Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
jio

Re: Výběr vysílačky

#376 Příspěvek od jio »

Nic ti nebrání na EPP modelu se učit létat a současně stavět neco konstrukčního.
Snek
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od Snek »

patamatix píše:Jak je to vůbec s vysílačema co se týče poruchovosti? Je elektronika co bych bazarovou nekoupil. Tahle cesta(použitý vysílač mne taky napadl)

Když se zamyslím, tak mám 7-tý vysílač za dobu co modelařím a pouze 2 byly nové a oba nové pak zanedlouho prodány a nahrazeny bazarovým co uměl to co jsem potřeboval :)

Takže slušného rádia Hitec/Futaba/Graupner bych se z bazaru opravdu nebál.
Aktuálně mám z místního bazaru Futabu FX30 v super stavu za zlomek ceny nové ....

Jinak na začátek ti vystačí až nad hlavu i nejlevnější verze slušné vysílačky jako je http://www.banggood.com/FlySky-FS-i6-2_ ... 83537.html
patamatix

#378 Příspěvek od patamatix »

No zase vím o něco víc,ale jen o ždibek :) ,každopádně velice děkuji všem co přispěli nějakou tou radou. Každá rada dobrá :)
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2
BoŠ

#379 Příspěvek od BoŠ »

Jen je třeba také uvážit, že pokud to člověka chytne, a má v letadlech už více zabudovaných přijímačů, tak se pak špatně dělá výměna soupravy. Já začal s Graupnerem MX-12 Hott a MX-16 Hott, a i kvůli penězům nainvestovaným do přijímačů pokračoval Graupnerem MC-20 Hott. Naštěstí mě zatím plně vyhovuje, takže značku měnit nemíním. Kdybych začínal nyní, vážně bych uvažoval o Taranisu.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od jyrry »

Jestli my starší a pokročilí :mrgreen: jsme to neměli o dost jednodušší...
Začal jsem v r. 1979 amatérským rádiem o jednom (slovy JEDNOM) kanálu (směrovka), po asi roce jsem pokračoval továrním rádiem také o jednom kanálu. To mi vydrželo snad 2-3 roky a pak přišla bomba - proporcionální (kdo si dneska představí co obnášelo NEproporcionální :?: ) rádio se třemi kanály, bez rozmazlujících mixů, letových režimů, šablon a dalších k životu nezbytných opičáren...
Nezávidím těm mladým tu volbu, říkám tomu "peklo výběru" ať jsou to rádia na hraní nebo televize, notebůky, ledničky, pračky... Dnešní výběr lidi rozmazluje až do zmatena a nevím, nejsem si jist jestli to tak je dlouhodobě dobře :roll:
Já vím, trochu off topic... ale radit co koupit, to stejně nebudu, každý si musí tím vývojem projít a časem sám poznat že objektivně poradit vlastně nejde... Spíš jen pomoci se orientovat co na co je, co která věc dělá a vyžaduje, možná trochu naznačit proč jsem si koupil zrovna to rádio co mám ale to je asi tak všechno. Si tak myslím... Délka vláken o výběru rádia možná naznačuje že si to nemyslím až tak blbě :wink:

P.S. Kdybych si už tenkrát (1979) koupil to GR/SJ Mx-20 Hott, co já bych za ty rádia co jsem za ty roky měl ušetřil peněz... :lol: :lol: :lol:
jyrry.webnode.cz
patamatix

#381 Příspěvek od patamatix »

Jedna technická-Mixy co to je a k čemu?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#382 Příspěvek od jyrry »

Mixy slouží ke smysluplnému přimíchání jednoho kanálu k jinému s danými poměry a smysly.
Příklad - vysouvám klapky, éro se staví na čumák, musím potlačovat výškovku.
Mix to udělá za mně - podle vysunutí klapek potlačuje výškovku. Akorát to musím odladit kolik to má být.
jyrry.webnode.cz
patamatix

#383 Příspěvek od patamatix »

jyrry píše:Mixy slouží ke smysluplnému přimíchání jednoho kanálu k jinému s danými poměry a smysly.
Příklad - vysouvám klapky, éro se staví na čumák, musím potlačovat výškovku.
Mix to udělá za mně - podle vysunutí klapek potlačuje výškovku. Akorát to musím odladit kolik to má být.

