3D tisk modelů letadel I
Re: 3D tisk modelů letadel
Tezko rict, slic3r verze je trochu lehci a trochu jinak resena v nekterych castech, co se tyce tvaru a prfilu ue to stejne, normalni verze je zase trochu pevnejsi a ma jinak reseno uchyceni motoru, hodinse pro lehci pohon, osobne mam radsi tu neslic3r verzi, je takova ostrejsi a je pravda, ze i tisk vypada trochu lepe, pokud by jsi chtel vymenim ti ji...
stepacz píše:Tezko rict, slic3r verze je trochu lehci a trochu jinak resena v nekterych castech, co se tyce tvaru a prfilu ue to stejne, normalni verze je zase trochu pevnejsi a ma jinak reseno uchyceni motoru, hodinse pro lehci pohon, osobne mam radsi tu neslic3r verzi, je takova ostrejsi a je pravda, ze i tisk vypada trochu lepe, pokud by jsi chtel vymenim ti ji...
Děkuji za odpověď, používaje na "krabičky a ptákoviny" Slic3r a teď jeho průša verzi, jsem automaticky šáhl po tom slic3r
tomashr píše:Tohle jsem zrovna chtěl napsat - možná jste si nevšimli, ale docela zásadní novinkou aktuálních driverů Prusa je právě vstup do vývoje Slic3r, to může s pozicemi slicerů docela zahýbat.
pekne, je to nejako viazane na na Prusa tlaciaren, alebo sa to da pouzit aj volne?
Není je to volně k dispozici na GitHubu. Nemusejí se stahovat a instalovat Průša ovladače a svinit si OS.
https://github.com/prusa3d/Slic3r/releases
https://github.com/prusa3d/Slic3r/releases
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny tiskaře,
nedávno jsem si zakoupil EDGE a včera vytiskl pravé křídlo. A mám na Vás zkušenější tiskaře dotaz.
Tiskárna Poseidon DUO ta tu není moc rozšířená, Slicer S3D. Vzal jsem factory file a lehce upravil pro moji tiskárnu. Filament mám Esun.
Zdálo se mi že 230°C na HE je moc, protože se tahaly nitě ve vnitřku křídla, snížil jsem na 225°C a nitě se přestaly tahat. Co se ale dělo celou dobu tisku jsou takové žmolky a taky se mi zvedly kraje.
Díky za postřehy
nedávno jsem si zakoupil EDGE a včera vytiskl pravé křídlo. A mám na Vás zkušenější tiskaře dotaz.
Tiskárna Poseidon DUO ta tu není moc rozšířená, Slicer S3D. Vzal jsem factory file a lehce upravil pro moji tiskárnu. Filament mám Esun.
Zdálo se mi že 230°C na HE je moc, protože se tahaly nitě ve vnitřku křídla, snížil jsem na 225°C a nitě se přestaly tahat. Co se ale dělo celou dobu tisku jsou takové žmolky a taky se mi zvedly kraje.
Díky za postřehy
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
retrakci na 1.5mm a snížit první vrstvu (více rozpláclá) můžeš zvýšit teplotu podložky na 70... (ve všech FFF)
Taky záleží na podložce, u laku na vlasy je to dost nejisté (podle druhu). Jistotou je (u klasického skla) tyčinka lepidla Kores, v poslední době se mi pak docela osvědčila ta modrá samolepka z Hobbykingu.
Ad zvýšení teploty - já bych řekl ano a ne... Ano v tom, že se to při 70st lépe chytne, to sedí. Ale na druhé straně jsem při tisku křídel zažil, že se mi při této teplotě už trochu deformoval spodek tisku, PLA je při této teplotě už dost měkké. Po této zkušenosti už přes 65st nedávám, typicky 60st.
Ad zvýšení teploty - já bych řekl ano a ne... Ano v tom, že se to při 70st lépe chytne, to sedí. Ale na druhé straně jsem při tisku křídel zažil, že se mi při této teplotě už trochu deformoval spodek tisku, PLA je při této teplotě už dost měkké. Po této zkušenosti už přes 65st nedávám, typicky 60st.
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Díky za postřehy na podložku používám právě Kores.
Zkusím tu silnější první vrstvu a tu retrakci.
Odesláno z mého LG-D802 a podpis odstraním
Zkusím tu silnější první vrstvu a tu retrakci.
Odesláno z mého LG-D802 a podpis odstraním
SIG Piper Clipped Wing - RIP Z-37A ve výstavběMeridian 10ccE-Flite TimberPrcek F3KOrca F3K
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
otompotom píše:Tiskárna Poseidon DUO ta tu není moc rozšířená, Slicer S3D.
To není a asi tohle je jediné vlákno o ní
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=146&t=79291
Co neubrzdíš neukecáš.
zvýšení teploty mi pomohlo u laku na vlasy... u Koresu těžko říct... tisknu na lak 60C a funguje to
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
No ještě jsem zjistil, že podložka nemá v rozích 60 ale méně tak to možná to zvýšení teploty vyrovná. Asi to dělá to sklo.
Máte někdo ověřenou náhradu HXT900 (21x21x23mm) ideálně v digitále co vleze do P47 od 3dlabprint?
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, ještě bych měl dotaz na tisk toho koncového dílu křídla s wingletem.
Tiskne se mi to nějak ošklivě a nevím proč:
Děkuji za radu.
Tiskne se mi to nějak ošklivě a nevím proč:
Děkuji za radu.
v dodávaných Factory je tam přidán FFF profil na tyto konce křídel, přidá tam top vrstvu v oblasti zakončení, je možno tam dát těch top vrstev více zakončení je pak hladší, ale zase se nabere trošku váhy...
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Jo o tom vím to je ten tip_top. Tak to zkusím neb tohle se mi úplně nelíbí.
Děkuji za radu
Děkuji za radu