Spojeni ESC a motoru
Spojeni ESC a motoru
Zdravím, pohrávám si s myšlenkou že bych si vytisknul kopteru. Uz jsem mel trikopteru, ale teď se mě zalíbila quadra.
Otázka zní:
Máte vodiče od regulátorů k motorům připájené natvrdo nebo používáte konektory (2,5mm?)?
Otázka zní:
Máte vodiče od regulátorů k motorům připájené natvrdo nebo používáte konektory (2,5mm?)?
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
Re: Spojeni ESC a motoru
To je otázka názoru a sejde se jich tady mnoho. Za mě řikám, že konektory jsou mrtvá váha a když už se rejpat do quadu, tak stejně sundám horní plate (nebo při výměně motoru) nebo odšroubuju motor a za tu dobu už je páječka nahřátá, takže zdržení je minimální. Protiargumentem by mohlo být, že "na poli" se dá s konektory motor vyměnit jen s imbusem a náhradním motorem - a to je pravda. S připájeným nezbývá než pořídit plynovou/usb páječku a nebo(jako já) zatlačit slzu a jet opravovat domů.
P.S. Dokonce jsem to do nedávna měl tak, že jsem měl kousek drátu z ESC a kousek z motoru a na půli cesty jsem je pájel k sobě. To ale s odstupem řečeno úplná bejkovina.
P.S. Dokonce jsem to do nedávna měl tak, že jsem měl kousek drátu z ESC a kousek z motoru a na půli cesty jsem je pájel k sobě. To ale s odstupem řečeno úplná bejkovina.
Já používám konektory. Vodiče pak z obou stran pojišťuju stahovací páskou. Je ale fakt, že stavím spíš stroje s rezervou výkonu, takže hmotnost mne až zase tak moc netrápí.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
- mior
- Kontaktovat uživatele:
reseth píše: S připájeným nezbývá než pořídit plynovou/usb páječku a nebo(jako já) zatlačit slzu a jet opravovat domů.
.
Na Hobbykingu som kúpil pájkovačku na LiPolky a funguje v poli veľmi dobre. Spájal som s ňou aj káble v kufru Fábie...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
zame konektory pokut vozis pripravené nahradni regly
motory.... pokud ne jsou zbytecne
motory.... pokud ne jsou zbytecne
- maliborec2002
- Kontaktovat uživatele:
Já používám konektory, je to supr, rychle se vymění motory atd., ale zvolil bych jsem spíš 3.5mm.
DJI F450, APM, Neo M8N, Turn. i10, Sjcam 5000x elite, Feiyu 3D mini,Turn. Accucel 6
www.ITReports.cz
www.ITReports.cz
Vlastněné létající hračky, včetně kvadro, mají konektory (i pro motory) na desce.
Zatím jsem neměl potřebu do toho zasahovat. I když nejlepší konektor, je žádný konektor.
Takže pájeno přímo. Pokud možno na snadno dostupném místě.
Zatím jsem neměl potřebu do toho zasahovat. I když nejlepší konektor, je žádný konektor.
Takže pájeno přímo. Pokud možno na snadno dostupném místě.
Mě už by se tam konektory nevešli, takže pájeno natvrdo.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
Podle mě záleží na velikosti. Na FPV 250ce mám připájené, tam by konektory byly zbytečná váha navíc (všechny dohromady opravdu neváží málo) a zabraly by i víc místa. Na větší koptéře už můžou dávat konektory smysl. Výměna motoru/esc je pak snažší, a myslím že je to lepší i při havárii, kdy se ulomí rameno s motorem. Konektory se rozpojí, ale připájené dráty vyrvou.
Na 210mm natvrdo. Není šance tam nějaké konektory dát. Ale je fakt, že to mám z karbonu. Tištěná bude asi praskat víc a tam bych už konektory dal.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.