Výpadky signálu spektrum ar636a

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky signálu spektrum ar636a

#46 Příspěvek od jyrry »

coro píše:... Aký je dôvod polemizovať s tým a snažiť sa za každú cenu hľadať nejaké iné dôvody, prípadne až napadať každého čo si to dovolí napísať ?

Odpověď(i) tu už zazněly...
Že ty nemáš Spektrum? :mrgreen:
jyrry.webnode.cz
coro

#47 Příspěvek od coro »

jyrry píše:Že ty nemáš Spektrum? :mrgreen:

:-) Samozrejme že nie.
DXS

#48 Příspěvek od DXS »

jyrry píše:Odpověď(i) tu už zazněly...
Že ty nemáš Spektrum? :mrgreen:

Já jo. A před hoďkou jsem to měl ve vzduchu, včera taky. A před rokem či dvěma taktéž. Bez pádu. Když nebudu zmiňovat občas zmatkující palce.. :mrgreen:
Jardátor

#49 Příspěvek od Jardátor »

Nejde o nějaké plivání značce Spektrum,ale moje zkušenosti s těmito Tx jsou velmi špatné.Když jsem začínal,koupil jsem si novou Dx5,po měsíci lítání jsem rozbil éro na mraky-špatný Vf modul-reklamace uznána,dostal jsem nové radio,bohužel,ztráty signálu mě trápily pořád.Protože kanály už nestačily,dx5 jsem prodal a koupil novou Dx6i.Zničil jsem další éro-když jsem přitáhl při nízkém letu,nastal opak-potlačení výškovky.Reklamace uznána-vyměněno ovládání výškovky-dle slov opravujícího technika to byla nějaká špatná série.Bohužel,ztráty signálu byly na denním pořádku,takže znovu návštěva dovozce,důkladná kontrola,vše prý je o.k.mám asi "nějak špatně" osazená éra.Tak jsem se zdravě nas....,koupil Taranise +přijímače a ta "špatně osazená" éra o nějakém výpadku signálu ani nevědí.Stejné problémy má kamarád s novou Dx 7,naštěstí má lehké epp modely,takže škody díky pádu na ztrátu signálu nejsou tak veliké....lepí,lepí a lepí... :D jak už zde uvedl p.Hořejší,myslím si.že Spektrum je málo odolné rušení signálu jinými zdroji!
montykh
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od montykh »

chroustjazz píše:další věc je výkon - v usa mají spektra 1W, kdežto u nás je povoleno pouze 100mW, ale na youtube je někde video, kde to někdo měří a ten výkon je ještě mnohem menší, nežli 100mW..

Ano, to je přesně ono.

100mW vs 1W je sakra rozdíl. Co 3 dB je dvojnásobek výkonu...100 mW je 20 dBm, 1W je 30 dBm, zbytek už si každý spočítá....
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
DXS

#51 Příspěvek od DXS »

montykh píše:
Ano, to je přesně ono.

100mW vs 1W je sakra rozdíl. Co 3 dB je dvojnásobek výkonu...100 mW je 20 dBm, 1W je 30 dBm, zbytek už si každý spočítá....

V EN verzi manuálu pro vysílače řady 6 a výše je zmíňka o možnosti změny volby regionu, ve kterém se vysílač nachází - Selecting a Region (EU Version)
In the Systems Settings screen rotate the roller to highlight
Region then press the roller to select the Region function. Note
that two regions are available for EU radios only. EU328 (compli-
ant for European countries) and FR328 compliant for France. US
radios are fixed to US-247 USA compliant.
Rotate the roller to select the desired Region based on where
the radio will be used. With Region selected, press the roller to
accept that region - tedy teoreticky by se měl při volbě US-247 zvednout výkon a zajistit tak spolehlivější přenos. Vyzkoušené to nemám a nemám to ani jak změřit, ale na youtube je video, kde týpek měří vzdálenosti a USA region je na tom nejlíp, potom EU a potom France. Logicky by to dávalo smysl.
coro

#52 Příspěvek od coro »

DXS píše:tedy teoreticky by se měl při volbě US-247 zvednout výkon a zajistit tak spolehlivější přenos. Vyzkoušené to nemám a nemám to ani jak změřit, ale na youtube je video, kde týpek měří vzdálenosti a USA region je na tom nejlíp, potom EU a potom France. Logicky by to dávalo smysl.

