Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#2821 Příspěvek od pepinozbrna »

Je to skoro rok co mi někdo ze zkušenějších kolegů radil, neboj se a běž do toho :D .
Tak je to tady zde jsou mé nesmělé první krůčky :lol: :lol: :lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=VDHd0WM9aqQ[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
rc_wolf

#2822 Příspěvek od rc_wolf »

pepinozbrna píše:... tady zde jsou mé nesmělé první krůčky :lol: :lol: :lol:

Naopak, lítá ti to pěkně, ale musíš ještě vyladit PIDy. Hlavně ve visu a při sestupu ti koptéra neskutečně kmitá - je to dobře vidět na videu. Zkus pro začátek trochu snížit I zisk.

A časem si určitě pořiď i FPV sadu, teprve pak dostane létání s 250kou ten správný rozměr :)

PS: Jaké komponenty používáš?
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#2823 Příspěvek od pepinozbrna »

rc_wolf píše:Naopak, lítá ti to pěkně, ale musíš ještě vyladit PIDy. Hlavně ve visu a při sestupu ti koptéra neskutečně kmitá - je to dobře vidět na videu. Zkus pro začátek trochu snížit I zisk.

A časem si určitě pořiď i FPV sadu, teprve pak dostane létání s 250kou ten správný rozměr :)

PS: Jaké komponenty používáš?

Je to složené z levných komponentů :D
akorát rám je snad lepší z carbonu (ale jsem Quadí-panic, tak se možná pletu co je lepší a co ne :D , takže si rád nechám poradit).
takže:
deska KK 2
motory Emax MT 2204/2300
regulátory SimonK 12A
vrtule GF 6x4

Lítal jsem se zapnutou stabilizací nevím jestli to kmitání neni právě její dílo :D
S tím laděním si rád nechám poradit.
Fpv mám v plánu ale až to trošku dostanu do ruky :lol:

Díky a všem pěkný den
rc_wolf

#2824 Příspěvek od rc_wolf »

Motory, regly a vrtule jsou OK. Ta deska KK2 není pro quad velikosti 250 úplně ideální, spíš bych volil třeba NAZE32 nebo ještě lépe novější variantu s F3 procesorem (SP RACING F3), která je o něco dražší. Tyhle desky jsou přímo určené pro malé závodní koptéry.

Např. Flip32 (klon NAZE32), se dá dneska sehnat velmi levně:
http://www.ebay.com/itm/Flip32-6DOF-Flight-Control-board-Update-of-Naze32-NAZER-w-Protective-Shell-/121869543717?hash=item1c5ffda925:g:VqAAAOSwKtlWngYk

KK2 je stará deska ještě s 8bit procesorem. Ono to samozřejmě bude lítat i s ní, určitě půjde vyladit alespoň tak aby koptéra nekmitala. Ale řízení pak bude takové tupé, kvalita stabilizace u novějších desek je prostě úplně někde jinde (viz moje zkušenosti s APMkem v 250ce).

K tomu ladění PID zisků si spíš najdi nějaký tutoriál na netu, ona je to docela alchymie a každý používá jiný postup, ale obecné projevy jsou:
Koptéra kmitá rychle - příliš vysoké P
Koptéra kmitá pomalu, jako u tebe ve videu - příliš vysoké I
(D neřešíš, protože KK2 deska ho nepoužívá, má jenom PI regulátor)
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#2825 Příspěvek od pepinozbrna »

Wolfe- díky moc za rady i informace kouknu na trubku co dělat s tím doladěním. Desku bych zatím nechal když už jsem ji vzal
a časem když to půjde tak i ta by se vyměnila a dodělalo i to fpv :D
ondrascz

#2826 Příspěvek od ondrascz »

KK2 okamzite vyhodit. Fakt, ver mi, lital jsem ho v 250. Vem SPRF3
Snek
Kontaktovat uživatele:

#2827 Příspěvek od Snek »

Libi se mi ty malé koptéry, ale mám již rám X525, bude vhodná Naza32 nebo SPRF3 i pro tak velký rám?
časem bych vytiskl 250 ... a prohodil řídíci jednotku.
Amper

#2828 Příspěvek od Amper »

Poleti to ale jde o to co od toho cekas. S velkou copterou se proste vetsinou leta jinak nez s malou a softy pro desky jsou optimalizovane pro typicke pouziti.

Samozrejme ze se da deska pouzit a nastavit tak ze to poleti ale nemusis byt uplne spokojeny s vysledkem.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
ondrascz

#2829 Příspěvek od ondrascz »

...a tisk 250mm ramu je proverena slepa cesta
arachna

#2830 Příspěvek od arachna »

...slepa cesta znamena konkretne co ???
ondrascz

#2831 Příspěvek od ondrascz »

To, ze 3D tiskem nelze z dostupnych materialu stvorit odolny a lehky ram. Aktualne nic lepsiho nez karbonove desky neni. 3D tisk je skvely na konstrukcni detaily jako chranice, bocnice, drzaky apod.
tomashr

#2832 Příspěvek od tomashr »

Hele, tohle je klasický příklad reakce trochu zahleděné do sebe a opomíjející, že spousta lidí (v reálu to dokonce nejspíš bude velká většina) nikdy nebude chtít létat nějaký hardcore. V praxi je pro mnoho uživatelů osazení s 1806-2204/kV2300 a tříčlánkem (z komerčních výrobků je příkladem třeba Eachine 250) naprosto vyhovující a pro něj není 3D tisk žádný problém. Ano, rameno se občas ulomí i v situaci, kdy by uhlík přežil, ale při promyšleném řešení je za 5 minut vyměněno s náklady na tisk nového pod 10 korun, tak není co řešit.
Osobně bych naopak pro podobné situace tištěné rámy vyloženě doporučil jako vhodné a jsem si dost jistý s tím, že pro dost lidí budou vyhovovat vlastně "navždy"...

A když to někoho chytne a začne výkony tlačit nahoru, tak prostě přejde na masivní uhlík - zcela logický postup :-)
Amper

#2833 Příspěvek od Amper »

s Peonem (s klasickym DYS1806) ktereho jsem si vytiskl loni jsem riznul parkrat dost slusne a krome strzenych prevodu na naklaneni kamery zadna skoda.

Jiste, hardcore zavodni pilot nema naklanenou kameru, lita mnohem vykonejsi setup atd........ ale nevidim duvod proc by 3D tisk nemohl stacit pro prvnich par copter. Stejne valna vetsina lidi skonci tam kde zacne a jestli ma pouzivat tzv. cinsky uhlik (= sklo nabarvene na cerno) nebo 3D tisk je jedno.

Todle me prijde jako kdyby nekdo napsal ze nema cenu kupovat libovolneho vetrone protoze je to slepa cesta a je nejlepsi koupit rovnou full carbon F5B :-D

Ja si naopak myslim ze pro cloveka co ma 3D tiskarnu nekde po ruce (doma/kamarad) je 3D tisk nejlepsi. Protoze pak se neboji jit do rizika a dovoli si i to co by si nedovolil pokud kazde zlomene rameno bude znamenat cekani na dopravu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Snek
Kontaktovat uživatele:

#2834 Příspěvek od Snek »

tomashr píše:..... Ano, rameno se občas ulomí i v situaci, kdy by uhlík přežil...

To opravdu tak vzroste namáhání coptery za letu, že se to tištěné zlomí a nebo je myšleno že pilot dá větší ránu, díky tomu že dravěji lítá?
ondrascz

#2835 Příspěvek od ondrascz »

Stroje, o kterych se tu bavime, proste ryjou zem. To skutecne nejsou letajici stativy line plujici po nebi ;)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“