Kostka E-shop

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Kostka E-shop

#1 Příspěvek od Celeron »

Je to skoro 14 dní, co jsem si coby již dříve registrovaný objednal zboží u Kostky. Platba zálohovkou. Přišlo potvrzení objednávky. Čekám zálohovku a 10 dní nic. Podle E-shopu mělo být vše skladem. Minule zálohovka přišla den po potvrzení objednávky. Včera jsem se do Jihlavy nedovolal, nikdo nezvedal. Máte někdo podobnou zkušenost? Nebo se u Kostků něco děje?
Díky
Jirka
Vážka
Kontaktovat uživatele:

Re: Kostka E-shop

#2 Příspěvek od Vážka »

Mě vždycky všechno fungovalo dobře, jestli je to delší doba, tak to asi nebylo skladem a objednávájí to od externího dodavatele.
Může se stát, že to je skladem, ale než tu objednávku provedeš je někdo rychlejší a předběhne tě.
Někdy komunikují se spožděním, protože toho mají moc, ale vždycky to zatím fungovalo bezchybně.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

Objednával jsem si tam cca před měsícem větroně, serva a nějaký další materiál, zaplatil jsem předem převodem, a potom jsem taky jen čekal a čekal... Potvrzení objednávky poslal myslím obratem automat, ale pak už nic. Několikrát jsem se nedovolal, ale když konečně ano, tak prý to mám připravené... A ono to dorazilo.

Jsem teď asi zmlsaný e-shopy, které mi zboží dodají do dvou tří dnů max...

Můj osobní závěr je takový, že raději nakupuju jinde, ale Kostka má občas zboží, které nikdo jiný nemá, takže klidně se svěřím jemu. Připravím se na to, že to dlouho trvá, komunikace nula, Balík na poštu nula, vzhled e-shopu podezřelý, ale nakonec to pěkně zabalené dorazí. Už jsem tam několikrát nakupoval a nikdy jsem (až na tu komunikaci) problémy neměl. Asi je to rodinný podnik a mají toho před sezónou plné brýle...

Zůstal bych klidný, ono to dorazí.
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Genagen »

Ja jsem si tam neco objednaval a musim priznat ze me sokovalo, ze vsechno resi rucne. Takze pokud jste zvykli, ze objednate, automat vam vystavi objednavku fakturu, zaplatite, automat va rekne kdy to prijde - tak to tady necekejte :-) Objednate, pak musi nekdo prijit do prace, probrat se k vasi objednavce, udelat vam fakturu.

Takze ja jsem u nich jednou objednal a nez mi prisla faktura, tak jsem mel nakoupeno jinde. Pani co mi pak voilala se dost divila, proc jsem necekal asi ctyri dny na fakturu (sic!) a radsi koupil jinde.

Maji eshop jineho tisicileti.
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hafan »

Tak to já jsem si naběhl u LM-MODEL objednavka proběhla v srpnu,vše bylo a doteďka je skladem,ale stále čekám na pár věcí. Samozřejmě byla platba předem na ůčet,fakt bomba neustálé ujištování a vymlouvání naposledy předevčírem potelefonu,že snad zbytek zboží bude. :evil: Zcela to nechápu,že na eshopu to má stále v nabídce a veskutečnosti hovn...
jio

#6 Příspěvek od jio »

Stejná zkušenost. Jeden nákup a dost.
kraro

#7 Příspěvek od kraro »

Já ve čtvrtek v noci nákup u RC-Dragon, platbu jsem provedl v pátek /mají stejnou banku/. Odpoledne expedice a dnes v sobotu mi to PPL přivezla. Takto si představuji fungující eshop.
Hafan
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hafan »

Jo takhle je to super,s tím LM MODEL je moje první negativní zkušenost a popravdě mně to dost štve. Má moje peníze na ůčtu a musím se doprošovat jako co se bude ďít,poslal jsem mu moje číslo ůčtu ať vrátí zbytek peněz za nedodané zboží,kecy,že to dodá. Nebejt to tak daleko,tak bych dal řeč s panem ing. :twisted:
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Bartn »

