FrSky Taranis - čtvrté pokračování
Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování
No mám to teď takto. Ale když tam dám dvě baterky, zapojím FPV tak je to okolo plný drátů
Asi něco dělám špatně, ale nemůžu se tam vejít. Je tam blbej přístup 
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
- Standa Stuchlý
tak ty dráty budeš muset trochu umravnit svázáním, aby netrčel každý jinam. Jednu anténu bych zapustil ze spodní strany do toho oblouku. Páječkou bych tam pro ni vypálil drážku, ani by to vidět nebylo a tu druhou bych zapustil do boku trupu u horní části tak, aby byla co nejdále od baterky a kabeláže. Pokud tam není drážka, nebál bych se ji zase pájkou vytvořit. Pokud by si měl strach , že se tím místo trupu zeslabí, vlepil bych tam kousek smrkové lišty 3/5mm, aby se zeslabené bublinky vyztužily.
Další možnost je, dát celý přijímač do trupu z boční, nebo spodní strany pod, nebo až za křídlo. Případně, bych jej schoval do trupu pod křídlo, v místě spojení křídla. Nic by nebylo vidět a dosáhne tam vše.
Jak jsem psal, možností milion. Jen se nebát. A raději dva dny vymýšlet, než to jednou zničit.
Další možnost je, dát celý přijímač do trupu z boční, nebo spodní strany pod, nebo až za křídlo. Případně, bych jej schoval do trupu pod křídlo, v místě spojení křídla. Nic by nebylo vidět a dosáhne tam vše.
Jak jsem psal, možností milion. Jen se nebát. A raději dva dny vymýšlet, než to jednou zničit.
- Standa Stuchlý
umístění tak, jak to máš pod baterkou, to se nedivím, že nemáš dosah.
Ale to trup budu muset kuchnout vejpůl, ne? Nebo mi není jasné jak to myslíš. Mám hlavně problém v tom, že se nikam nemůžu přes to okýnko pořádně dostat.
- Standa Stuchlý
hele, dej na páječku dlouhé očko, třeba i 10cm. To ohni tak, aby si se s ním dostal kam potřebuješ. Nemusíš vůbec řezat trup vejpůl. Tím pájecím očkem se dá dostat téměř kamkoli. Klidně si to nacvič na kousku polystyrenu. Aby si věděl, jak se to bude chovat a co s tím očkem musíš dělat.
Hrej si. Kdo si hraje, nezlobí
. Hlavně nespěchej, jinak to můžeš snadno pokazit.
Do té mezery v trupu, kam vsouváš křídlo, tam je místa dost. Klidně si na vrchní stranu přilep kousek tvrdého papíru, aby si to nepropálil a ve spodní straně se můžeš vyřádit. Tam je místa víc než hodně. Ale jak jsem psal, nacvič si to na kousku polystyrenu.
Hrej si. Kdo si hraje, nezlobí
Do té mezery v trupu, kam vsouváš křídlo, tam je místa dost. Klidně si na vrchní stranu přilep kousek tvrdého papíru, aby si to nepropálil a ve spodní straně se můžeš vyřádit. Tam je místa víc než hodně. Ale jak jsem psal, nacvič si to na kousku polystyrenu.
RCStudio píše:Trubicky z lizatek
Ale to asi není ta fotka co to měla ukázat... Takhle je to taky ne úplně ... dobře...
jyrry.webnode.cz
Jo ty myslíš trafopájku
No tak tu nemám, mám jen stolní pájecí stanici.
Ale zatím se mi pro mě jeví jako nejschůdnější řešení dát přijímač ven na křídlo, asi. Ještě uvidím, zapřemýšlím. Děkuji za rady.
Ale zatím se mi pro mě jeví jako nejschůdnější řešení dát přijímač ven na křídlo, asi. Ještě uvidím, zapřemýšlím. Děkuji za rady.
- Standa Stuchlý
tak to máš problém. Ano, myslel jsem trafopájku. A půjčit by sis ji někde nemohl?
- Standa Stuchlý
dracekvo píše:Ale zatím se mi pro mě jeví jako nejschůdnější řešení dát přijímač ven na křídlo, asi. Ještě uvidím, zapřemýšlím. Děkuji za rady.
Pokud to dáš na křídlo z vrchu, bude to vypadat.......ehm. Ale Tvoje volba, Tvoje letadlo. Tak ať se Ti to podaří.
Slo o znazorneni trubicek, jinak ta dozadu je dlouha asi 8 cm a aktivni cast je az v zadu, ta napric je od baterky tak 4cm. Vse vyvazuji nahore, kolem anterny je prostor
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
- Standa Stuchlý
jyrry píše:Ale to asi není ta fotka co to měla ukázat... Takhle je to taky ne úplně ... dobře...
krásná ukázka šance na zlomení antény
Nikde nevidim zadne kritické zlomeniny
Jan Janekx Urbanek
- Standa Stuchlý
RCStudio píše:Slo o znazorneni trubicek, jinak ta dozadu je dlouha asi 8 cm a aktivni cast je az v zadu, ta napric je od baterky tak 4cm. Vse vyvazuji nahore, kolem anterny je prostor
tak to musíš ale hned připsat. Někdo se toho chytne a pak Tě prokleje
- Standa Stuchlý
RCStudio píše:Nikde nevidim zadne kritické zlomeniny
no u Tebe ne, ty tam místo máš, jak uvádíš. Ale jiní ne. Viz tazatel výše.
Tak trafopájku pájku sem našel v v bordelu v garáži 
Udělal sem čáry do obrázku, jestli sem dobře pochopil umístění těch antén jak si říkal.
Pro jednu vypálit díru jakoby ve stropě zevnitř a pro druhou to moc nechápu kam myslíš. Jako ke křídlu? Tam mi nepříde, že by tam bylo nějak extra materiálu.
Udělal sem čáry do obrázku, jestli sem dobře pochopil umístění těch antén jak si říkal.
Pro jednu vypálit díru jakoby ve stropě zevnitř a pro druhou to moc nechápu kam myslíš. Jako ke křídlu? Tam mi nepříde, že by tam bylo nějak extra materiálu.