Uspořádání kniplů

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mitchell
Kontaktovat uživatele:

Uspořádání kniplů

#1 Příspěvek od Mitchell »

Vždy jsem používal a zvykl si na uspořádání kniplů vysílače:
- výškovka/směrovka VLEVO
- motor/křidélka VPRAVO

Když jsem prohlížel některé videoklipy (i tady na RC Mania) a viděl, jak pilot levou rukou pustí knipl, aby pohladil trup visícího modelu, došel jsem k tomu, že asi akrobaté používají raději jiné uspořádání kniplů.

Co tedy preferujete a doporučujete Vy, zkušení akrobaté a haloletci ?

Např.
- motor/směrovka VLEVO
- křidélka/výškovka VPRAVO ?

viz.např.názornou instruktáž ve videoklipech, které mne i z důvodů uspořádání kniplů zaujaly a pověsil jsem je na
http://www.rcteam.wz.cz/rcteam_cz.php?menu=video
.
amerlock

#2 Příspěvek od amerlock »

Jestli už jsi na něco zvyklej,tak to neřeš a dál používej to co ti vyhovuje.Je celkem jedno,jaké máš uspořádání,to jak lítáš nejvíc ovlivní trénink,ne uspořádání kniplů....Tak jak to máš ty,tak to používám také a nejen já,ale i D.Kyjovský,Rampa a ještě spousta dalších....Jo a na diskuzi modelcentra byla na toto téma anketa a z ní vyšlo,že většina pilotů (kteří se ankety zůčastnili) lítá S+V vlevo a M+K vpravo...
Honza

#3 Příspěvek od Honza »

Ne, to jen Honza Špatný lítá s obráceným rozvržením ovl. prvků.
cuki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od cuki »

tak napriklad ja mam Motor+krídelká vľavo a Výškovka+smerovka vpravo a každý sa ma hned pýta či som ľavák, že to mám celé naopak :lol:
fakt je že sa mi takto model ovláda lepšie, proste som si na takéto usporiadanie už zvykol :wink:
Barny

#5 Příspěvek od Barny »

Mít motor a směroku na jednom kniplu a výškovku a křidélka taky na jednom kniplu může ztěžovat např vis , protože máš zaneprázdněný obě ruce...
Při normálnim letu se bude zas jedna ruka skoro flákat (ta se směrovkou a motorem)
Barny
Zdenda

#6 Příspěvek od Zdenda »

Pokud začneš s předěláváním rukou na něco jiného může ti hrozit že přestaneš umět létat. Zažil jsem to u jednoho začátečníka, který už jakš tak uřídil větroně ale když si předělal ruce přestal byt schopen cokoliv uřídit. Mimochodem měl už jsem mnoho radií a u každého mi to výrobce dodal jinak a tak jsem si to musel předělat. Nyní Futaba FX-14 toto řeší programově.
Marekpilot

#7 Příspěvek od Marekpilot »

Barny se taky přeučoval :D .On když dával páku výškovky od sebe tak přitahoval.
A to rozvržení závisí na zvyku.

____Marek____
honzisk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od honzisk »

Asi 80% pilotů v USA létá s plynem a křidélky nalevo.
unás je to naopak........
sopta
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od sopta »

Je to jen a jen o zvyku a jakou poloho páky plynu se člověk naučil jako první. Ale je dobrý mít na jednom kniplu plyn+křidýlka a na druhým směrovku + výškovku. Řízení je pak teoreticky přesnější, protože se hlavně využívá výškovka a křidélka.
Oda
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Oda »

Když jseš naučenej tak to už neměň. Mimochodem to tvoje rozvržení kniplů používá hodně lidí a je to logicky opodstatněný:
pravá ruka je šikovnější-plyn
a kdybys dal křidýlka vlovo tak se bude pravá ruka flákat a levá nebude stíhat nepluvně o visení :twisted:
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“