Klub příznivců RC paraglidingu
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klub příznivců RC paraglidingu
Honzo když koukám na Tvou sedačku z laminátu klidně bych ten otvor v přední části ě o 10mm zvětšil. Zjistil jsem, že při vkládání acupaku se každý milimetr hodí 
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub píše:Honzo když koukám na Tvou sedačku z laminátu klidně bych ten otvor v přední části ě o 10mm zvětšil. Zjistil jsem, že při vkládání acupaku se každý milimetr hodí
jasne dam si poradiť nebol čas to povrchovo upraviť ale už sa do toho pustim.
Aj tak to nieje zle?
- dub
- Kontaktovat uživatele:
JO, jo vypadá to dost dobře. Držím palce ať se daří 
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub píše:JO, jo vypadá to dost dobře. Držím palce ať se daří
A CO TAK TOTO?
- dub
- Kontaktovat uživatele:
No dobře to vypadá, nevím kolik jsi dával vrstev tkaniny a jak máš silnou sedačku, ale ta moje už dostala několik hodně tvrdých ran až z ní vyletěly baterky a stále je v pohodě. Tak uvidíme dál 
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska to byl zas jednou den s velkým D. Po práci kolem 17 hod. jsem kouknul na windyty a zjistil, že je to pravé co musí foukat na plácek, aby si člověk mohl lítání řádně vychutnat a moc jsem se nemýlil. Po příjezdu na místo šel nejdříve do vzduchu Astral . Termika už nebyla a tak jezdil ve vzduchu jako po kolejích. Po 15 min. jsem přistál do ruky a byl plně spokojen.Pak přišel na řadu Fox. Větřík vál přímo do osy svahu a síla kolem 1m no prostě paráda. Po lehkém startu jsem s ním poletoval chvilku nad zemí, chvilku ve výšce kolem 100m no prostě relax jako bejk. Na baterku 3S4500mAh jsem lítal motorového letu 35 min
No prostě úplně super. Po nabití nabíječka ukázala, že jsem do ní nacpal kolem 3,5 Ah. Když je klid ve vzduchu, tak je z Foxe úplně jinej padák žádné kývání no prostě pohoda.
Tak jsem to sem musel napsat, protože dneska jsem si to fakt užil.

Tak jsem to sem musel napsat, protože dneska jsem si to fakt užil.
dub píše:Tak dneska to byl zas jednou den s velkým D. Po práci kolem 17 hod. jsem kouknul na windyty a zjistil, že je to pravé co musí foukat na plácek, aby si člověk mohl lítání řádně vychutnat a moc jsem se nemýlil. Po příjezdu na místo šel nejdříve do vzduchu Astral . Termika už nebyla a tak jezdil ve vzduchu jako po kolejích. Po 15 min. jsem přistál do ruky a byl plně spokojen.Pak přišel na řadu Fox. Větřík vál přímo do osy svahu a síla kolem 1m no prostě paráda. Po lehkém startu jsem s ním poletoval chvilku nad zemí, chvilku ve výšce kolem 100m no prostě relax jako bejk. Na baterku 3S4500mAh jsem lítal motorového letu 35 minNo prostě úplně super. Po nabití nabíječka ukázala, že jsem do ní nacpal kolem 3,5 Ah. Když je klid ve vzduchu, tak je z Foxe úplně jinej padák žádné kývání no prostě pohoda.
Tak jsem to sem musel napsat, protože dneska jsem si to fakt užil.![]()
Parada Jirko ešťe že tu napišeš lebo inak je tu velmi pusto, tešim sa s tebov.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Honzo, podle mého všichni stále lítají a tak nemají ani moc času sem něco napsat. A to je velká škoda.Protože sdílená radost je radost dvojnásobná. A pak je třeba sem psát i to co se nedaří a nebo to prostě nějak nejde. To proto , aby se mohli poučit i ti ostatní a zbytečně nebloudili slepými uličkami 
Jirko ten pocit poznám a teším sa z Tebou. Jeden kolega modelár vraví, že takéto polietanie je lepšie ako orgazmus Keď Ťa polietanie naplní takýmto pocitom , to je tá pravá radosť a to je to pravé orechové

Naposledy upravil(a) bapalo53 dne čtv 25.08.2016 8:37, celkem upraveno 1 x.
Dnes to vypadá na pekný deň -nabíjam baterky a dúfam,že to bude taký deň ako si písal.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Bapalo , dnes má být krásně, tak ať se daří . Na ten včerejší den jsem čekal skoro měsíc 
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Tak , tady asi fakt nido nechodí lítat
.
Dneska jsem změnil taktiku jelikož odpoledne hrozí tropické teploty, tak jsem se vypravil na létání ráno. Na plácku jsem byl už krátce po 8-mé hod. ranní
Největší námahu mi dalo se přesvědčit a vykopat s postele
, ale vyplatilo se to.
Vítr foukal mírný přímo na kopec, a slunce ještě tolik nepálilo.
Bylo to super celkem jsem dal asi 10 letů 5 s Atralem a 5 z Foxem. Kolem 12 hod. už byl vzduch tak rozbitej, že to klapalo bez varování a to byl signál k tomu, abych odjel domů. Dnes jsem si vyzkoušel pro mě novou taktiku hledání termiky a funguje skvěle. Předpokladem je, že máte v krosně vario. Jak to funguje?
Odstartuju a prolétávám prostor před sebou v momentě když začne vario hlásit stoupání uberu o trochu plyn a v místě začínám pomalu kroužit a nebo lítat takové protáhlé osmičky. Když vário ukazuje větší stoupání, tak stále ubírám plyn a to do té doby než to stoupá bez plynu. Byl jsem udivenej jak to krásně funguje. Jelikož vrchlík letí relativně pomalu, tak je dost času sledovat, jestli se někde nevyskytují vlašťovky a nebo nekrouží nějaký dravec. To je to správné místo kam se vydat a čekat. Samozřejmě s rozumem. Při vlétnutí do stoupáku to většinou dá vrchlík náležitě najevo
. Vůbec se nebojte, že to nepoznáte
Pak nastává tek krásnej pocit , když vario pípá a vy jen kroužíte . Nešel jsem však výš než 150m . Radši jsem letěl dál před sebe a tam zase výše popsanou technikou našel další stoupání.
Bylo to super dopoledne a doufám, že nebylo poslední.
Není to takový relax, jako létání v podvečer, kdy je vzduch relativně v klidu, ale něco za něco.
Teď létám pouze s dabl skinama Astralem a Foxem, jelikož na Free nemám pořádnou krosnu. S tou co jsem měl pod Wegusem je Free takové neklidné.
To co jsem psal výš platí samozřejmě i pro singl sikny. Jako velký bonus singlu vidím odbourání strachu při případném kolapsu vrchlíku a téměř 100% regeneraci. Nevýhoda je, že singly jsou pomalejší.
Tak chlapi neblbněte a puste se to toho, za chvilku je tady podzim začne fučet a co se nenalítá teď, tak zas asi na jaře

