Výpadky signálu spektrum ar636a
Výpadky signálu spektrum ar636a
Čau,mam problém se signálem.Mam přijímač ar636a a vysílačku dx4e a trápí mě neustálé výpadky signálu.Je to na cca 0.5s,někdy 1s ale někdy i 5s a víc.Někdy je to jenom třeba jednou za let,ale někdy se s tim ani nedá lítat jak to vypadává.Třeba dneska to bylo furt,2x sem kuli tomu dokonce spadnul.Signál vypadává od novoty.V reklmaci byl vyměněnej přijímač i vysílač a beze změny.Přijímač má naštěstí stabilizaci,takže po výpadku signálu se letadlo srovná do vodorovnýho letu a vypne se motor,ale i tak když je výpadek delší tak spadne nebo to nahulí někam do stromů.Nemá někdo podobnej problém nebo nápad čim by to mohlo bejt?
- chroustjazz
Re: Výpadky signálu spektrum ar636a
ano..měl jsem podobné problémy se spektrem DX7 G2, reklamace marná..v servisu u nás a v Německu nic neobjevili..prý je rádio v pořádku (výpadky se konaly s různými přijímači, spadlo mi několik letadel)
doložil jsem to i videi, kde byly výpadky patrné, ale asi je to ani nezajímalo
výpadky nebyly závislé na vzdálenosti modelu..někdy byly i pár metrů ode mě..někdy několikrát za pár minut..jindy třeba jen jeden dva za hodinu letu
prostě spektrum..
(..a ochota Astry řešit problémy)
doložil jsem to i videi, kde byly výpadky patrné, ale asi je to ani nezajímalo
výpadky nebyly závislé na vzdálenosti modelu..někdy byly i pár metrů ode mě..někdy několikrát za pár minut..jindy třeba jen jeden dva za hodinu letu
prostě spektrum..
(..a ochota Astry řešit problémy)
Sdružení letců Českého středohoří
Dělá mi to přesně to co popisuješ.A vyřešil jsi to nakonec nějak?To je spektrum opravdu tak špatný?
Už jsem to tady psal mnohokrát,neustálé výpadky signálu,2 rozbitá éra,osobně jsem byl v Astře,vše zkontrolováno,dle technika je vše v pořádku.Ale ztráty signálu jsem měl pořád,fakt jsem se už bál lítat.Tak jsem to nakonec vyřešil-koupil jsem Taranise.Lítám se stejnými éry na stejných místech a neměl jsem jediný problém se ztrátou signálu.Asi je to drahé řešení,ale nakonec asi to nejlepší!!! 
Koupeno v setu RTF?
- JosefSvejk
Mám stejné příznaky s DX6i. Mám ji jen na řízení své "mikroflotily" (mikrokoptérka s MultiWii, mikrovrtulník Mcpx a miniletadlo cca 60 cm). Koptérka i vrtulník jsou v pohodě, protože lítám doslova kolem hlavy, ale s letadýlkem každou chvíli spadnu na úplnou ztrátu signálu, když jsem dál než cca 25 metrů. Někdy dám dva, tři lety, vzdálenost i 50 m a nic. Potom třeba každý vzlet pád. Není to na stejném místě ani ve stejnou dobu. Už jsem se naučil létat tak, abych padal do měkkého a vzhledem k nízké hmotnosti modelu jsou škody většinou nulové. Letadélko vždycky přestane reagovat, do pádu na zem (max. 5 s) už se nechytne. Po příchodu k padlému modelu vše zase fungule normálně. Vysílač umí jen DSM2, to je prý problémový protokol. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Tak to mi nejde do hlavy.Když to vypadává i ostatním,tak proč to ještě někdo vůbec používá?Přece pokud by to bylo u všech kusů,tak spektrum nemá nikdo.
DXS píše:Koupeno v setu RTF?
Jo.Je to RTF.
