Napíši ze své zkušenosti....
V práci máme Průšu i3MK1 byl koupený jako hotová tiskárna a tiskne na něm jeden kolega, až na pár detailů velmi pozitivní ohlas. (Negace byla spíš na to, že na tom něco měnil a měli to dorvaný tak fest, že měl co dělat aby to povolil a nic neurval)
Už dlouho jsem si chtěl nějakou tiskárnu pořídit a nakonec jsem si koupil stavebnici Průšu i3MK2. Stavebnici postavili moji kluci s kamarády (12-15roků). Sice po úvodním testu jim to napsalo silně zkřivené osy, ale že bude tisknout, opravdu tiskla a vše v pohodě i pravé úhly. Nemohl jsem jim to vypnout a začít kontrolovat, to fakt nešlo. Pak jsem našel dvě chyby ze stavby, ale jinak OK. Po cca dvou měsících provozu, nemůžu říct nějaké křivé slovo. Nemusím nic kalibrovat, tisky jsou v pohodě. No jedna věc mi vadila a to hluk. Ten jsem ale vyřešil. No a teď nám nějak jedna tiskárna nestačí

.
Proto zvažuji postavit druhého Průšu. Ale chci stavět s tím hliníkovým rámem, co tu někdo postoval. Nebudu kupovat celou stavebnici to mě přijde zbytečné a moc drahé. Celou stavbu mám spočítanou na nějakých 10-11tis. a dalo by se jít i níže pokud bych dával levnější součástky třeba místo Rambo bych dal Arduino a Ramps, místo original E3D V6 Full nějakou čínskou kopii atd.
Myslím, že Prusa je dobrá tiskárna a má také dobrou podporu. Další plus je vývoj, dnes si můžeš pořídit upgrade na 4 barvy, co bude za rok??? Plus komunita lidí co sami tu tiskárnu vylepšují nejen u nás ale i ve světě. Kde je proti tomu bez urážky Rebel, Rebelix a další...
Petr