DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zoolx

Re: DJI Mavic

#331 Příspěvek od Zoolx »

MarkAurel: Ano, i tak to jde. Jen to člověk musí mít zmáknutou synchronizaci mezi ovládáním aplikace a vlastním chycením :-)

Dneska jsem zkoušel chvíli lítat, ale byl větrno a pod nulou, nic moc na ruce. Zajímavá je funkce, kdy při delším držení levého ovladače dolů na doraz, začne automaticky přistávat. Než jsem se nadál při letu v nízké výšce, přistál mi v minigolfu na jamce 7 :-)

Petr: Díky za tip, objednány 2 kousky :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
gardenroute

#332 Příspěvek od gardenroute »

Zoolx píše:Petr: Díky za tip, objednány 2 kousky :-)Z.
Jen bud s nimi trpelivy, mam od nich objednany nejaky veci jiz cca od poc. mesice, a stale nic, jen me pisou, ze to trva, kdyz jsem je trochu popohanel, kde to je... Doprava me stala 18 USD (zbozi za 60 USD), tak co bych pry chtel 8O
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
zskal
Kontaktovat uživatele:

#333 Příspěvek od zskal »

Zoolx píše:Na některé z předchozích stránek jsme se bavili o přistávání do ruky, případně startu z ruky tam, kde nejde nikam položit...

:D Nám, odkojeným na Discovery Pro a jiných "kočičích" klonech přijde tento způsob startu/přistání zcela normální. Já jsem spíš měl problém se to naučit s Phantomem :lol:
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od Stapaka »

A, Petře, ... nemáš ho náhodou skladem ?? :D
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
gardenroute

#335 Příspěvek od gardenroute »

Stapaka píše:A, Petře, ... nemáš ho náhodou skladem ?? :D

Myslíš MAVIC? Snad bude již příští týden... Je to fakt bída, DJI pořád odkládá...

Odesláno z mého SM-G900F a podpis odstraním
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zoolx

#336 Příspěvek od Zoolx »

Tak podle všeho jsou 2 huby pro Mavica... Podle tohoto popisu ve FAQ o Mavicovi...

The two Charging Hubs can both charge up to 4 batteries at one time. In order to fully charge the first battery as quickly as possible, the Intelligent Flight Batteries are charged in sequence according to their power levels, from high to low. This gives you the fastest way of getting all your batteries fully charged.
There are two main differences between the two Charging Hubs. First, the standard Charging Hub only supports the Mavic’s 50W Battery Charger and Mavic Car Charger, while the advanced version also supports the 100W Battery Charger and Car Charger from the Phantom 4. Second, the advanced version will balance the voltage of each battery cell to improve charging efficiency. When one battery’s charging enters the second-half of its charging phase, the next battery will enter the first-half of its charging phase. With 4 batteries all at 15%, the advanced charger can get 4 batteries fully charged in 140 minutes using the Phantom 4’s 100W charger, while the standard version will need 270 minutes with the Mavic’s 50W charger.

Zdroj: http://www.mavic-guide.co.uk/mavic-ultimate-faqs/

K balení Mavic Pro Combo dávají verzi 1, kam nepasuje cca o milimetr 100W charger od Phantoma 4. Druhá verze by měla být kompatibilní a nabíjet současně klidně i 4 baterie.

Z.
mouchanek

#337 Příspěvek od mouchanek »

Tak nové info je nejdřív druhá půlka prosince :-(
kayro

#338 Příspěvek od kayro »

no ešte ráno som bol v tom,že zajtra bude mavic a zrazu pride mail,že až 16.12. dôfam že to je už posledný termin,lebo za chvilu bude už v predaji možno aj mavic pro 2 :-)
mouchanek

#339 Příspěvek od mouchanek »

já mám info, že ani 15.12. to není konečné 8O
Zoolx

#340 Příspěvek od Zoolx »

Tak jsem dnes zkoušel start z ruky a chytání při přistání... Jak je k vidění na videích o několik příspěvků výše, opravdu to jde. Ale subjektivně sám za sebe mohu konstatovat, že je to až na výjimky (nevhodný povrch pro start a přistání - např. bahno, mokro, vysoká tráva, skály, atd.) zhola zbytečné a docela i riskantní. Proč?

Jednak vám kolem prstů sviští vrtule jedna radost (při prvním pokusu mi jedna lehce lízla prst, naštěstí kůži neprosekla díky své flexibilitě v ohybu), jednak hrozí, že když ho špatně popadnete v nízké výšce, klidně taky dojde ke kolizi s následkem pro vás i pro něj). Raději si nepředstavuji, jak Mavic při své subtilní konstrukci, absenci podvozku a s ohebnými rameny křusne někde o zem...

Mavic navíc tak nádherně a jemně přistává (díky funkci "precision landing"), že mi spíše přijde, že chytáním (kdy se stroj vrtulemi snaží přetlačit pohyb vaší ruky - v případě, že mu tuto podsunete a on se to snaží okamžitě zdvihat kvůli detekci překážky) tomuto spíše ubližujete, než aby z toho měl člověk pocit, že něco chrání. Rozdíl mezi přistáním Mavica a Phantoma je velký... Phantomy chytám skoro vždy, jde to snadno a vyvaruji se drcnutí o zem. Tady zbytečnost...

Možná se mnou bude někdo nesouhlasit, je to možné, na videích z YT to vypadá jako skvělé řešení, ale imho není. A když už, tak si udělat závěs na ovladač a mít ho na krku. Protože s jednou rukou chytat a s druhou vypínat motory, případně zapínat funkci přistávání je docela psina...

Jinak znovu a znovu pro ty, kteří se rozmýšlejí jestli Mavic a nebo Phantom. DJI dobře ví, na koho Mavicem cílí, je to vidět na první pohled, je to poznat při transportu, ale i při letu. Phantom rozhodně není mrtvý, naopak.... Mavic je pro outdoor, pro hobby, ale Phantom je apriori pro precizní let a dobré natáčení... Jakkoliv je Mavic opravdu moc, moc povedený, ti, kdo tady hanobili a zatracovali Phantoma, měli by si napřed oba stroje vyzkoušet, než tady budou cokoliv psát. Teorie je hezká, ale praxi a vlastní poznatky nenahradí...

Z.
rivi

#341 Příspěvek od rivi »

Přijde mi, že "sundání" ze vzduchu jde báječně, ale je to, asi jako všechno, individuální :-) Někdo vdolky někdo holky, říkala babička. Ono je to jako s tou krásou Phantoma a Mavica :-)
Zoolx

#342 Příspěvek od Zoolx »

Zdá se Ti to na základě videa, nebo jsi to zkoušel osobně?

S holkami a vdolky, stejně jako s Phantomem a Mavicem naprostý souhlas, zde nemám připomínek. Já předesílal, že to beru pouze subjektivně... :-) Nemám patent na rozum. Naštěstí... :-)

Z,
rivi

#343 Příspěvek od rivi »

Zkoušel. Prostě jsem ho sundal ze vzduchu :-) Ale klidně to mohla být náhoda. Malinko se nadzdvihl a bylo.
Zoolx

#344 Příspěvek od Zoolx »

V tom případě jsem moc rád za Tvou zkušenost. Měl jsi vypnuté vision position sensors?

Z.
rivi

#345 Příspěvek od rivi »

Ne, vypnuto. Zatím jen tři testovací starty a tahle jedna drzost :-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“