mohl lítání řádně vychutnat a moc jsem se nemýlil. Po příjezdu na místo šel nejdříve do vzduchu Astral . Termika už nebyla a tak jezdil ve vzduchu jako po kolejích. Po 15 min. jsem přistál do ruky a byl plně spokojen.Pak přišel na řadu Fox. Větřík vál přímo do osy svahu a síla kolem 1m no prostě paráda. Po lehkém startu jsem s ním poletoval chvilku nad zemí, chvilku ve výšce kolem 100m no prostě relax jako bejk. Na baterku 3S4500mAh jsem lítal motorového letu 35 min :shock: No prostě úplně super. Po nabití nabíječka ukázala, že jsem do ní nacpal kolem 3,5 Ah. Když je klid ve vzduchu, tak je z Foxe úplně jinej padák žádné kývání no prostě pohoda.
Tak jsem to sem musel napsat, protože dneska jsem si to fakt užil. :D :D

Parada Jirko ešťe že tu napišeš lebo inak je tu velmi pusto, tešim sa s tebov.
dub
Kontaktovat uživatele:

#383 Příspěvek od dub »

Honzo, podle mého všichni stále lítají a tak nemají ani moc času sem něco napsat. A to je velká škoda.Protože sdílená radost je radost dvojnásobná. A pak je třeba sem psát i to co se nedaří a nebo to prostě nějak nejde. To proto , aby se mohli poučit i ti ostatní a zbytečně nebloudili slepými uličkami :wink:
bapalo53

#384 Příspěvek od bapalo53 »

Jirko ten pocit poznám a teším sa z Tebou. Jeden kolega modelár vraví, že takéto polietanie je lepšie ako orgazmus Keď Ťa polietanie naplní takýmto pocitom , to je tá pravá radosť a to je to pravé orechové :D :D :D :D :D
Naposledy upravil(a) bapalo53 dne čtv 25.08.2016 8:37, celkem upraveno 1 x.
bapalo53

#385 Příspěvek od bapalo53 »

Dnes to vypadá na pekný deň -nabíjam baterky a dúfam,že to bude taký deň ako si písal.
dub
Kontaktovat uživatele:

#386 Příspěvek od dub »

Bapalo , dnes má být krásně, tak ať se daří . Na ten včerejší den jsem čekal skoro měsíc :)
dub
Kontaktovat uživatele:

#387 Příspěvek od dub »

Tak , tady asi fakt nido nechodí lítat :( .
Dneska jsem změnil taktiku jelikož odpoledne hrozí tropické teploty, tak jsem se vypravil na létání ráno. Na plácku jsem byl už krátce po 8-mé hod. ranní :roll: Největší námahu mi dalo se přesvědčit a vykopat s postele :D :D :D , ale vyplatilo se to.
Vítr foukal mírný přímo na kopec, a slunce ještě tolik nepálilo.
Bylo to super celkem jsem dal asi 10 letů 5 s Atralem a 5 z Foxem. Kolem 12 hod. už byl vzduch tak rozbitej, že to klapalo bez varování a to byl signál k tomu, abych odjel domů. Dnes jsem si vyzkoušel pro mě novou taktiku hledání termiky a funguje skvěle. Předpokladem je, že máte v krosně vario. Jak to funguje?
Odstartuju a prolétávám prostor před sebou v momentě když začne vario hlásit stoupání uberu o trochu plyn a v místě začínám pomalu kroužit a nebo lítat takové protáhlé osmičky. Když vário ukazuje větší stoupání, tak stále ubírám plyn a to do té doby než to stoupá bez plynu. Byl jsem udivenej jak to krásně funguje. Jelikož vrchlík letí relativně pomalu, tak je dost času sledovat, jestli se někde nevyskytují vlašťovky a nebo nekrouží nějaký dravec. To je to správné místo kam se vydat a čekat. Samozřejmě s rozumem. Při vlétnutí do stoupáku to většinou dá vrchlík náležitě najevo :lol: :lol: . Vůbec se nebojte, že to nepoznáte :wink: Pak nastává tek krásnej pocit , když vario pípá a vy jen kroužíte . Nešel jsem však výš než 150m . Radši jsem letěl dál před sebe a tam zase výše popsanou technikou našel další stoupání.
Bylo to super dopoledne a doufám, že nebylo poslední.
Není to takový relax, jako létání v podvečer, kdy je vzduch relativně v klidu, ale něco za něco.
Teď létám pouze s dabl skinama Astralem a Foxem, jelikož na Free nemám pořádnou krosnu. S tou co jsem měl pod Wegusem je Free takové neklidné.
To co jsem psal výš platí samozřejmě i pro singl sikny. Jako velký bonus singlu vidím odbourání strachu při případném kolapsu vrchlíku a téměř 100% regeneraci. Nevýhoda je, že singly jsou pomalejší.
Tak chlapi neblbněte a puste se to toho, za chvilku je tady podzim začne fučet a co se nenalítá teď, tak zas asi na jaře :D :D :D :D
old_Mr_Grim

#388 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Tak se hrdě hlásím mezi vás, vzduchoplavce.
Po delší době, kdy jsem se k tomu nedostal, jsem Free poladil (díky pánové za rady) a konečně dostal do vzduchu. Vylítal jsem dva akupacky s přistáním jen na jejich výměnu. Takže jsem po dnešku nadšenej :)

Na konec drobný dotaz. Jak moc má být za letu poslední řada úvazů prohnutá? Zdá se mi celkem dost, ale koukal jsem na odtokovku a nijak se netřepotá a není ohnutá ani nahoru ani dolů. Jen mi křídlo mírně táhne doleva (ale to jen trochu pokrátím pravou řidičku).
martin z

#389 Příspěvek od martin z »

Přes německý paragliding forum jsem se dostal na tohle video hromadnýho startu z akce co se konala v německu tento víkend a je to celkem zábavný sledovat mix všech těch typů od Free po Nexus či jiné a taky to jak to komu lítá nebo zrovna nelítá, asi v závislosti na momentální síle větru, trémě z tolika dalších vrchlíků ve vzduchu atd. Pro mě hezký podívání obohacený o nový vrchlíky, který na těch loňských hromadných videích ještě vidět nebyly.
https://vimeo.com/180782222
johnf56

#390 Příspěvek od johnf56 »

old_Mr_Grim píše:Tak se hrdě hlásím mezi vás, vzduchoplavce.
Po delší době, kdy jsem se k tomu nedostal, jsem Free poladil (díky pánové za rady) a konečně dostal do vzduchu. Vylítal jsem dva akupacky s přistáním jen na jejich výměnu. Takže jsem po dnešku nadšenej :)

Na konec drobný dotaz. Jak moc má být za letu poslední řada úvazů prohnutá? Zdá se mi celkem dost, ale koukal jsem na odtokovku a nijak se netřepotá a není ohnutá ani nahoru ani dolů. Jen mi křídlo mírně táhne doleva (ale to jen trochu pokrátím pravou řidičku).

Ked ti to dobre zatača a brzdi tak možeš aj povoliť ľavu . Hlavne ked brzdiš nemal by zatačať nikde a skušal si aj ked nejde motor či zatača. Može to robiť aj vyosenie motora.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“