Přehod ze Spektra na Jeti

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindrab
Kontaktovat uživatele:

Přehod ze Spektra na Jeti

#1 Příspěvek od jindrab »

Vypadá to, že mi Ježíšek přinese Jeti DS-14, takže bude potřeba přezbrojit heli a FPV racer. Na jedné heli (Oxy285) provozuji MSH Brain + 2x Spektrum satelit, na druhé heli (Goblin380) mám Spirit taktéž ze Spektrum satelity a na FPV raceru mám Naze32 a jak jinak než ze Spektrum satelitem :-)
Jaký je nevhodnější přijímač od Jeti na zmíňené konfigurace? Zdá se mi že bych mohl nakoupit REX 3-ky a mělo by být po starostech ne?
RC Helis and cars, Brno
mafraf

Re: Přehod ze Spektra na Jeti

#2 Příspěvek od mafraf »

Jasně, REX3 nebo RSat2. REX má výhodů, že v sobě má i expandér pro telemetrii.
Amper

#3 Příspěvek od Amper »

Pouzivam na copterech RSat2 ale asi prejdu u vetsich na Rex3 (vetsi flexibilita a minimalni rozdil ceny) a stare RSaty zbavim plastove krabicky, dam do smrstovacky (na 250tce je kazdej gram dobrej)

A pro malou copterku planuju R7 Nano Ex. Pokud je opravdu dosah na hranici viditelnosti tak by to melo cca odpovidat dosahu 25mW vysilace
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
hates

#4 Příspěvek od hates »

Ja planuji taktez jety nejradeji bych palcovku a ds 16 ale ta cena je strasna. U te ds 14 se bojím ze budu muset dokoupit minimalne nejake programy kvuli helinam a to bych i s kuponem narval docela hodne veci ale zase se priblizim cenou pultove dc 16. Mel jsem je ted v ruce obe dve a myslim si ze by nemusel byt problem prejit na pult. Tak nejak jsem ji drapl a podvedome se mi packovalo i lepe. Ale nevim jak s helinama.pultovka byla pomalejsi nez palce, ale je to asi o zvyku. Myslim ze pokud bych prubl tejden na simu tak se asi preucim. Ale jaro je daleko tak jeste porad premyslim zda palce a nebo pult. Pokud bych se ale nepreucil tak by asi jeblo mou penezenku.
HonzaS

#5 Příspěvek od HonzaS »

S tím přeučováním bacha. Není to tak jednoduchý, někomu pult prostě nesedne a nepřeučí se. Ale nemyslím, že bys kvůli heli musel nějak extra utrácet za soft. U nás v klubu se lítají převážně DS 14.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vážka »

Kup si palcovku a pult můžeš případně dokoupit když bys chtěl. Já mám palcovku a používám ji na dvou držácích:

http://www.jetimodel.com/cs/katalog/Vys ... /Drzak-TX/

na kšandách a držím kniply napůl někdy jen palci a někdy palcem a ukazovákem a tak mi to sedí. A vyhovuje mi víc vyklopený display.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
hates

#7 Příspěvek od hates »

ja teda chytil kniply tak nejak podvedome ale ne jak na pultovce. Proste jsem si pekne oprel ruce a palce jsem dal nahoru. Divil jsem se, ze nemam problem v celem rozsahu kniplu a krasne jsem dosahl i na prepinace.

Je pravda ze jsem ji nedrzel prisne pouze palcem a ukazovakem, ale mel jsem palec nahore v te prohlubni, kterou ty kniply maji a ukazovak a prostrednicek tak nejak za kniplem. Prepinace v kniplech bych nemel.

Na palcovce se pristihuji, ze mi obcas zase palce sjizdi a musim si prechytnout, coz v podobe drzeni te pultovky jsem nemel.

Palcovou DS-16 zavrhuji prave kvuli jeji cene oproti pultu.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“