Stavba trochu většího Hughese 500
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
Re: Stavba Hughese 500 s benzínovou mechanikou
Díly
uvidíme, jaký bude výsledek... a kdy bude 
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
Když tak koukám na tu sadu špičkových profi forem na Mi-8, tak nevím, jestli to sem mám vůbec dávat...
Ale co...
První vylaminovaný díl na Hughese, nezačištěný, tak jak vypadl z formy. Ale všechny formy ještě nemám 
Ale co...
Benzín.heli vl. konstrukce, mot. G290RC, Spirit; heli 120 vl.konstr.; hk250(MD500); Sniper, Spirit
Pavle, asi to víš, ale jenom pro jistotu.
Pokud nepoužiješ na vylaminovaný díl jako první barvu, nebo gelcoat, vznikne na povrchu milion mikroskopických bublinek,
s kterými je velký problém při povrchové úpravě.
píši to, protože to máš čiré v barvě laminátu, tak nevím, jestli jsi dal gelcoat, nebo lak.
je lepší do formy stříknout základovku - stačí málo zaprášit a je klid .Nesmí se použít taková, kterou následný nástřik povrchovky naruší.
Pak by zase vylezly ty dirky.
Pokud nepoužiješ na vylaminovaný díl jako první barvu, nebo gelcoat, vznikne na povrchu milion mikroskopických bublinek,
píši to, protože to máš čiré v barvě laminátu, tak nevím, jestli jsi dal gelcoat, nebo lak.
je lepší do formy stříknout základovku - stačí málo zaprášit a je klid .Nesmí se použít taková, kterou následný nástřik povrchovky naruší.
- Michael Gulyj
pavel123 píše:Když tak koukám na tu sadu špičkových profi forem na Mi-8, tak nevím, jestli to sem mám vůbec dávat...![]()
Ale co...První vylaminovaný díl na Hughese, nezačištěný, tak jak vypadl z formy. Ale všechny formy ještě nemám
Je to super, že ses do něčeho takovýho vrhnul. Už jsem to psal jednou, že kdybych nespolupracoval s Martinem, možná bych se do podobného podniku ani nepustil, konec konců jsme se setkali a probrali to. Fandim ti a těšim se na pokroky.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
dudaj píše:Pavle, asi to víš, ale jenom pro jistotu.
Ahoj Honzo, díky, tohle vím, už jsem dělal různých trupů několik. Chtěl jsem do formy stříknou plnič, ale nakonec jsem se na to vykašlal, protože pro prototyp se mi bude hodit, že skořepina bude průhledná. Bezbarvý gelcoat bohužel nemám, mohl jsem tam stříknout bezbarvý akrylátový lak, to možná na další díly udělám. Potřeboval jsem tenhle díl mít rychle, teď ho ještě definitivně lícuju na střední část trupu, abych i tu mohl konečně zaformovat.
P.
Michael Gulyj píše:
Je to super, že ses do něčeho takovýho vrhnul. Už jsem to psal jednou, že kdybych nespolupracoval s Martinem, možná bych se do podobného podniku ani nepustil, konec konců jsme se setkali a probrali to. Fandim ti a těšim se na pokroky.
Ahoj, díky
Zdravím, už jsem sem nějakou dobu nic nenapsal, ale úplně se neflákám
Formy jsou v podstatě hotové, do formy střední části trupu zbývá ještě doplnit jádra pro zahloubená futra dveří, přední část už je vylaminovaná. Do formy jsem místo gelcoatu nastříkal bezbarvý akrylový lak, protože u prototypu se mi hodí, když je skořepina průhledná - hlavně se to bude hodit u střední části trupu, budou se snáz vyměřovat a usazovat přepážky a úchyty nohou.
Bohužel foťáku v mobilu se nějak nechtělo pořádně ostřit, takže fotky nejsou nic moc
Na první fotce jsou polotovary jader pro zapuštěná futra dveří v přední části a polotovary pro formy na dveře, na druhé už je jádro zalepené ve formě a začištěné.
Skořepina vypadne z formy už s vlepenými trubičkami pro spojovací kolíky s magnety.
Formy jsou v podstatě hotové, do formy střední části trupu zbývá ještě doplnit jádra pro zahloubená futra dveří, přední část už je vylaminovaná. Do formy jsem místo gelcoatu nastříkal bezbarvý akrylový lak, protože u prototypu se mi hodí, když je skořepina průhledná - hlavně se to bude hodit u střední části trupu, budou se snáz vyměřovat a usazovat přepážky a úchyty nohou.
Bohužel foťáku v mobilu se nějak nechtělo pořádně ostřit, takže fotky nejsou nic moc
Na první fotce jsou polotovary jader pro zapuštěná futra dveří v přední části a polotovary pro formy na dveře, na druhé už je jádro zalepené ve formě a začištěné.
Skořepina vypadne z formy už s vlepenými trubičkami pro spojovací kolíky s magnety.
Takhle vypadá zatím nezačištěná forma střední části trupu (teď už jsou obě poloviny začištěné) a už vylaminované díly nasazené na kopytu střední části.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Vubec se nemas za co stydet. Vypada to hodne pekne.
Petr
Petr
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
náhodou to vypadá super.
Za chvíli bude další maketa na světě.
Za chvíli bude další maketa na světě.
Mini Titan, Velocity 90, Azimut Atlantic Challenger, Mangusta 65 Open, Futaba T 14 MZ
Díky
postupuje to pomalu, ale jistě
Na jaře by snad mohl být zálet.
- Michael Gulyj
Hleďme na něj jak mu to jde pěkně od ruky. Paráda, gratuluju a hlavně se těšim na příští rok, tak makej
.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
To vypada, ze pristi rok bude na srazu maket na co koukat. 
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Vážně pěkná práce.Musí to být radost,vyloupnout z formy po tom co tomu předcházelo takový pěkný výtvor(snad to taky někdy zažiju
).Vypadá to bezvadně
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Paráda, a pak že to jde pomalu 
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz