Výběr nového auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinD

Re: Výběr nového auta

#736 Příspěvek od martinD »

no kazdy mame na to iny pohlad, podla mna usetrit 1000 az 500kc kupou ojazdeneho auta sa nevyplati, je dost mozne ze to vo vysledku vyjde drahsie ked zohladnis nejake opotrebenie, pripadne vymeny dielov + robota navyse. K tomu striedaku ti da nabijacku ktoru som mal a nie je zla, ale nie je to rychla nabijacka ktoru vyuzijes do buducna, casom aj tak budes chciet lepsiu, da ti baterky - nepises ci lipolky, ci nimh, ale 3000mah je mala kapacita aj keby to bola lipo, navyse nevieme v akom stave). A k tomu ako vravis, nevies kolko bol jazdeny a ako bol jazdeny motor s reglerom + cele auto. Takze ja by som si radsej s tymito moznostami spravil radost novym jednosmerakom, nech je vsetko ako ma byt a pripadne komponenty uz kupoval pekne nove, v zaruke a podla vlastneho vyberu.
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
martin1234

#737 Příspěvek od martin1234 »

Děkuju a musím dát za pravdu. Ještě pouvažuju a dám vědět jak jsem dopadl.
Himoto 1:10 Monster Truck EMXT-1
1x 40 MHz - Beetle yellow
1x 2.4 GHz - Beetle blue
pavelba

#738 Příspěvek od pavelba »

Zdravím,
budeme do rodiny kupovat RC auto a chtěl bych něco trochu lepšího než z hračkářství za 1000,-
Auto by mělo být hlavně do terénu. Takže mám asi jen tyto požadavky: voděodolnou čtyřkolku. Cenově bych se rád vešel do 5000,- včetně náhradní baterie.
Auto nemusí být rychlé. Jen bych rád měl auto, které snese trochu nečistoty, neurvou se mu hnedka kola a nebude náročné na údžbu. Jezdit budeme jen občas, spíše jako doplněk/motivace k procházce. Myslím si, že to je lepší než pokémoni :)
Osobně se mi líbí TRAXXAS Teton, ale nechám si rád poradit. Ještě mě zaujal starší traxxas emaxx e-maxx brushless za cca 7000,- (vím, přes limit, ale zase vypadá parádně):
http://www.ebay.co.uk/itm/traxxas-emaxx ... SwmfhX4EgS
martin1234

#739 Příspěvek od martin1234 »

pavelba: bál bych se cla+dph :-( případně koupit v ČR
co se týče mne, tak jsem na rady nedal, upozornění nedbal a koupil HIMOTO EMXT-1 - jeté za 2.300,-Kč, sice AM, ale zas k sériové baterii ještě 5.100mA navíc, baterky a kluzná ložiska řízení. Hned jsme ho otestovali a spokojenost :-) jen ty závlačky by mohli dělat na L x R a ne jen na jednu stranu, ale to spraví svěrák ... tak držte palce, ať dlouho vydrží. :-) mám v pácu ještě druhý s 2,4 GHz, za 800,- buďto jako druhý model nebo na ND.
Himoto 1:10 Monster Truck EMXT-1
1x 40 MHz - Beetle yellow
1x 2.4 GHz - Beetle blue
Pajik_CZ

#740 Příspěvek od Pajik_CZ »

ještě nemám nafoceno ani připraveno, ale bude k dispozici můj traxxas slash... až se mi to povede připravit, udělám inzerát, tohle je jen předběžná informace pro případné zájemce
zase jen na zemi...
Michal.Necek

#741 Příspěvek od Michal.Necek »

Hezkou sobotu všem rc nadšencům :-).

Tak jsem se po nějakém sebe premlouvani rozhodl přestoupit z 1/10 monstertrucka od Himoto do něčeho nového.
Kamarád mi nabízí tohle pojizdenicko:

http://www.himoto.cz/buggy-9/hpi-buggy- ... 8--2-4ghz/

Chce za to 6.000,- a 1000,- za výkonější nabíječku, než ta moje utrapena eqalibrium v2mini.

Co si o téhle mašině myslíte vy?
FlyBear

#742 Příspěvek od FlyBear »

Teda, pokud jde jen o to, co si myslim...
Ty chceš jít po dlouhém sebepřemlouvání do něčeho "nového" a tak koupíš jetý krám za "zlomek" původní ceny a říkáš tomu "poježděníčko"?
Máš rozum?
summec

#743 Příspěvek od summec »

FlyBear píše:Teda, pokud jde jen o to, co si myslim...
Ty chceš jít po dlouhém sebepřemlouvání do něčeho "nového" a tak koupíš jetý krám za "zlomek" původní ceny a říkáš tomu "poježděníčko"?
Máš rozum?

suhlas...
Traxxas e-revo brushless
Traxxas summit
Arrma Granite
spiroextra

výber komba do 1/10 onroad

#744 Příspěvek od spiroextra »

Ahoj.
Trošku sa strácam v možnostiach výberu. Mám podvozok carson CR4, ktorý chcem osadiť brushless kombom Turnigy Trackstar, jazdím len po parkovisku. Bol by som však rád, aby to išlo trošku svižnejšie ako TT-01 s plechovkou.
Turnigy ponúka motory s 5200kV, 4250kV, 4000kV a 3520kV. Rôzne výkony, počet pólov a závitov vinutí. A teď babo raď. Viem len, že čím vyššie kV, tým väčšie otáčky. Potom môžem dať ľahší prevodový pomer. Alebo sa mýlim?
scarabeus

Re: výber komba do 1/10 onroad

#745 Příspěvek od scarabeus »

To zalezi na autu, jeho konstrukci a moznostech, co se tyce prevodoveho pomeru. Nekde v manualu bys mel mit seznam nahradnich dilu, ktere tam muzes dat a tim padem i volit jiny prevodovy pomer. Pokud das motor s velkym kV, tak pak pokud to bude moc rychle, potrebujes vetsi spur gear a mensi pastorek. Nebo aspon jeden z techhle prvku zmenit.

