RCStudio píše:Verze 2.0 na 2.1 byla znacne rozdilna s duvodu zmeny telemetrie. To uz u 2.2 nehrozi.
Sent from my iPhone and I will remove the signature
RCStudio píše:Verze 2.0 na 2.1 byla znacne rozdilna s duvodu zmeny telemetrie. To uz u 2.2 nehrozi.
ddano007 píše:Páni, pár stránok dozadu sme tu riešili RSSI, len pre info mne to meria takto...
montykh píše:Píšeš tam o BTS, ta by vadit neměla, horší jsou body internetových poskytovatelů... Jak na 2,4 pásmu, tak na pětkovém.
Liborson píše:
Ja bych si myslel, ze mohla, protoze pokud ty se blizis na hranu pouzitelnosti tveho signalu a BTS tam smazi plnej vykon, tak se vstupni obvody prijimace zasaturuji a snizi se ti pomer signal/sum a prijimac uz nedokaze dekodovat co by bes ruseni dal v pohode. Samozrejme ze ta BTS musi byt blizko. Kilometrova vzdalenost uz by snad problem byt nemel. Prece jenom: https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Atlum_voln%C3%A9ho_prostoru klesa uroven se ctvercem vzdalenosti.
ddano007 píše:Nijako nechcem spochybňovať, čo si napísal a navyše s VF nie som až taký kamarát, len... neviem čo všetko a ani v akých výkonoch býva na BTSke navešané.
Áno, viem, že mobily bežia na celkom iných frekvenciách. Ale keď mobil môže ísť do 2W s výkonom, neviem na akom výkone beží vysielač na BTSke. A s dostatočným výkonom sa dá prehlušiť všetko, napriek selektívnym filtrom. RC vysielačka beží na 100mW, čo je menej ako obyčajný mobil. A navyše je rozdiel, či - keď už na to príde - mám BTSku za chrbtom a model pred sebou, alebo je model 500m odo mňa a kúsok od BTSky...
Ak sú BTSky zosieťované cez úzkopásmové rádiové spoje s dostatočným výkonom, tak je to o dôvod viac, prečo sa tam nepchať...
Suma sumárum: ak si môžem vybrať lietať pri BTSke, alebo kdesi inde, tak volím č.2.
Nechcel som tým povedať nič viac, ani nič menej.
montykh píše:U BTSky je výkon myslím do 40W/sektor u 4G, tedy PA výkonu, prostě toho, co leze do antény. To je jediné, co by nám mohlo vadit, ale jak říkám, létám u dost velké koncentrace BTS...
Páteřní spoje jsou velice úzkopásmové, antény od 1st. do cca 3st, ale spíš se používají ty větší, tedy menší úhel. Tam je výkon dle toho, co si koupí, max je to 30 dbm, tedy 1W PA výkonu, ale to je na extra dlouhé skoky, spíš se kupuje licence na méně, aby se méně platilo, ty roční poplatky jsou dost vysoké.
Pořád si stojím za tím, že mě spíš sundá rušení z regulátoru nebo motoru, kde v podstatě kvalitu výrobků nikdo nehlídá, než to, že mě sundá BTS.
Pokud by to vadilo, nefunguje na většině lidem doma ani wifi, protože by je rušila BTSka naproti v paneláku nebo na kopci za vesnicí.