Mikro FPV koptérky

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: Mikro FPV koptérky

#76 Příspěvek od Marek_Km »

Jenže on naopak koumá, aby to Taranisem nemusel řídit a zkouší to udělat tak, aby to řídil právě vysílačkou od CX-10, tedy s jinými vnitřnostmi samozřejmě.
Edit: tak jsem byl předběhnut :)
rc_wolf

#77 Příspěvek od rc_wolf »

Ampére, nebyla by taky cesta naopak udělat přijímač s nRF24L01 a PPM výstupem a elektroniku v CX-10 vysílači nechat tu původní? Nemusel by ses drbat s plošňákama a odpájením gimbalů...
rumzaisz

#78 Příspěvek od rumzaisz »

Oukej zle so pochopil, sorry. Jasne ze to tak pojde. Myslim, ze som uz take nieco na nete videl. Len to trimovanie potom bude troska zlozotejsie.
...
Amper

#79 Příspěvek od Amper »

rc_wolf píše:Ampére, nebyla by taky cesta naopak udělat přijímač s nRF24L01 a PPM výstupem a elektroniku v CX-10 vysílači nechat tu původní? Nemusel by ses drbat s plošňákama a odpájením gimbalů...

ale pak by clovek musel resit zase nejaky repeater s vlastni elektronikou atd..... To je lepsi to udelat komplet
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Marek_Km

#80 Příspěvek od Marek_Km »

Je v nabídce nová QX90C. Oproti původní 90 by měla být lehčí o 5 gramů (QX90C:Weight: 49g (with battery) vs QX90 54g na váze). To se mi sice moc nezdá, ale budiž. Má asi i líp uchycenou baterku a motorky jsou na konektorech...
Tsisters

#81 Příspěvek od Tsisters »

Mně střelí :mrgreen: no nic, mám na cestě ten původní model
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
malé zvíře

#82 Příspěvek od malé zvíře »

Tohle už je prostě klasika. Jakmile něco koupím, tak nejpozději do týdne vyjde nová, lepší/levnější verze... :lol:
Last one alive, lock the door!
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od VSCharlie »

Ahoj.

Tak jsem myslel, že s "prckama na doma" blbnu jenom já, ale jak je vidět, není to tak docela pravda.
Mám na doma Tiny Whoop, podle mě má ochranu vrtulek řešenou nejlépe ze všech, ale jako každy jiný se potýkám s délkou letového času.
Pravdou je, že když se na něj dá 25mW FPV kamera, jsou letové časy tak kolem minuty.
Trochu pomůžou kvalitnější baterie 205mAh ( http://www.mylipo.de/Lipo-205mAh-37V-25 ... -TinyWhoop ), popřípadě kvalitnější motory od "micro-motor-warehouse", ale ani tak to není nic moc.

Přemýšlel jsem co s tím....
- Použít větší motory a silnější baterie u stávajícího rámu jaksi není možné.
- Jít do jiného rámu QX90, QX90C, nebo QX95 a použít "Micro FPV Racing Quadcopter Spare Parts Propeller Protection Cover."
Tato ochrana vrtuli je sice dobrá, ale lepší je ten "tunel".
- Nebo počkat na Eachine Fatbee FB90 - http://www.banggood.com/search/eachine-fatbee-fb90.html
Ovšem 2s se mi nezdá jako optimální pro tyto motory (i když se dělají verze přímo pro 2S), navíc zatím neni jasné jaká bude celková letová hmotnost.

Jedno řešení tu je a to větší rám "OscarLiang", ovšem chce to 3D tiskárnu, zkušenosti a dobrou vůli.
Bohužel dvě z těchto předpokladů (3D tiskárna a zkušenosti), mi jaksi chybí. :(

A proto se ptám - nezkoušel už někdo tisknout tento rám? viz - http://www.thingiverse.com/thing:1700311
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Amper

#84 Příspěvek od Amper »

nevim, ten ram me prije od pohledu nejakej moc tezkej
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
rumzaisz

#85 Příspěvek od rumzaisz »

Alebo skus tu Eachine E010 spolu s 260 mAh Baterkou a CL-615 motorcekmi. Letovy cas som nemeral, ale ked to porovnam s inductrixom s 210 mAh lieta to dlhsie. Inac teraz ma Banggood akciu na E010 http://m.banggood.com/Eachine-E010-Mini-2_4G-4CH-6-Axis-Headless-Mode-RC-Quadcopter-RTF-p-1066972.html
...
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od VSCharlie »

TO "Amper"

Ano, je možná o něco těžší, kompletně smontovaný má 12,6g.
Plně osazený (bez baterky), to dělá 44.6g.
S batekou 600mAh (podle typu baterky 12g - 17.3g) to pak dělá 56.6g až 62g.
4 motory 8.5x20mm by to měly zvládnout "jako nic", při slušném letovém čase ..