Děkuji :wink:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#384 Příspěvek od jyrry »

Další příklad - mám jedno servo na směrovku, druhé na řízený příďový podvozek.
Master kanál je směrovka, u mně k.4, slave kanál je třeba k.11 který ovládá ten podvozek. Pro pojíždění si mixuju k.4 (směrovku) do k.11 (podvozek) 120% (aby éro zatočilo "kolem konce křídla"), pro start a přistání si mixnu k.4 do k.11 jen 30% abych si do toho kola moc nehrabal (jednou jsem to nepřepnul a při dojezdu po přistání jsem zatočil tak šejdrem že se éro zvrhnulo).
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#385 Příspěvek od jyrry »

jyrry píše:... (aby éro zatočilo "kolem konce křídla") ...

Takhle nějak:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RUONKP8XGT0[/youtube] 8)
jyrry.webnode.cz
tomashr

#386 Příspěvek od tomashr »

milode píše:Já bych osobně bazarovou vysílačku nekoupil. Nikdy neznáš pravý důvod prodeje. A co si budeme namlouvat, ne všichni prodejci jsou poctiví.

Tohle je dost přehnané... Absolutní většina prodejů u nižší a střední třídy je z kategorie "chci něco lepšího", u top class pak občas i méně veselá varianta "utrácel jsem a teď prostě potřebuji peníze.".
Vysílač je celkem statické zařízení, které se tak moc neničí, nedostává rány, atd. To se nedá porovnávat s přijímači, servy či třeba motory, kde se skutečně může prodávající tvářit, že to je super, i to tak vypadá, ale už se nepozná, že RX prošel pár crashi, kde "géčka" nebyla nic příjemného a riziko nějaké vlasové prasklinky či studeňáku nevyloučíme.

Osobně bych se koupě vysílače z druhé ruky tolik nebál.
zdzd

#387 Příspěvek od zdzd »

tomashr píše:Tohle je dost přehnané... Absolutní většina prodejů u nižší a střední třídy je z kategorie "chci něco lepšího", u top class pak občas i méně veselá varianta "utrácel jsem a teď prostě potřebuji peníze.".
Vysílač je celkem statické zařízení, které se tak moc neničí, nedostává rány, atd. To se nedá porovnávat s přijímači, servy či třeba motory, kde se skutečně může prodávající tvářit, že to je super, i to tak vypadá, ale už se nepozná, že RX prošel pár crashi, kde "géčka" nebyla nic příjemného a riziko nějaké vlasové prasklinky či studeňáku nevyloučíme.

Osobně bych se koupě vysílače z druhé ruky tolik nebál.

Ony se ale také vyskytují vydřené poťáky, nalomené kablíky a podobně. Stačí se podívat do diskusí třeba jen tu. "Blblo to, ujížděly středy, sem tam se to samo reverzlo, tak jsem to prodal..."

Nikdy jsem sice rádio z druhé ruky nekupoval, nicméně mám ten názor, že pokud rádio z druhé ruky, tak jen po té, co jej prodávající předvede v letu ve svém vlastním modelu.
tomashr

#388 Příspěvek od tomashr »

Je to samozřejmě i o stáří - pokud by dnes někdo nabízel FC16 či FC18, tak je jasné, že tam je sešlost věkem pravděpodobná i když to nabízí slušný člověk. Na druhé straně ale třeba u FX-20/FX-30 je pravděpodobnost, že ji někdo doslova "utahal", podstatně nižší.
A v podstatě to samé je z jiného konce u lowendu. Když někdo prodává (pro příklad zůstanu u Futab) třeba 6J či 7C s komentářem, že po celkem krátké době zjistil, že mu už nestačí a přešel na 14SG, tak je velmi vysoká šance, že mluví pravdu - to je zcela běžný postup.
PACKAL

#389 Příspěvek od PACKAL »

Můžete mi prosím poradit s výběrem rc soupravy, jsem definitivně rozhodnutý pro Graupnera 6-ti kanál, ale nevím zda vzít mx12 nebo mz12. Podle názorů zde na foru je mz12 pespektivnější a modernější, ale je mi divné, že přitom např. samotný Tx mz je podstatně levnější (necelé 3 tis.Kč) než Tx mx (téměř 4,5 tis. Kč, nebo se špatně dívám?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od jyrry »

PACKAL píše:... nevím zda vzít mx12 nebo mz12....

Vezmi Mx-16. Nebudeš litovat, je o kus výš nad těmi dvanáctkami...
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“