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
Ja nevím, ja používal spektrum několik let a kolegové z klubu tu mají několik různých spektrum rádii. Až na jediný případ, nikdy nebyl problém. Ten jediný případ byl špatný range test a vadný vf díl v rádiu po výměně vše ok. většinou byli problémy ne konektoru baterie nebo serva atd
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Mohl by si napsat víc o těch problémech na baterii a servech.Co konkrétně tim myslíš?
petrct píše:Ja nevím, ja používal spektrum několik let a kolegové z klubu tu mají několik různých spektrum rádii. Až na jediný případ, nikdy nebyl problém. Ten jediný případ byl špatný range test a vadný vf díl v rádiu po výměně vše ok. většinou byli problémy ne konektoru baterie nebo serva atd
Taktéž se musím Spektra zastat, kdy po pětiletém používání nemám jediný problém. DSMX protokol a přijímače AR600, 610, 6210+případně satelit, několik letadel všech kategorií. Někde už tu mám příspěvek ve kterém píšu, že na Spektrumu dobrovolně létá půl USA a zbytek světa a kdyby to bylo extrémně špatný, tak výrobce to může zabalit. A po přečtení několika témat to nebude jediný výrobce u kterého uživatel je-byl zklamán. Chyba se najde u všech.
kaštan píše:Čau,mam problém se signálem.Mam přijímač ar636a a vysílačku dx4e a trápí mě neustálé výpadky signálu.Je to na cca 0.5s,někdy 1s ale někdy i 5s a víc.Někdy je to jenom třeba jednou za let,ale někdy se s tim ani nedá lítat jak to vypadává.Třeba dneska to bylo furt,2x sem kuli tomu dokonce spadnul.Signál vypadává od novoty.V reklmaci byl vyměněnej přijímač i vysílač a beze změny.Přijímač má naštěstí stabilizaci,takže po výpadku signálu se letadlo srovná do vodorovnýho letu a vypne se motor,ale i tak když je výpadek delší tak spadne nebo to nahulí někam do stromů.Nemá někdo podobnej problém nebo nápad čim by to mohlo bejt?
Předpokládám, že máte ono Conscendo S z našeho obchodu, pokud jste to Vy. Nebudeme nic jmenovat, aby to nebyla reklama. Tato situace je celá velice podivná a je třeba uvést všechny okolnosti - je to již druhý model, druhé rádio DX4 a druhý přijímač AR636A a nic z toho nebylo koupeno v jednom setu - model je BNF, rádio z RTF sady (druhé rádio, první jsme měnili kus za kus při podezření na vadný VF modul - to bylo první, co mě napadlo, když jste s tím poprvé přišel, že má systém výpadky), (první model vám ulétl) a vyměněný přijímač ze zcela jiného modelu, protože originální nový náhradní přijímač AR636A s uloženým modelem Conscendo nebyl rychle dostupný. Abychom vyřešili reklamaci rychle, ve spolupráci s Astrou jsme prostě vzali jiný přijímač z předváděcího modelu, který tam měli v prodejně a občas s ním chodili létat, ten přijímač má nalétáno kolem 20 hodin a bez problémů. Na původním přijímači byly zjištěny jakési chyby párování a byl odeslán do servisu v Německu na testování - je to podivné, protože nám párovat šel, ale vykazoval holdy. Je velice nepravděpodobné, aby se stejná závada vyskytovala na dvou různých vysílačích a dvou přijímačích, navíc dodaných z různých zásilek v rozmezí asi 9 měsíců - tedy z různých výrobních sérií. Vzhledem k tomu, že se při výpadku aktivuje fail safe, není ani možnost výpadku napájení přijímače (vadný BEC).
Zkuste se zamyslet, zda není možné nějaké vnější rušení - wifi pojítka v okolí, jiné vysílače, nějaká elektronika v místě létání - například mobil v kapse s wifi (nepravděpodobné, ale prověřit je nutné vše). Je také možné, že se v modelu něčeho dotýká anténa - zkuste ji vytáhnout z trupu ven. V případě, že se to bude opakovat, model si vezmu a vyzkouším ho s jiným vysílačem.
Máme se Spektrum tuto zkušenost: buď je zcela bez problémů - těchto případů je naprostá většina a nebo nefunguje danému uživateli vůbec. Měli jsme případ zákazníka, kterému ani za nic nefungovala nová DX6. Poslal ji k reklamaci, vyzkoušel jsem ji, bez závad, přesto jsem ji poslal do servisu, také bez závad. Vrátili jsme ji a pán měl opět výpadky. Pán si pak koupil stříbrnou osmičku a je spokojený bez výpadků. Paradoxní je, že s tou údajně vadnou šestkou jsem potom nějaký čas létal bez jediného problému a nyní ji má již rok další zákazník a problémy také nehlásil. Skoro to vypadá na nějaké nadpřirozeno.