Ktery motor zvolit - tezko rict. Je to pak i o preferencich. Tobe to bude pripadat pomale, jinemu rychle.

http://www.calcrc.com/ - tady mas cesky programek, ktery ti dokaze zhruba spocitat rychlost, pokud zadas parametry

Co se polu tyce, vicepolovy motor ma lepsi rozjezd. Je opravdu rozdil mezi 2polem a 4polem. Ale mnohym staci i ten "obyc" 2pol.
Matyáš Horák

Axial Yeti 1/10 Rock Racer

#746 Příspěvek od Matyáš Horák »

Zdravím všechny modeláře, uvažuji o koupi modelu do 15 000,-. Model budu používat převážně na polních cestách a v lese. Co jsem se tak díval po internetu, nejvíce se mi líbil Axial Yeti 1/10. Máte s ním nějaké skušenosti? Dále se mi líbil jeho velikost nejen do délky, ale i do šířky jelikož má poměrně úzká kola. (Např. od e-reva) Proto by nebyl problém ho dát do batohu na výlety. Dále se chci zeptat co k tomu případně koupit za nabíječ a akumulátor. Děkuji za odpověď!
scarabeus

#747 Příspěvek od scarabeus »

Axial nedela spatne modely, asi uplne spatne neslapnes :-)

O bateriich a nabijeckach tu toho je napsano tuna, staci HLEDAT. Prijd radsi s konkretnim dotazem. Takhle bychom tu zodpovidali stale stejne dotazy.

Za me aspon docela dobre vypadajici model, co se aspon zpracovani tyce + kovove tlumice a rovnou stridak. Jedine minus bych videl v zadni naprave. Neni tam zaveseni jednotlivych kol, ale je to celek. Nemam s tim ale zkusenosti, takze nemuzu rict, jak se to bude chovat na povrchu. Aspon, ze ten predek je nezavisly. Proste vychazi to z expedice, to je ten duvod...
LoLeG

#748 Příspěvek od LoLeG »

Ahoj :)

po dlouhé době rozhodování jsem si řekl, že si koupím svůj druhý model v životě (s prvním jsem jezdil v dobách dětství). Potřeboval bych tedy poradit s výběrem protože výrobců je spousty a já bych nechtěl utratit peníze za odpad. Něco málo jsem si o tom početl ale stále si nejsem jist. Jediné čím jsem si jist je to že chci měřítko 1:10 a aby to byla karoserie Truggy 4WD. Cenový rozpočet je 7000,- ale smí se lehce překročit. S dalšími parametry jako je motor, výrobce atd si nechám rád poradit. Díky
scarabeus

#749 Příspěvek od scarabeus »

Hledej dal a prijd s konkretnimi tipy! Vazne tu nebudeme delat vyber za tebe. Vubec nezname dalsi preference a model se taky musi kapku "libit". A nikdo nezna tvuj vkus, ze? ;-)

7 tisic by slo, ale nepocitej, ze za to poridis uplne vse. Bavime-li se o novem modelu a pokud mozno rovnou stridaku s vybavenim = nabijecka, par baterek navic, bizuterie atd. tak se do 7 tisic urcite nevejdes.

S necim jetym mozna, zapatrej na modelbazaru.

A dalsi tak 2 tisice aspon na nahradni dily mas? Protoze bez toho se taky neobejdes.
LoLeG

#750 Příspěvek od LoLeG »

scarabeus píše:Hledej dal a prijd s konkretnimi tipy! Vazne tu nebudeme delat vyber za tebe. Vubec nezname dalsi preference a model se taky musi kapku "libit". A nikdo nezna tvuj vkus, ze? ;-)

7 tisic by slo, ale nepocitej, ze za to poridis uplne vse. Bavime-li se o novem modelu a pokud mozno rovnou stridaku s vybavenim = nabijecka, par baterek navic, bizuterie atd. tak se do 7 tisic urcite nevejdes.

S necim jetym mozna, zapatrej na modelbazaru.

A dalsi tak 2 tisice aspon na nahradni dily mas? Protoze bez toho se taky neobejdes.

No tak díval jsem se po:
http://www.rcking.eu/cs/truggy/64809-himoto-zenit-xt-brushless-rtr-s-24ghz-soupravou-kar-modra-8595241362632.html
http://www.rcking.eu/cs/truggy/61230-lrp-s10-blast-2-brushless-tx-rtr---110-truggy-s-24ghz-rc-soupravou-4250068148985.html

K tomu LRP by jste mi teda mohli doporučit nějakou rozumnou baterii a nabíječku. Jsem prakticky amatér a mé první auto bylo na spoustu tužkových baterií :D
Otázka tedy zní zda je LRP o tolik lepší že stojí víc než Himoto včetně baterií. A co takové Traxxas? Dá se sehnat něco za podobné peníze jako je LRP. Také mi můžete doporučit i jinou značku pokud bude kvalitní.
Více mi jde o kvalitu zpracování a dostupnost dílů než o vzhled.
A peníze na díly se určitě najdou jen nechci za 1. auto vyhodit balík a zjistit že mě to za chvíli omrzí.

Ještě jsem objevil: http://www.shoprc.cz/zbozi/9393/Kyosho-RAGE-VE-buggy--1-10-EP-RTR.htm
Odpovědět

Zpět na „Auta“