Zlomená jehla v karburátoru MVVS 2,5

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Beep
Kontaktovat uživatele:

Zlomená jehla v karburátoru MVVS 2,5

#1 Příspěvek od Beep »

Létal jsem létal až došla energie, baterky dlouho stály a byla z toho čenichovka.
Dopadlo to bohužel takhle
http://www.rajce.net/a13257460
Takže pokud by se někomu válela jehla k tomuto karburátoru v šuplíku nebo popřípadě celý karburátor abyl by ochotný ho za nějaký peníz přenechat tak bych byl moc rád.
Uvítám i jinou radu jak z problému ven (nějaká náhrada - z čeho??)
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
DAF
Kontaktovat uživatele:

Re: Zlomená jehla v karburátoru MVVS 2,5

#2 Příspěvek od DAF »

Zkusil jsi už kontaktovat i výrobce? Třeba by ve skladu ještě něco vyštrachal. Jinak celek, který se ti poškodil, odpovídá také sestavě na karbecu na Modela 2,0 Junior (mám vyzkoušeno). Sorry, svůj karbec ti neprodám 8) .
Hitec Aurora 9X
Danpar

#3 Příspěvek od Danpar »

Já jsem to vyřešil podle tohoto odkazu a spokojenost a navíc lepší bezpečnost.

http://www.rcweb.cz/aktual/karbec.htm
Beep
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Beep »

Tak jsem volal do MVVS a určitá naděje tam je, pán mně požádal at zašlu mail s poptávkou, že mi odpovědí.
Tak jsem jim to poslal i s odkazem na fotky, tak budu doufat že se tam ještě něco najde.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
VTjr

#5 Příspěvek od VTjr »

Danpar píše:Já jsem to vyřešil podle tohoto odkazu a spokojenost a navíc lepší bezpečnost.

http://www.rcweb.cz/aktual/karbec.htm

Přesně tohle mě hned napadlo, jen jsem ten odkaz nemohl nikde najít. To lze takhle opravit i na koleně jen pomocí pilníků a pájky. Jinak je to taky jeden z důvodů proč např. na MVVS2,5GRR s RC karburátorem (i když je se zadním sáním a karbec je vzadu) na modelu Pony mám jehlu pomocí takového úhlového členu otočenou o 90° a před čumákovkou ji tak chrání válec. :wink:
Model_Pony-uz_po_oprave_05_25GRR_ihla.JPG
Když normálně trčela do boku, vůbec se mi to nelíbilo. :x
Motor_MVVS-2_5GRR_01.JPG
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#6 Příspěvek od VTjr »

Beep píše:Tak jsem volal do MVVS a určitá naděje tam je, pán mně požádal at zašlu mail s poptávkou, že mi odpovědí.
Tak jsem jim to poslal i s odkazem na fotky, tak budu doufat že se tam ještě něco najde.

Nebo si rovnou kup takovou tu jejich sadu pro montáž jehly na zadní víko, kterou prodávají k 3,5-4,6kám! Tady http://www.mvvs.cz/prislusenstvi_ostatni.html je to poslední položka, která se volá Sada pro zadní montáž palivové jehly nebo i bezpečnostní ovládání trysky bohatosti.
V té sadě dostaneš jak novou jehlu tak i trysku karburátoru která po určitých úpravách by mohla pasovat i do toho dvaapůlkového, nebo použiješ tu zlomenou trysku starou, na kterou jen naletuješ mosazný fiting tak jak radí v tom odkazu. A taky montážní úhelník (ale ten asi k dvaapůlce bude k ničemu). :wink:
JardaRůžička

#7 Příspěvek od JardaRůžička »

VTjr píše: na modelu Pony mám jehlu pomocí takového úhlového členu otočenou o 90° a před čumákovkou ji tak chrání válec
A nešel tak otočit celý karburátor?
Lark

#8 Příspěvek od Lark »

JardaRůžička píše:A nešel tak otočit celý karburátor?

Nešel, protože by jehla směřovala do výfuku a páčka by byla schovaná pod karburátorem. Podívej se na foto.
JardaRůžička

#9 Příspěvek od JardaRůžička »

Měl jsem na mysli méně než pravý úhel, tak 90°. Ale pravda - nevšiml jsem si překližkového lože, opravdu by to nešlo. :idea:
VTjr

#10 Příspěvek od VTjr »

Lark má pravdu. 8)
Ale pro někoho, kdo má soustruh, vyrobit něco takového je přece maličkost. :wink:
A není to jediná věc kterou jsem tam musel vyrábět. Ono vůbec ty motory s výfukem dozadu a karburátorem taky vzadu mají velkou nevýhodu v tom, že za motorem to bývá vše často neuvěřitelně našlapáno. Navíc to vyžaduje i delší lože a taky pak bývá problém s těžkým čumákem. Na mé fotce je vidět, že už tam pomalu ani není místo pro palivové hadičky s filtrem. :D Takže pak se musí dělat různé nestandartní úpravy.
Pokud dám do Ponyho Radugu-7, tak se to vzadu za motorem vyčistí (karbec vepředu, výfuk do boku), ale zas budu muset řešit problém s tím, že ovládací páka karburátoru je z druhé strany (čili přemístit bowden a možná i servo).
A momentálně jsem si zadělal na problémy, protože jsem koupil DLE-20RA, čili taky výfuk dozadu, karbec vzadu. :roll: A taky předělávám jeden starší model dvojplošníku na ASP FS-61 - a ty 4-takty mají taky karbec většinou vzadu, takže stejná patálie. :mrgreen:

Ale dnes si už vůbec si nedovedu představit jak bych mohl bez soustruhu stavět/kompletovat modely. :o Ono pokud se to má udělat pořádně, tak to na koleně nejde. I když pamatuji i taková období. :lol:

Kupříkladu ještě u toho Pony - napojení v současnosti prodávaného MVVS tlumiče k jejich dvaapůlce, ale vyráběné ještě v 80. letech vyžaduje duralový mezikus, který se zasune jak do výfuku tak do tlumiče. Na staré výfukové příruby totiž ty nové tlumiče nejdou nasadit. Navíc to bezprostřední napojení se mi moc neosvědčilo, protože posouvalo rezonanční otáčky až někam kolem 24 tisíc. Vyžadovalo to ale malé vrtule (7x4" nebo i 7x3") se kterými se ale špatně startovalo - hodit to na rovině v bezvětří = nemožné, jen ze svahu nebo proti silnějšímu větru. Takže poslední úpravou byla výroba prodlužovacího členu délky 75mm, kterým se podařilo snížit rezonanci na 16 tisíc, co umožnilo používat 8x4" nebo 8x5" a hody pak už v pohodě i na rovině, v bezvětří, či dokonce i po vetru (nepříliš silném).
Taky bylo nutno prodlužovat osu ovládací páky.
Beep
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Beep »

Tak jsem zavolal do MVVS a pomohli mi, poslali jehlu která tam po malé úpravě půjde dát.
VTjr

#12 Příspěvek od VTjr »

Stejně bych ji přímo na karburátor už nemontoval, ale někam dozadu a do karburátoru přes hadičku jen rozprašovací trysku. Ta se dá vyrobit z torza té původní zlomené jehly přesně tak jak je psáno v již citovaném návodu na http://www.rcweb.cz/aktual/karbec.htm, nebo ji celou vysoustružit novou. Takové věci jsem svého času, dokud jsem nevlastnil soustruh, běžně "soustružil" i pilníkem v elektrické vrtačce. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“