Osobně jsem létal s DX6i, DX6, DX7s, DX8, DX9 a nyní mám novou DX7 a s mnoha a mnoha různými přijímači ať origo nebo Orange. Jediné výpadky byly tyto: stabilizovaný přijímač Orange DSM2 - pravidelně ve stejných situacích v podobné vzdálenosti zhruba sekundový výpadek a poté hned znovu naskočil a druhá situace byla s modelem Micro mustang a setovým malým RTF vysílačem DSM2, kdy se výpadky objevily v poměrně krátké vzdálenosti zhruba 25metrů, ale na jiné lokalitě bylo bez problémů.
Vzhledem k tomu, že se často zpochybňuje spolehlivost DSMX tak opravdu pečlivě sleduji holdy na přijímači a prostě nejsou. Berte to prosím tak, že pokud by ten systém byl tak nespolehlivý, jak se zde píše, těžko by byl Horizon Hobby největší modelářská firma na světě. Vzhledem k obrovskému počtu prodaných rádií je jisté, že se nějaké závady vyskytnou a je možné, že i takovéto kuriózní, ovšem v procentech je to hodnota blízká nule.
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
no vždy jak se objevovaly výpadky signálu, tak se pak našel problém třeba na špatně připájeném kablíku na konektoru reglu studák, třeba vytlačené piny ze servokonektoru , nebo zlomený kablík od baterky. Jak se tam cpe konektor
vysloveně banální věci ale nikdy nebyl problém na přijímači dsm2 nebo dsmx to jsem lítal dsm2 několik let v heli a pak dsmx a nikdy jsem nezaznamenal že by příjímač vypadl
,
,
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
Tady u nás začaly velké problémy systému Spektrum v březnu letošního roku. Do té doby to byly jen občasné případy, kdy někdo chvilku neřídil. Při hledání důvodu jsme občas našli třeba stuha jdoucí kormidlo a následný výpadek BECu nebo špatně umístěný přijímač a satelit, kdy antény byly zakryté. Často jsme ale nenašli žádnou závadu. Od letošního března ale těch výpadků strašně přibylo a začaly i totální výpadky s rozbitím modelu. Většinou to ale po havárii vše fungovalo. Ale taky to končilo totální destrukcí modelu včetně elektroniky. Tam se chyba zjistit nedala. Vše to byly přijímače DSM2. Většinou originály. Oranžáky sice po přistání blikaly ale těch havárií s nimi bylo méně. Nakonec tři kolegové Spektum odložili a přešli na Graupnera (2xMZ-24 a 1xMZ-18). Čtvrtý kolega přestal létat rozhoduje se mezi Gr. a JETI. Na Spektrum DSMX zůstal jediný a ten chodí létat jednou za dva až tři měsíce. Taky si stěžuje na výpadky a po přistání mu přijímač bliká.
Kde je chyba?? Rušení tady máme. Přes plochu nám jdou tři WIFI, které krmí vesnici a kemp za letištěm. Vzdálenost mezi stanicemi je pět kilometrů. Ale proč to nevadí HoTTu, proč to nevadí JETI, proč to nevadí jednokanálovému ASSANu V1? Proč se padá jen na Spektrum?
Problém můžou být i propojovací kablíky mezi satelity a přijímačem. Jsou poměrně tvrdé a časem ještě víc tvrdnou a lámou se. Pokud ale při výpadku satelitu umře i hlavní přijímač, to považuji za zhovadilost systému.
Kde je chyba?? Rušení tady máme. Přes plochu nám jdou tři WIFI, které krmí vesnici a kemp za letištěm. Vzdálenost mezi stanicemi je pět kilometrů. Ale proč to nevadí HoTTu, proč to nevadí JETI, proč to nevadí jednokanálovému ASSANu V1? Proč se padá jen na Spektrum?
Problém můžou být i propojovací kablíky mezi satelity a přijímačem. Jsou poměrně tvrdé a časem ještě víc tvrdnou a lámou se. Pokud ale při výpadku satelitu umře i hlavní přijímač, to považuji za zhovadilost systému.
Ground Penetration Tester
Osobně si taky myslím že moje časté výpadky signálu u Spektrumu mělo na svědomí rušení jiným zdrojem.Naštěstí FRSKY nějaké rušení ma úplně "na háku".