Nemám slov.. Poišťováka to ale v prípade skutočného prúseru určite poteší.
montykh
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od montykh »

coro píše:Nemám slov.. Poišťováka to ale v prípade skutočného prúseru určite poteší.

Takže se vykašleme na povolené limity a budeme to hulit, co to dá.....
Výborná rada.
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7
DXS

#54 Příspěvek od DXS »

coro píše:Nemám slov.. Poišťováka to ale v prípade skutočného prúseru určite poteší.

Nemusíš, hlavně v klidu.. Používám EU328 a jak jsem už několikrát zmínil, se ztrátou signálu nemám problém. Mám i zprávu přímo od Astry - "Dobrý den

V uvedených regionech jsou definovány normy, které souvisí s používaným pásmem a vyzařovaným výkonem. Pokud vysílač používáte v ČR, nebo třeba Německu, je nezbytné používat normu označenou v menu EU328. Ve Francii zase FR328, a v USA již zmiňovanou US-247. Používání jiné normy je nelegální a může vést k problémům, případně taktéž ovlivňovat ostatní piloty." O změně regionu jsem se zmínil v souvislosti s příspěvkem, kde je psán výkon 100mW oproti 1W. Bylo by zajímavé zjistit i vyzařované výkony jiných značek, protože proč by jen ta jedna podle četnosti zarušení měla ze všech nejmíň?
coro

#55 Příspěvek od coro »

Problém ale je, že výpadky nebývajú pokiaľ dobre čítam a pamätám si, vôbec vo veľkej vzdialenosti (kde by mal výkon vysielača asi význam), ale naopak, hocikde a aj blízko. A to pre mňa znamená, že baviť sa o výkone je v tomto kontexte úplne nezmyselné.

Ostatne, ak by v zarušenom prostredí aj preliezol len každý 10ty balík dát, stále si to pilot možno ani nevšimne lebo mu to bude aj tak reagovať a kormidlá sa nastavia správne cca 5x za sekundu.. Ale, nie je to tak. Možno to tak je u tých "šmejdových" čínskych systémov ala Assan...
Lark

#56 Příspěvek od Lark »

Když výš, že je to prasečina a nelegální, proč sem takové návody dáváš? Určitě se najdou lidi, kteří si s předpisy hlavu nelámou a do teď to třeba ani netušili, ale teď to budou chtít vyzkoušet. Jen doufám, že jim nebudu na blízku. Jinak si nemyslím že u jiných značek je to jinak a pro EU těch 100mW určitě splňují. Možné problémy s odolností vydím v použitém protokolu přenosu, a v tom se ty různé značky (systémy) právě liší. Ale to už tady bylo popsané.
DXS

#57 Příspěvek od DXS »

Lark píše:Když výš, že je to prasečina a nelegální, proč sem takové návody dáváš? Určitě se najdou lidi, kteří si s předpisy hlavu nelámou a do teď to třeba ani netušili, ale teď to budou chtít vyzkoušet.

Dal jsem sem snad nějakej návod typu funguje to a nepadám? Jen v jednom příspěvku napsal, co je v originálním návodu, který je v každém balení, volně k přečtení na stránkách Astry, tedy každému přístupný. Dával jsem kvůli tomu i extra dotaz přímo k nim do servisu, což napsal i v dalším příspěvku. To, že někdo půjde a zkusí s tím něco dělat už těžko ovlivním.
janva9

#58 Příspěvek od janva9 »

Astra by si měla udělat aktualizaci. Francie má už minimálně dva roky povoleno EU-100mW.
Ground Penetration Tester
beercat

#59 Příspěvek od beercat »

Predpokladam, ze na vysielacoch urcenych pre europsky trh sa US norma nastavit neda. Mam DX8 DSM2 a ponuka mi len EU alebo FR. Kupovana bola v SR.
blembondo

#60 Příspěvek od blembondo »

Mohu se zeptat odkud je to info že US verze Spektrum má 1W?US verze DX7 má 22dBm což je cca 180mW.Kde je ten zbytek? :mrgreen:
Už to tady bylo takže doporučuji znovu přečíst. viewtopic.php?f=38&t=39571&hilit=22dbm
Výkon není všechno!
Naposledy upravil(a) blembondo dne úte 13.09.2016 19:34, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“