Aukcia na eBay - ako to funguje?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
shake13

Re: Aukcia na eBay - ako to funguje?

#16 Příspěvek od shake13 »

dudaj píše:Ebay ti srazí z tvého paypalu svou provizi .
Jak je to s tou proviziou. Z akej ceny zaplati predavajuci tuto proviziu? Niekde som cital, ze prave tam je pri vyssej zakladnej cene problem. Ked je 1 Euro tak sa plati z jedneho Eura, ked je 50 Eur zakladna cena tak sa plati poplatok z 50 Eur. Je to tak?
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
dudaj

#17 Příspěvek od dudaj »

určitě může vzniknout situace, že prodávající skutečně nemůže dodržet prodej a věc z nějakého důvodu odeslat.
Ale já osobně pokud od někoho kupuji kouknu na jeho hodnocení. Pokud se mi nelíbí , nic od něj nekupuji.
Na tý bezpečnosti obchodu a serioznosti zúčastněných právě eBay staví.

Lepší je mít 50 spokojených zákazníků, než jednoho nespokojenýho.
dudaj

#18 Příspěvek od dudaj »

shake13 píše:Jak je to s tou proviziou. Z akej ceny zaplati predavajuci tuto proviziu? Niekde som cital, ze prave tam je pri vyssej zakladnej cene problem. Ked je 1 Euro tak sa plati z jedneho Eura, ked je 50 Eur zakladna cena tak sa plati poplatok z 50 Eur. Je to tak?

Platíš provizi z ceny za jakou jsi prodal .
jakub37

#19 Příspěvek od jakub37 »

Provize na ebay je 10% z ceny, a myslím, že maximum je 200€. Registraci mám na německým ebay, ale je to stejný po přepočtu
i v dolarech. Jde nastavit minimální cenu, za kterou to chceš prodat, ale začít aukci můžeš od 1€ . Dokud se nastavená cena nepřekročí, tak ostatní vidí jen hlášku, že minimální cena nebyla dosažena, ale neví kolik je nastaveno. Když se cena alespoň nevyrovná tvojí hranici, aukce se ruší.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
dudaj

#20 Příspěvek od dudaj »

aktuálně mi berou 12 % - motaj do toho ještě nějakou daň což jsem zcela nepochopil . Dřív mi strhávali taky 10 %.
A paypal si bere z celkové ceny taky skoro 5 %. Na peníze se čeká 3 týdny po zaplacení zákazníkem - blokují je .
A taky už se mi stalo, že provizi si vzali dřív, než uvolnili peníze , takže si vzali koruny z mého účtu,převedli pro mne nevýhodně na
dolary a já pak zas -když uvolnily dolary je převáděl na koruny .
jakub37

#21 Příspěvek od jakub37 »

Já mám paypal spárovanej s kontem v Německu a bere mi jen těch 10%, naposled včera. Když pošleš, nebo si necháš poslat peníze, jako rodina, nebo přítel, tak je to bez poplatku, akorát, že ti za ně paypal neručí.
dudaj

#22 Příspěvek od dudaj »

asi ti úplně nerozumím.
Pokud si převádím peníze z paypalu na konto , tak je to bez poplatku, i ty případy co vyjmenováváš. Ale pokud něco prodám
a zákazník platí prostřednictvím paypalu , tak má paypal svou marži.
Pokud ti zákazník sám od sebe převede peníze na paypal , tak asi ne, ale pak ani nemá co vymáhat v případě nějaké nesrovnalosti.
igorb

#23 Příspěvek od igorb »

dudaj píše:asi ti úplně nerozumím.
má paypal svou marži .... Pokud ti zákazník sám od sebe převede peníze na paypal , tak asi ne

ale ano, pokial to plati z karty, tak PP bere nejake % marzu (trati ten co dostava), pokial to ma na konte v rovnakej mene tak nie a pokial to bolo v inej mene, tak tiez nie, ale tratis na konverzii, pretoze PP pouzije "svoj" kurz (trati ten co posiela)
jakub37

#24 Příspěvek od jakub37 »

Ale i ten zákazník co ti platí, může zvolit platbu přítel, rodina a tobě dorazí všechny peníze, PP si nic nebere, ale za nic neručí. Když se koukneš na ebay, tak dost lidí píše v nabídce platbu paypalem jen jako rodina.
dudaj

#25 Příspěvek od dudaj »

jakub37 píše:Ale i ten zákazník co ti platí, může zvolit platbu přítel, rodina a tobě dorazí všechny peníze, PP si nic nebere, ale za nic neručí. Když se koukneš na ebay, tak dost lidí píše v nabídce platbu paypalem jen jako rodina.

Jo tomu rozumím. A asi u levnějších věcí není problém. Ale jako kupující nejsem schopen nic vyreklamovat a Paypal
v tomto okamžiku ztrácí na významu . Mohu poslat platbu rovnou na jakýkoli účet prodávajícího a čekat jestli zboží dostanu, nebo ne.

Jenže řada zákazníků dá přednost té jistotě a otázkou je, jestli dražší zboží radši neprodat dráž o rabat Paypalu a mít
třeba víc zákazníků. To už je věc každého.

Já osobně radši platím Paypalem i když zboží bych jinde koupil levněji . Ale říkám mluvím o vyšších cenách.
Do tisícovky to neřeším.
mior
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od mior »

jakub37 píše:Ale i ten zákazník co ti platí, může zvolit platbu přítel, rodina a tobě dorazí všechny peníze, PP si nic nebere, ale za nic neručí. Když se koukneš na ebay, tak dost lidí píše v nabídce platbu paypalem jen jako rodina.

Ako sa toto v PP dá nastaviť? Ešte som sa s tým nestretol a keď to príde, chcem byť pripravený.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
jakub37

#27 Příspěvek od jakub37 »

Když kliknu na ikonu - poslat peníze, tak mi vyskočí další široká řádka se třema oknama, první je normální platba, druhá je platba přítel, rodina a třetí je poslat peníze jako dárek s věnováním. Po zvolení jedné z plateb se už otevře okno pro vyplnění částky, pak odeslat a hotovo.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“