Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
Aha. A když ho připojíš přes ampérmetr jen na silovou baterku, tak bere kolik?
Tak proměřeno pro proudy do 2A (přítulka by mě zabila kdyby ji tu vlály vlasy od vrtule) a výsledek je takovej že při malých proudech to ukazuje o 0,2A víc, při vyšších to ukazuje správně ale má to zpoždění, jakoby to průměrovalo za posledních několik vteřin. Takže pro lítání asi použitelný, od 0,5A to ukazuje spolehlivě.
Venus, CAP-232, Arcus M, blade mcpx,kappa 20, Tundra V2 MX-20
Rhino 2, Xray T3, DF95, XS-6 FM Synt.
To zpoždění mě překvapuje. Možná je zpožděné jen zobrazování, protože v logu jsou vidět krátké špičky. Jinak dík za provedení testů.
Tak na log jsem zatím nekoukal, nemám paměťovku ve vysílačce. Uvidíme při lítání jak přesná bude hodnota vybitý kapacity z aku, na to sem hodně zvědavej protože na to asi budu lítat s elektro plachťákem.
Dej pak vědět.
Tak nakonec jsem zjistil, že do 13A měření nekecá. Ale bacha na nízký teploty. Včera jsem byl na letišti a ukazovalo mi to v celým rozsahu o pár set mA míň.
Díky za info. Já si právě myslím, že ten odporový bočník asi na nějaké přesné měření moc nebude. S čím jsi porovnával to měření?
No to co jsem měřil venku srovnávám s tím co jsem naměřil doma. V klidu a pod plným plynem u stojícího modelu aby to bylo relativně srovnatelný, ale nějaká odchylka tam bude díky jinýmu odporu vrtule v slabým větru. Ale klidovej odběr servy by se měnit neměl a jinej byl o 0.3A.
Doma to srovnávám s multimetrem proskit http://proskit.cz/digitalni-multimetr-rlc-proskit-mt-5211/. Jasně že nějkou odchylku má, ale tak malou, že ve srovnání s telemetrií měří dokonale.
Doma to srovnávám s multimetrem proskit http://proskit.cz/digitalni-multimetr-rlc-proskit-mt-5211/. Jasně že nějkou odchylku má, ale tak malou, že ve srovnání s telemetrií měří dokonale.
Já myslel, že si to i venku srovnával s dalším měřákem. Takhle bych na nějakou odchylu moc nespoléhal, protože ta studená baterka se určitě chová jinak neš teplá, a když si to zároveň neporovnal i jiným měřákem, tak to moc nevypovídá.
Tak studená se chová jinak ale přece mi neklesne klidovej odběr serv na nulu. A to že baterka to uzasobuje zjistím zapnutím motoru. Neřikám že dávám přesný hodnoty ale ty rozdíly mi přijdou prostě moc velký. A souhlasím v tom, že ten měřák taky nejspíš kecá ale vsadím se, že ne o tolik a že bude realný hodnotě při těch nízkejch proudech blíž než SJ modul. Spíš sem to sem psal jako pro mne překvapivý zjištění jak moc se to liší než jako absolutně přesnou odchylku 
V jiném vlákně se řeší výškoměry. Mám těch HoTT výškoměrných zařízení několik. S některými létám už dlouho a některá jsem ještě nezkusil. Klidně se ptejte. Odpovím podle zkušeností.
Mám:
2x Unisens-E
1x vario HoTT
1x GPS/vario - staré!
2x Air modul
3x GR-24PRO
1x GR-18PRO
Mám:
2x Unisens-E
1x vario HoTT
1x GPS/vario - staré!
2x Air modul
3x GR-24PRO
1x GR-18PRO
Ground Penetration Tester
Happy 2017
Happy New Year!
Always good to receive input from our customers and while response is not always immediate we do listen and try to act on user feedback. Customer wishes and requirements at least for Graupner are truly global and span different languages and continents and through all of that we try to accommodate where it makes sense.
1. SUMD receivers are in the works and should hopefully go into production shortly. You can expect multiple iterations coming out over the year so stay tuned.
2. Our multirotor flight controllers will become smaller and faster and with more features.
3. The mz-24 update software is in the works and should be here hopefully by the end of the month pending proper testing.
4. New GR-18C/GR-10C has just been released with support for MULTISHOT8/43, S-BUS, AIRMODE and more. http://www.graupnerusa.com/blog.asp
2017 will bring new Graupner radios to the market and many additional products such as chargers, telemetry servos and more so plenty of stuff to be excited about.
We are now starting our 4th year here in the USA and look forward to partner with you in 2017.
If any of you makes it to the AMA show next week come over and say hello!
Happy New Year
Pro uživatele Alpha GPS+Vario Module -S8437 je na http://www.graupnerusa.com/HoTT-GPS-and ... Alpha.html ve složce Download nový soft pro update a nový firmware.
mhabr píše:
Nejde vypnout. Hlásí fixně: 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m. Viz manuál (a samozřejmě i vyzkoušeno). Pokud nepotřebujete GPS (stejně měří jen rychlost vůči povrchu a ne IAS, která nás zajímá více), tak doporučuji Unisens-E.
Tak jsem kecal. Pokud se nastaví Sensitivity na OFF, tak se vypne pípací vário, i hlášky výška 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m.
Kde prosím najdu Sensitivity?
Nejde vypnout. Hlásí fixně: 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m. Viz manuál (a samozřejmě i vyzkoušeno). Pokud nepotřebujete GPS (stejně měří jen rychlost vůči povrchu a ne IAS, která nás zajímá více), tak doporučuji Unisens-E.
Tak jsem kecal. Pokud se nastaví Sensitivity na OFF, tak se vypne pípací vário, i hlášky výška 20, 40, 60, 80, 100, 200, 400, 650, 800, 1000m.
Kde prosím najdu Sensitivity?