Mohu potvrdit názor kolegy Genagen. Před pár léty jsem si z nabídky p. Kostky vybral model. Podle jeho stránek měl být na skladě. Protože jsem plánoval cestu na Moravu řekl jsem si, že něco ušetřím na poštovném a tak se tam zastavím. Večer před odjezdem jsem konstatoval, že se v zásobách nic ohledně modelu nezměnilo, natěšen jsem šel do prodejny. Měla být už asi 15 min. otevřena, ale nebyla. Zanedlouho majitel přišel s telefonem u ucha a ani jsem mu nestál za pár slov ohledně zpoždění. Nicméně jsem chtěl model koupit. Majitel začal hledat a nic nenašel. Tak prý ho zajistí. Když jsem namítl, že když model prodal měl ho ihned ze zásob odepsat. Že prý to nejde. A nic nechtěl slyšet o tom, že u jiných prodejců to jde. Na místě jsem zaplatil a doma čekal a čekal. Teprve asi po dvou urgencích jsem se dočkal. Jeho negativní postoj k zákazníkům (presentovaný mou osobou ) není ojedinělý. Nevím jak je to nyní, ale před pár léty p. Kostky měl docela dobré ceny- to byl jeho plus.
Jeho označování zboží "dostupné" a "na dotaz" co si pod tím mám představovat? Mě jako zákazníka zajímá zda zboží je či není skladem.
martin z

#10 Příspěvek od martin z »

A o jakých konkrétních položkách u Kostky je vlastně řeč, že je má jen on. Nebo je nabízí oproti ostatním o tolik levněji?
Vlasta Svoboda
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vlasta Svoboda »

martin z píše:A o jakých konkrétních položkách u Kostky je vlastně řeč, že je má jen on. Nebo je nabízí oproti ostatním o tolik levněji?

Já kupoval Great Planes Fling a jediný, kdo ho měl tehdy skladem byl Kostka. Jediný, koho jsem tedy dohledal. Když se dívám dnes na Heuréku, je model dostupný jen u dvou dalších prodejců:
http://www.jino.cz/fling-rc-hazedlo-arf-1240mm-9405.html
http://www.pvmodel.cz/produkt/fling-rc-hazedlo-arf-1240mm-u68064
Oba shopy vypadají taky tak nějak "podfinancovaně", a mají to o dvě stovky dráž než Kostka. Tak jsem volil Kostku, protože jsem u něj už několikrát nakoupil. Ale jak píšu, když nemusím, kupuju jinde.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Celeron »

martin z píše:A o jakých konkrétních položkách u Kostky je vlastně řeč, že je má jen on. Nebo je nabízí oproti ostatním o tolik levněji?

No třeba Lipolky White Line 45/90C. Už jsem je u něj na kámošovo doporučení kupoval dřív a s Pelikáníma srč...a se to vůbec nedá srovnávat, lepší 4S 2,6Ah jsem zatím neměl. Prvně přišly obratem tak jsem si myslel, že to bude stejný.
U nás je "vede" ještě Reichard. S ním mám velmi neblahý zkušenosti a navíc je nemá skladem.
Pak už jen Sweighofer ale to je trochu z ruky. Ale píše, že má všechny skladem, tak je snad Kostka doveze. Pochybuju, že je má odjinud.
Jirka
zelkar

#13 Příspěvek od zelkar »

U Kostky někdy kupuju, protože to mám relativně blízko. Kódování je jednoduché: "dostupné" znamená že to možná má nebo to někdy mívá. "Na dotaz" pak znamená, že to určitě nemá a mít nebude. V obchodě je jen on, dělá všechno sám (včetně výroby některých modelů a vrtulí), s jakousi paní účetní, která ale modelařině nerozumí. Takže kdy je p. Kostka pryč, je to dost smůla... Paní prodá to, co jí ukážete prstem v regálu.
Pokud má p. Kostka čas, dá se sním rozumně mluvit, věci rozumí. Ale v sezónních špičkách je to dost krize. Chytá zpoždění, je nervózní a dělá zmatky. (Poslal občas něco jiného, něž bylo v potvrzené a zaplacené objednávce. Po reklamaci to napravil, ale řešit každou ptákovinu 3-4 týdny... :?)
Taky mne rozčiluje jeho web - vyhledávací dialog najde ledacos (samozřejmě vždy "dostupné"), co v tematickém katalogu vůbec není! V tom případě platí katalog, nemá to a nikdy neměl. Vyhledávač na jeho webu prý jen pro úplnost ukáže, co je někde na trhu - to jsem nepochopil :?
FrSky / Dingo, F5J ...
pavel1tu

#14 Příspěvek od pavel1tu »

Asi to bude chtít trpělivost - blíží se Vánoce a lidé začnou nakupovat jak šílenci. Obchody asi trochu přestanou stíhat ...
Já už dárky mám ... :-)
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od TomasC »

Nakupoval jsem loni před vánoci a bez problémů. Cca týden a bylo to doma.
A samozřejmě, že docela dobrá cena.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“