DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Strasidlo

DJI Mavic

#406 Příspěvek od Strasidlo »

Přeji pěkný den ,představím se jako nový člen tohoto fóra,jmenuji se Jirka a jsem již pátý den spokojený majitel Mavicu,kromě toho létám několik let s Hexakopterem od Mikrokopter a čekám na doručení Marco Polo Lokátoru.
S Mavicem jsem zatím udělal patnáct letů,z toho pět v interiéru.Používám DJI GO 4 a neměl jsem jediný problém,Litchi mám nainstalované a budu testovat.Při letu na sport mód plnou rychlostí jsou znatelné vibrace v obraze,pomůže naklonění kamery směrem dolů-létám s nasazeným krytem.
Nadšený jsem ze stability stroje a jeho naprosto přesných reakcí na ovládání.Objednaný byl v polovině října v USA.
Zoolx

Re: DJI Mavic

#407 Příspěvek od Zoolx »

Strasidlo píše:Přeji pěkný den ,představím se jako nový člen tohoto fóra,jmenuji se Jirka a jsem již pátý den spokojený majitel Mavicu

Vítej a přijmi gratulaci k Mavicovi. Je fajn, že se tu uživatelé konečně množí...

K tomu ovládání. Předpokládám, že létáš se zapnutými senzory (jde mi o downward vision). Už se Ti stalo, že Ti Mavic přešel při klesání naplno do režimu Landing a začal přistávat?

Jinak já vibrace nepozoruji žádné, ale ve sport režimu pravda moc nelétám. Rychlost při normálu mi stačí...

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
mouchanek

#408 Příspěvek od mouchanek »

Tak už ho mam taky, to bylo rychlý :D
Zoolx

#409 Příspěvek od Zoolx »

No tak prima :-) Gratuluji :-) A už jsi byl lítat? Dnes je to počasí tak možná na draka, ale ne na Mavica :-)

Tak se těším na první dojmy...

Z.
Strasidlo

#410 Příspěvek od Strasidlo »

Zoolx píše:

Vítej a přijmi gratulaci k Mavicovi. Je fajn, že se tu uživatelé konečně množí...

K tomu ovládání. Předpokládám, že létáš se zapnutými senzory (jde mi o downward vision). Už se Ti stalo, že Ti Mavic přešel při klesání naplno do režimu Landing a začal přistávat?

Jinak já vibrace nepozoruji žádné, ale ve sport režimu pravda moc nelétám. Rychlost při normálu mi stačí...

Z.

Ano létám se zapnutými senzory,při klesání sám do režimu landing nepřechází,až těsně nad zemí. Pouze při RTH ohlásí že vypíná přední čidla,ale to až při sestupu na přistání.
J.
Zoolx

#411 Příspěvek od Zoolx »

Strasidlo píše:Ano létám se zapnutými senzory,při klesání sám do režimu landing nepřechází,až těsně nad zemí. Pouze při RTH ohlásí že vypíná přední čidla,ale to až při sestupu na přistání.
J.

A zkusil bys prosím pro mne maličkost? Vyleť prosím se zapnutými downward vision dostatečně vysoko (stačí 60-100m) a poté drž knipl pro klesání na doraz cca 3-4 sekundy. Pokud to nezapne landing proces (vypne se kniplem nadoraz nahoru), tak mám nějaký problém já...

Děkuji za odzkoušení :-)

Z.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#412 Příspěvek od MarkAurel »

Mne to logicky pride ako v poriadku v podstate tym zapnes automatickebpristavanie.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Václav Procházka

#413 Příspěvek od Václav Procházka »

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=10UpnjK84L8[/youtube]
Strasidlo

#414 Příspěvek od Strasidlo »

Zoolx píše:

A zkusil bys prosím pro mne maličkost? Vyleť prosím se zapnutými downward vision dostatečně vysoko (stačí 60-100m) a poté drž knipl pro klesání na doraz cca 3-4 sekundy. Pokud to nezapne landing proces (vypne se kniplem nadoraz nahoru), tak mám nějaký problém já...

Děkuji za odzkoušení :-)

Z.

Odzkouším hned jak bude vhodné počasí a budu tady informovat,teď u nás fouká 12m/s a prší...

J.
Zoolx

#415 Příspěvek od Zoolx »

Strasidlo píše:Odzkouším hned jak bude vhodné počasí a budu tady informovat,teď u nás fouká 12m/s a prší...

J.

Prima, díky moc. Možná, jak píše MarkAurel, je to normální, nicméně u P4 mohu v pohodě klesat naplno dokud chci, tady mi to přijde do landing a když si nedám pozor, sedne mi někde, kde rozhodně nechci... Když to sedlo na minigolfu v jamce 7, tak mi to moc nevadilo, ale když mi začal přistávat 300m mezi stromy, tak mi to rozhodně úsměv na tváři nevyvolalo :-)

Z.
Václav Procházka

#416 Příspěvek od Václav Procházka »

když mi začal přistávat 300m mezi stromy, tak mi to rozhodně úsměv na tváři nevyvolalo :-)
a to se nedá zrušit a převzít řízení ?
Zoolx

#417 Příspěvek od Zoolx »

Václav Procházka píše:když mi začal přistávat 300m mezi stromy, tak mi to rozhodně úsměv na tváři nevyvolalo :-)
a to se nedá zrušit a převzít řízení ?

Jistě, dá... Stačí dát knipl naplno nahoru. Ale je to docela pruda, hlídat si, zda to klesání děláš Ty ovladačem, nebo zda už Mavic sestupuje v módu landing bez ohledu na přání pilota... Je to napsáno na stavovém displeji ovladače, ale tam člověk nekouká stále...

Z.
mouchanek

#418 Příspěvek od mouchanek »

Já teď přijel dom teprve, nevím jestli mám vydržet s unboximg do vánoc nebo vyzkoušet jestli všechno funguje (kvuli 14 denní lhůtě na vrácení kdyby tomu něco bylo)
Ale nečekal jsem, že ukousnu kus hned z tehle várky :-)
Mám ještě objednaný jeden od 13.10. Kdyby to prislo klidne prenechám
Zoolx

#419 Příspěvek od Zoolx »

mouchanek píše:Já teď přijel dom teprve, nevím jestli mám vydržet s unboximg do vánoc nebo vyzkoušet jestli všechno funguje (kvuli 14 denní lhůtě na vrácení kdyby tomu něco bylo)

Být Tebou, vyzkouším. Ať pak po rozbalení pod stromečkem nedojde k nějakému žalu. Přece jen je to stroj...

Z.
Zoolx

#420 Příspěvek od Zoolx »

mouchanek píše:Já teď přijel dom teprve, nevím jestli mám vydržet s unboximg do vánoc nebo vyzkoušet jestli všechno funguje (kvuli 14 denní lhůtě na vrácení kdyby tomu něco bylo)

Být Tebou, vyzkouším. Ať pak po rozbalení pod stromečkem nedojde k nějakému žalu. Přece jen je to stroj...

Z.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“