Mobil se snímačem otisků prstů
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Mobil se snímačem otisků prstů
O tom táta mluví tak 15 let, že ho nebaví nosit klíče atp. Pro začátek by bylo fajn nemuset mít na všechno kartičky. Od baráku, platební, isic, slevu do kina, nedej bože mít ještě na mhd, ... ... Kdyby tak šla udělat jedna, která by fungovala na všechno. Nebo to všechno mít přes NFC v mobilu.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Že by to někdo nechápal - to snad není ani možný. Každý má ale jiné požadavky. který souvisí s prostředím ve kterým se pohybuje (m.j.). A vtip je prostě jen vtip a určitě bych to nechápal jako odsouzení věci.tomashr píše:Jen dotaz - ty komentáře nechápající zamykání telefonu jsou opravdu míněny vážně anebo jen jako pokus o vtip?
HonzaS píše: ... ... Kdyby tak šla udělat jedna, která by fungovala na všechno. Nebo to všechno mít přes NFC v mobilu.
Tak to doufám, že se toho nedožiju.
,, odesláno z mého staršího PC s pomocí mých tlapek"
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Jo zato takhle když ztratíš peněženku, kde máš miliardu plastových kartiček...
Vezmi si, že když si jdu v praze na hoďku zaběhat, tak bych reálně měl mít u sebe:
-občanku
-platební kartu nebo nějaký drobný (třeba na pití)
-kartu na MHD, abych se kdyžtak dovezl domu
-kartu zdravotní pojišťovny, pro jistotu
to je jako mít mobil a tahat s sebou ještě zlatý stránky kvůli telefonnímu seznamu
-občanku
-platební kartu nebo nějaký drobný (třeba na pití)
-kartu na MHD, abych se kdyžtak dovezl domu
-kartu zdravotní pojišťovny, pro jistotu
to je jako mít mobil a tahat s sebou ještě zlatý stránky kvůli telefonnímu seznamu
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Já bych si šel zaběhat spíš do lesa.
Jinak v tom rozdíl nevidím. Ta placka vydá za peněženku. A za těch mnoho let jsem ji ani jednou neztratil.
Jinak v tom rozdíl nevidím. Ta placka vydá za peněženku. A za těch mnoho let jsem ji ani jednou neztratil.
-
Kamikaze591
Opravdu záleží kdo na co to má. Pro mě je třeba tohle naprosto zásadní věc u mobilu. Jak psal kolega výše. Internetové bankovnictví, cloudové úložiště, pracovní pošta, soubory, veškerá komunikace...Představu že se tohle dostane do ruk nějakému "zloduchovi" mě dost děsí.
Samozřejmě to není jen o prstu, vždy musí být nastavené heslo, pro případ že vám prsty useknou.
Samozřejmě to není jen o prstu, vždy musí být nastavené heslo, pro případ že vám prsty useknou.
Shorty píše:Já bych si šel zaběhat spíš do lesa.![]()
Jojo, doma v Týně to není problém. V Praze trochu jo, tak běhám na Bohnickou skálu, a kolem botanický k zoo a k řece. Ale člověk se občas zamyslí a doběhne někam na invalidovnu, to je tak 10km, a 10km zpět už fakt nedám
Svým způsobem máš taky pravdu. Jen se na to díváme každej jinak.
Uvedu příklad. U manželky v práci jim udělali u kanclu ( tam jenom svačí a zapisujou denní záznamy, jinak jsou v terénu) zámky na čip. Kolegyně byly nadšený, ale jen do doby, kdy zjistili, že vedení přesně ví, kdy tam přišly a odešly.
Proto tvrdím, že je to sice fajn, ale zároveň to vede k většímu sledování. Koukni na film od Orwella 1984. Tam to směřuje.
Uvedu příklad. U manželky v práci jim udělali u kanclu ( tam jenom svačí a zapisujou denní záznamy, jinak jsou v terénu) zámky na čip. Kolegyně byly nadšený, ale jen do doby, kdy zjistili, že vedení přesně ví, kdy tam přišly a odešly.
Proto tvrdím, že je to sice fajn, ale zároveň to vede k většímu sledování. Koukni na film od Orwella 1984. Tam to směřuje.
Jen si dělejte legraci. Až přijde TMA (popisuje ve své Sci-Fi Neff) ještě rádi si vyrobíte břidlicovou tabulku.
Břidlicové tabulky, praktická pomůcka
Břidlicové tabulky, praktická pomůcka
No a k čemu je vedení informace o tom, kdo kdy byl v kanclu? Hlavně pokud má část pracovního výkonu v kanclu, a část mimo? Ano, pokud nestíhá svojí práci, je možný, že se někdo podívá kolik času kde tráví, ale pochybuju, že vedení má čas nebo zájem řešit kde kdo byl.
Ale jasně, to že je člověk paranoidní neznamená, že po něm nejdou
Ale jasně, to že je člověk paranoidní neznamená, že po něm nejdou
Tak, tak. Máš pravdu.
K čemu by byl zloději něčí telefon? Leda tak ho prodat do frcu.Všechno to vykrádání účtů se stává tak , že okradení sami poskytnou přístupový údaje.Tohle všechno zabezpečení je jen tahaní peněz z kapes naivků a paranoiků . Bez urážky 
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
hipa píše:K čemu by byl zloději něčí telefon? Leda tak ho prodat do frcu.Všechno to vykrádání účtů se stává tak , že okradení sami poskytnou přístupový údaje.Tohle všechno zabezpečení je jen tahaní peněz z kapes naivků a paranoiků . Bez urážky
Přesně tak. Lidi jsou čím dál více hloupější a zmanipulovatelnější a nechají se oblbovat co vše pro svůj šťastný, klidný a chráněný život od druhých potřebují aby přežili v tomto dnešním světě.
Co neubrzdíš neukecáš.
hipa píše:K čemu by byl zloději něčí telefon? Leda tak ho prodat do frcu.Všechno to vykrádání účtů se stává tak , že okradení sami poskytnou přístupový údaje.Tohle všechno zabezpečení je jen tahaní peněz z kapes naivků a paranoiků . Bez urážky
třeba právě k tomu, že přes něj máš často přístup k penězům dotyčného. To je jako kdyby zloděj ukradl peněženku a prodal jí v secondhandu za stovku ještě předtím, než by si z ní vzal to pětikilo.
Mám v mobilu internetové bankovnictví. Co to ale zlodějovi pomůže mi ho ukrást když nezná kódy? A kdyby je znal tak zase nepotřebuje ten mobil, připojí se z jakéhokoliv PC. Pokud banka posílá SMS kód pro ověření tak je stejně zlodějovi šumafuk jestli je ten mobil zamčený otiskem prstu. Prostě si z něho vypůjčí SIMku.