Klub příznivců RC paraglidingu
- old_Mr_Grim
Re: Klub příznivců RC paraglidingu
Tak motor jsem nezkoušel. Mám tam origo A30-28S od Hackera i s jeho vrtulí 10X5E. Ale zpětně si nevybavuju, že by se to zatáčení nějak měnilo s otáčkama motoru.
old_Mr_Grim píše:Tak motor jsem nezkoušel. Mám tam origo A30-28S od Hackera i s jeho vrtulí 10X5E. Ale zpětně si nevybavuju, že by se to zatáčení nějak měnilo s otáčkama motoru.
Nato treba viac letov než dva aby si to zistil, chce to lem lietať a lietať.
old_Mr_Grim píše:Tak motor jsem nezkoušel. Mám tam origo A30-28S od Hackera i s jeho vrtulí 10X5E. Ale zpětně si nevybavuju, že by se to zatáčení nějak měnilo s otáčkama motoru.
Ked to je origo od hackera tak to bolo už poskladane?
- old_Mr_Grim
Ne, bylo to v rozsypu. Dával jsem to dohromady sám. Ale vše jde na tvrdo kov na kov, takže pokud nemaj distančníky rozdílnou délku, tak by to mělo bejt v pořádku. S vyosením jsem si nehrál. Abych pravdu řekl, ani nevím jak na to.
Akorát, když jsem nasadil ochraný rám vrtule a pak nasazoval motor, tak to šlo dost těžko, protože šrouby ne úplně přesně pasovaly na otvory na statoru.
Akorát, když jsem nasadil ochraný rám vrtule a pak nasazoval motor, tak to šlo dost těžko, protože šrouby ne úplně přesně pasovaly na otvory na statoru.
old_Mr_Grim píše:Ne, bylo to v rozsypu. Dával jsem to dohromady sám. Ale vše jde na tvrdo kov na kov, takže pokud nemaj distančníky rozdílnou délku, tak by to mělo bejt v pořádku. S vyosením jsem si nehrál. Abych pravdu řekl, ani nevím jak na to.
apošlem ti navod je sice od opale ale plati aj na nemce do sukromnej spravy.
Nejde mi to vložiť pošli mi email .
- old_Mr_Grim
Paráda, díky moc. Mail máš v SZ
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Na německém foru se objevil inzerát o prodeji Flairu 2,4 za 165,-€. Je bez poškození a oprav stáří cca 1,5 roku.
To by se dalo ne?
To by se dalo ne?
MartinMartin píše:Na německém foru se objevil inzerát o prodeji Flairu 2,4 za 165,-€. Je bez poškození a oprav stáří cca 1,5 roku.
To by se dalo ne?
Ano je to dobra cena ale aby to nebol ten starši typ ktory nemal vystuhy a preto mu plapolaju uši a to obe ja mam taky doma.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Ty uši mě taky napadly, tak jsem psal dotaz.To tam nejsou ani ty kapsy? Že by se rozpáraly a vložily výztuhy.
MartinMartin píše:Ty uši mě taky napadly, tak jsem psal dotaz.To tam nejsou ani ty kapsy? Že by se rozpáraly a vložily výztuhy.
nie je tam len našita taka vystuha .
Já mám taky Flair 2.4 co ještě nemá všité kapsy pro výztuhy. Ten lem, co tam je, není ani po celé hloubce ucha, je to asi dvě třetiny. Nicméně výztuhu jsem dovnitř z přední strany protáhnul i bez párání. Nemaje po ruce tenoučkou uhlíkovou kulatinu jsem tam vsunul plastovou duši co bývá v lanovodu, vevnitř vyztuženou ocelovou strunou 0,8 mm, jejíž přesahy z duše jsem ohnul nazpátek aby struna z duše nevyjela a pak to lem vrchlíku zevnitř nepropíchlo.
Nicméně jsem za tuto svojí první letovou sezonu zjistil, že záleží na tom, jak vrchlík složím do sáčku (ten přitom už od jara používám mnohem větší než ten malý originál, takže složený to mám úhledně a bez napresování), možná má někdo podobnou zkušenost.
Napadá mě způsob jak udělat regulérní kapsy pro výztuhy i bez šití - pomocí té samolepící opravné tkaniny co Hacker prodává, za pokus by to stálo. Nebo to zas tak moc přilepený nedrží?
Nicméně jsem za tuto svojí první letovou sezonu zjistil, že záleží na tom, jak vrchlík složím do sáčku (ten přitom už od jara používám mnohem větší než ten malý originál, takže složený to mám úhledně a bez napresování), možná má někdo podobnou zkušenost.
Napadá mě způsob jak udělat regulérní kapsy pro výztuhy i bez šití - pomocí té samolepící opravné tkaniny co Hacker prodává, za pokus by to stálo. Nebo to zas tak moc přilepený nedrží?
martin z
Tak ako pišeš ja som tam natlačil 2mm lamino tičku zo zadnej srany ako je zošite ale zo zadu to pekne vojde cez ten zošity spoj nič viac netreba. treba davať pozor pri skladani. a vaky použivam od rybarskych stoliček je to u nas za nejakych 5€ aj zo stoličkov stači si počkať ked je vypredaj.
Tak ako pišeš ja som tam natlačil 2mm lamino tičku zo zadnej srany ako je zošite ale zo zadu to pekne vojde cez ten zošity spoj nič viac netreba. treba davať pozor pri skladani. a vaky použivam od rybarskych stoliček je to u nas za nejakych 5€ aj zo stoličkov stači si počkať ked je vypredaj.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to jediná změna oproti novým křídlům tak mi to nevadí to bych tam taky dodělal. Dotyčný však neodpovídá a to už byl přihlášen. Asi čeká na nějakýho Němce nechce se mu to posílat až do ČR.
Jsem rozhodnut ho vzít.
Pokud však půjdu do nového pořád váhám v konečném výběru je právě Flair 2,4 a Free V2 víc se však přikláním k druhé variantě. Budu rád za vaše názory který by jste vzaly vy. Mám obavu že ten bazarovej flair nevijde.
Jsem rozhodnut ho vzít.
Pokud však půjdu do nového pořád váhám v konečném výběru je právě Flair 2,4 a Free V2 víc se však přikláním k druhé variantě. Budu rád za vaše názory který by jste vzaly vy. Mám obavu že ten bazarovej flair nevijde.
MartinMartin píše:Pokud je to jediná změna oproti novým křídlům tak mi to nevadí to bych tam taky dodělal. Dotyčný však neodpovídá a to už byl přihlášen. Asi čeká na nějakýho Němce nechce se mu to posílat až do ČR.
Jsem rozhodnut ho vzít.
Pokud však půjdu do nového pořád váhám v konečném výběru je právě Flair 2,4 a Free V2 . Budu rád za vaše názory který by jste vzaly vy. Mám obavu že ten bazarovej flair nevijde.
FREE V2 ma paloba ked sa trošku vratiš tak to určite tam najdeš. Ale ako aj ty" víc se přikláním k druhé variantě"
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lhS64qr3CRU[/youtube]
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Ano to vím že má Free V2. Přijde mi že Flair má na svoje rozpětí hodně velkou plochu a ten Free V2 není zas o tolik menší. A taky se mi líbí ten Sensis design. Kdyby měl COOL lepší barvu asi by byl top ale ta citronová žlutá se mi vyloženě nelíbí.