Dneska jsem změnil taktiku jelikož odpoledne hrozí tropické teploty, tak jsem se vypravil na létání ráno. Na plácku jsem byl už krátce po 8-mé hod. ranní
Vítr foukal mírný přímo na kopec, a slunce ještě tolik nepálilo.
Bylo to super celkem jsem dal asi 10 letů 5 s Atralem a 5 z Foxem. Kolem 12 hod. už byl vzduch tak rozbitej, že to klapalo bez varování a to byl signál k tomu, abych odjel domů. Dnes jsem si vyzkoušel pro mě novou taktiku hledání termiky a funguje skvěle. Předpokladem je, že máte v krosně vario. Jak to funguje?
Odstartuju a prolétávám prostor před sebou v momentě když začne vario hlásit stoupání uberu o trochu plyn a v místě začínám pomalu kroužit a nebo lítat takové protáhlé osmičky. Když vário ukazuje větší stoupání, tak stále ubírám plyn a to do té doby než to stoupá bez plynu. Byl jsem udivenej jak to krásně funguje. Jelikož vrchlík letí relativně pomalu, tak je dost času sledovat, jestli se někde nevyskytují vlašťovky a nebo nekrouží nějaký dravec. To je to správné místo kam se vydat a čekat. Samozřejmě s rozumem. Při vlétnutí do stoupáku to většinou dá vrchlík náležitě najevo
Bylo to super dopoledne a doufám, že nebylo poslední.
Není to takový relax, jako létání v podvečer, kdy je vzduch relativně v klidu, ale něco za něco.
Teď létám pouze s dabl skinama Astralem a Foxem, jelikož na Free nemám pořádnou krosnu. S tou co jsem měl pod Wegusem je Free takové neklidné.
To co jsem psal výš platí samozřejmě i pro singl sikny. Jako velký bonus singlu vidím odbourání strachu při případném kolapsu vrchlíku a téměř 100% regeneraci. Nevýhoda je, že singly jsou pomalejší.
Tak chlapi neblbněte a puste se to toho, za chvilku je tady podzim začne fučet a co se nenalítá teď, tak zas asi na jaře
- old_Mr_Grim
Tak se hrdě hlásím mezi vás, vzduchoplavce.
Po delší době, kdy jsem se k tomu nedostal, jsem Free poladil (díky pánové za rady) a konečně dostal do vzduchu. Vylítal jsem dva akupacky s přistáním jen na jejich výměnu. Takže jsem po dnešku nadšenej
Na konec drobný dotaz. Jak moc má být za letu poslední řada úvazů prohnutá? Zdá se mi celkem dost, ale koukal jsem na odtokovku a nijak se netřepotá a není ohnutá ani nahoru ani dolů. Jen mi křídlo mírně táhne doleva (ale to jen trochu pokrátím pravou řidičku).
Po delší době, kdy jsem se k tomu nedostal, jsem Free poladil (díky pánové za rady) a konečně dostal do vzduchu. Vylítal jsem dva akupacky s přistáním jen na jejich výměnu. Takže jsem po dnešku nadšenej
Na konec drobný dotaz. Jak moc má být za letu poslední řada úvazů prohnutá? Zdá se mi celkem dost, ale koukal jsem na odtokovku a nijak se netřepotá a není ohnutá ani nahoru ani dolů. Jen mi křídlo mírně táhne doleva (ale to jen trochu pokrátím pravou řidičku).
Přes německý paragliding forum jsem se dostal na tohle video hromadnýho startu z akce co se konala v německu tento víkend a je to celkem zábavný sledovat mix všech těch typů od Free po Nexus či jiné a taky to jak to komu lítá nebo zrovna nelítá, asi v závislosti na momentální síle větru, trémě z tolika dalších vrchlíků ve vzduchu atd. Pro mě hezký podívání obohacený o nový vrchlíky, který na těch loňských hromadných videích ještě vidět nebyly.
https://vimeo.com/180782222
https://vimeo.com/180782222
old_Mr_Grim píše:Tak se hrdě hlásím mezi vás, vzduchoplavce.
Ked ti to dobre zatača a brzdi tak možeš aj povoliť ľavu . Hlavne ked brzdiš nemal by zatačať nikde a skušal si aj ked nejde motor či zatača. Može to robiť aj vyosenie motora.