Když to srovnám třeba s:

1) Eachine Tiny QX95 95mm
Udávaná letovka s baterkou 56g - 62g (podle baterky) a při použití ochrany vrtulí, to je ještě o 3g víc, tedy až 65g.
2) Blade Nano QX2
Rám má kolem 6g a ta plastová "kabinka" bude mít taky aspoň 5g, tak ty rámy vyjdou skoro nastejno.
Přičemž Blade Nano QX2 lítá s 500mAh baterkou cca kolem 5-6 minut a to velmi svižně.
Celkovou letovou hmotnost neznám, ale na youtube udávají něco kolem 52g.

TO "rumzaisz"
Tahle "koptérka" a jí podobné pro mne nepřicházi v úvahu a to hned ze tří důvodů.
1- Ty malé ovladače jsou na nic, lítat se s tím sice dá, ale přesnost ovládání je doslova mizerná.
2- Lítám v módu 1, to mám ještě z letadel a už to nezměním.
3- Mám vysílač Spektrum DX9 a podle toho volím, další nepotřebuji
Sice jsem přemýšlel o novém Horusu, ale zahodit 3 roky starý vysílač a spoustu přijímačů, se mi zrovna moc nechce.
Navíc zrovna pro koptéry je vynikající malý (a lehký) satelitní přijímač Spektrum DSMX, který mi přes serialRX dovolí spoustu "kanálů", tedy i možností ovládáni.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
tomashr

#87 Příspěvek od tomashr »

Amper píše:nevim, ten ram me prije od pohledu nejakej moc tezkej

Z cvičných důvodů jsem to právě zkusil vytisknout a to z ABS, které by proti PLA mělo být lehčí a bude se lépe lepit, dobrušovat a odpadnou problémy s teplotou motorů.
Tisk vyšel napoprvé a ten hlavní rám váží 7,8g, tedy opravdu méně než udává Oscar (9,3g). Podle mě by to fungovat mohlo, je ale otázkou, kolik ten rám vydrží. Pokud by praskal, tak nastane klasický problém - když je vše v jednom kuse, tak je každé poškození strašně moc drátování při výměně.
V tomto ohledu je praktičtější samostatný "saver" jako je http://www.thingiverse.com/thing:1765223 , tam je náhrada triviální, navíc by to možná šlo vytisknout z flexu a tím to dále "zohebnit".
Amper

#88 Příspěvek od Amper »

tak 90tka dorazila a musim teda rict ze je to fakt srandovne prtavy :-) Na fotkach to clovek nejak nedochazi.

Co ocenuju :
4 nahradni vrtulky
2 nahradni motory
dve aku v baleni a k nim kablik ktery umoznuje nabijet obe najednou (koupil jsem treti takze se udela dalsi kablik pro X clanku)

fakt to vypada roztomile :-)

vrtule jsou pomerne tuhe, musim vytisknout nejaky prop saver abych neudelal nejake zarezy do nabytku
Seba

#89 Příspěvek od Seba »

Brzy se začne prodávat turbínová QX 70 , ta se mi líbí prozatím nejvíce.
uuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Naposledy upravil(a) Seba dne pát 05.05.2017 17:28, celkem upraveno 1 x.
malé zvíře

#90 Příspěvek od malé zvíře »

Amper: můžu se zeptat za jak dlouho dorazila?
Já jsem jí objednával cca 2 týdny zpět, jenže teď musím další dva týdny kvůli práci tvrdnout v Německu :( tak ať mám představu jestli na mně doma počká nebo ne. PS: přivezla to ČP, nebo nějaký kurýr?
Last one alive, lock the door!
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“