Rodí se maketa Mi-24
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Re: Rodí se maketa Mi-24
To je stejná velikost, přijde mi krapet menší ale asi to zkresluje. To je fakt klika kliknout ve správnou chvíli.... 
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Je to naprosto stejná velikost, zkresluje perspektiva na fotce. Dnes už se nedá ten trup jen tak koupit (navíc tento byl za zlomek původní ceny), takže jsem nezaváhal. Udělal jsem si kvůli tomu 500km výlet 
To ses tedy řádně projel. Radost ale jistě veliká, dodá to klid jak píšeš. V Rokycanech jsem ho neměl v ruce ale přijde mi že to snad nic neváží. O kolik Ti celkem naroste váha mechaniky včetně veškeré "bižuterie" ?
No zas tak lehoučké to není, když je to ověšené, tak to váží kolem 2,7kg. Odhaduju, že to pak vč. pilotů, nové barvy apod. bude mít spíše ke třem kilům.
Hned jak se umoudří počasí, podvěsím pod mechaniku 2,7kg činku a uvidím. Pokud to bude lepší, namontuju to ještě do zimy do trupu a proletím...
Hned jak se umoudří počasí, podvěsím pod mechaniku 2,7kg činku a uvidím. Pokud to bude lepší, namontuju to ještě do zimy do trupu a proletím...
To jsem nečekal......... tak držím palce na tu činku 
- Michael Gulyj
Naši dědové říkávali: inu forota je pán! Uřčitě věděli proč
. Dej vědět, jinak koukal jsem na fotky a rotor běží od vrtulky stejně těsně jako u každý jiný heliny, určitě by to větší listy vylepšily.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Ahoj,
přidávám se ke gratulacím, jen nevím jestli dřív k tomu závaží na prsteníčku a nebo k tomu dárku v dílně
Pavel
přidávám se ke gratulacím, jen nevím jestli dřív k tomu závaží na prsteníčku a nebo k tomu dárku v dílně
Pavel
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
Díky všem za gratulace a za podporu
Dneska jsem byl provětrat oba vrtulníky.
Pod lokomotivu jsem podvěsil tu 2,7 kg činku. Docela u nás dneska funělo, tak jsem byl zvědavej...
Krásně se to uklidnilo, úplně jiný vrtulník i v tom větru. Rozvážné, na cykliku poslušné a přitom stále hodně výkonu.
Jediné, co se mi pořád nelíbí, je vrtulka... mele se to ze strany na stranu, ale to chování přesně odpovídá torznímu pružení ocasní trubky... v dopředném letu je to lepší. Ve visu je občas cítit, jak vrtulka musí při rotaci nejdříve přemoci pružnost konstrukce a až potom zabere, jenže pak se to odlehčí a překmitne zase na druhou stranu. (vlnění) Trochu to někdy rozvlní celý vrtulník i kolem hlavy...
Věřím tomu, že až to dám do trupu a zafixuju, bude to dobré. Když ne, problém bude jinde... ale myslím že ne.
Takže teď to hodlám co nejdříve našroubovat do trupu, co jsem si včera přivezl
No a pak uvidíme, jak se to bude chovat... určitě to snese ještě trochu zátěže, jen to tomu prospěje.
každopádně pětilist je v tom nevinně...
Pod lokomotivu jsem podvěsil tu 2,7 kg činku. Docela u nás dneska funělo, tak jsem byl zvědavej...
Krásně se to uklidnilo, úplně jiný vrtulník i v tom větru. Rozvážné, na cykliku poslušné a přitom stále hodně výkonu.
Jediné, co se mi pořád nelíbí, je vrtulka... mele se to ze strany na stranu, ale to chování přesně odpovídá torznímu pružení ocasní trubky... v dopředném letu je to lepší. Ve visu je občas cítit, jak vrtulka musí při rotaci nejdříve přemoci pružnost konstrukce a až potom zabere, jenže pak se to odlehčí a překmitne zase na druhou stranu. (vlnění) Trochu to někdy rozvlní celý vrtulník i kolem hlavy...
Věřím tomu, že až to dám do trupu a zafixuju, bude to dobré. Když ne, problém bude jinde... ale myslím že ne.
Takže teď to hodlám co nejdříve našroubovat do trupu, co jsem si včera přivezl
No a pak uvidíme, jak se to bude chovat... určitě to snese ještě trochu zátěže, jen to tomu prospěje.
Ahoj
připojují se z gratulaci at Ti to klape a hlavně lítá.
připojují se z gratulaci at Ti to klape a hlavně lítá.
- Michael Gulyj
Švíco: každopádně pětilist je v tom nevinně... 
Uffff....
Uffff....
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
No vidis ze to funguje. A ta vrtulka se taky spravi az nebude ten ocas tak gumovy jak je ted.
Petr
Petr
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
švíco píše:Díky všem za gratulace a za podporu![]()
.
.
.
Takže další gratulace
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ranger dostane taky jeste 1-2 kilca nalozino. Jen mu to pomuze.
Petr
Petr
pkotatko píše:Ranger dostane taky jeste 1-2 kilca nalozino. Jen mu to pomuze.
Petr
Petře, na kolik se pak váhově dostaneš?
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze okolo 10-11 kilo bude optimalni. Ted jsem okolo 8+ kilo. Ale jasne ze budu pridavat postupne.
Vykonu je tam dost a dost.
Vykonu je tam dost a dost.