Mobil se snímačem otisků prstů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Mobil se snímačem otisků prstů

#46 Příspěvek od gardenroute »

OK2BUH píše:Mám v mobilu internetové bankovnictví. Co to ale zlodějovi pomůže mi ho ukrást když nezná kódy? A kdyby je znal tak zase nepotřebuje ten mobil, připojí se z jakéhokoliv PC. Pokud banka posílá SMS kód pro ověření tak je stejně zlodějovi šumafuk jestli je ten mobil zamčený otiskem prstu. Prostě si z něho vypůjčí SIMku.
Dvoufaktorová autentizace s druhým kódem zasílaným pomocí SMS není bezpečná, to již někdy v létě oznámila řada bezpečnostních autorit. Hlavním důvodem již překonaný signalizační protokol SS7 používaný v GSM, jež má řadu bezpečnostních problémů, a lze ho považovat za prolomený. Navíc, pokud je smartphone "profláklý" nějakým škodlivým kódem, lze takovou autentifikační SMSku celkem jednoduše odposlechnout. To je u bankovnictví zcela nepřijatelné, řada bank ve světě od toho již postupně upouští, a u nás to nebudu komentovat :? .

Osobně používám e-klíč, který mám od začátku existence dlouho jediné opravdové internet banky u nás někdy na sklonku 90tých let - kupodivu dodnes nepřekonaná technologie pro opravdu bezpečný 2faktorový přístup k e-bankovnictví... Budoucnost ale patří samozřejmě biometrii, na což se dnes již pomalu bankovní instituce orientují.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
OK2BUH

#47 Příspěvek od OK2BUH »

gardenroute píše:Osobně používám e-klíč, který mám od začátku existence dlouho jediné opravdové internet banky u nás někdy na sklonku 90tých let - kupodivu dodnes nepřekonaná technologie pro opravdu bezpečný 2faktorový přístup k e-bankovnictví....

Taky jsem ho používal dlouhá léta až nedávno mě přemluvili, že už je to překonané tak jsem jim ho vrátil. Asi to byla chyba, to bylo opravdu nezlomitelné.
gardenroute

#48 Příspěvek od gardenroute »

OK2BUH píše:Taky jsem ho používal dlouhá léta až nedávno mě přemluvili, že už je to překonané tak jsem jim ho vrátil. Asi to byla chyba, to bylo opravdu nezlomitelné.
Jen typický hloupý a stupidní marketing idiotů v bankách, u mobilních operátorů apod... - na tyto blby, a jejich lži a kecy existuje celá tzv. teorie zmrdů a vohnoutů ("Zmrdi, Vohnouti a My"), vydaná i knižně.

Mimochodem 2faktorové ověřování s elektronickým klíčem synchronizovaným se servery poskytovatele služeb je stále považována za nejbezpečnější systém přenositelné autentifikace - stále nepřekonaný systém, spolehlivá a cenově dostupná biometrie tak daleko zatím není.

SMS ověřování bylo považováno za průser již v době jeho zavádění, jenže pro banky to je levnější (a pro zákazníka atraktivní), a proto ti to ti zm.di v dnešní RB (že jo?) nabídli jako náhradu místo původního e-klíče z doby Expandia B. (v té době v r. 1998 naprosto ojedinělé v celém světě) s tím, že to je lepší...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne ned 18.12.2016 22:10, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
OK2BUH

#49 Příspěvek od OK2BUH »

Ten E-klíč trochu zdržoval při zadávání příkazů ale jeho obrovská síla byla v tom, že nebyl spojen přímo se žádnou sítí, ani internetem ani GSM. Takže hackeři byli bezmocní.
BoŠ

#50 Příspěvek od BoŠ »

Obávám se, že jednodušší než nabourání komunikace v PC a telefonu bude trocha sociálního inženýrství ...

Odesláno z mého SM-A500FU a podpis odstraním
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

díky za příspěvky. Takové diskuse mám rád - trocha vážnosti, trocha srandy a ironie a trocha praktických doporučení.
Budu se snažit a nebýt čuně a prsty nějak nakombinuju.
Díky, mějte se.
P
Asek
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Asek »

OK2BUH píše:Jasně, v budoucnosti budou mobily ještě chytřejší a budou samy volat pomoc podle vyhodnocené situace. A ve vzdálenější budoucnosti budou tak chytré, že poznají která baba je mrcha a budou varovat dopředu. :)

A když ti bude volat manželka, tak sám odpoví tvým hlasem, že ses zdržel v práci, ani to nebudeš muset brát.... :-)
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
HonzaS

#53 Příspěvek od HonzaS »

BoŠ píše:Obávám se, že jednodušší než nabourání komunikace v PC a telefonu bude trocha sociálního inženýrství ...

Odesláno z mého SM-A500FU a podpis odstraním

Záleží jaký typ informací hledáš, ale dost věcí touhle metodou získáš snadno a rychle, a dotyčný ti ještě poděkuje za pokec :D
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
OK2BUH

#54 Příspěvek od OK2BUH »

Třeba takto: "Dobrý den, omylem jsem odeslal SMS na vaše číslo, můžete mi ji prosím přečíst?" :)
HonzaS

#55 Příspěvek od HonzaS »

Dobrý den, rádi bychom vám ZDARMA zaslali katalog našich produktů, pouze si potřebuji zkontrolovat, že máme správně adresu. Můžete mi jí prosím pro kontrolu nadiktovat?

Obrázek
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Shorty

#56 Příspěvek od Shorty »

HonzaS píše:Dobrý den, rádi bychom vám ZDARMA zaslali katalog našich produktů, pouze si potřebuji zkontrolovat, že máme správně adresu. Můžete mi jí prosím pro kontrolu nadiktovat?

Když je někdo blbej a na slovo ZDARMA přímo slintá, jeho problém. :?
Já obyčejně řeknu, že nemám zájem. A když jsou moc dotěrný, že nerad něco dostávám zadarmo, vyhrávám...
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
HonzaS

#57 Příspěvek od HonzaS »

tyjo, to že něco vyhraješ a nechceš to neznamená, že nemůžeš udělat třeba dobrý skutek. Udělej někomu radost! Proč to nenecháš poslat třeba na adresu:

Kancelář prezidenta republiky
První nádvoří Pražského hradu 1
...

:lol:
Shorty

#58 Příspěvek od Shorty »

Možná právě proto, že nejsem blbej. :wink:
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
tomashr

#59 Příspěvek od tomashr »

gardenroute píše:SMS ověřování bylo považováno za průser již v době jeho zavádění, jenže pro banky to je levnější (a pro zákazníka atraktivní), a proto ti to ti zm.di v dnešní RB (že jo?) nabídli jako náhradu místo původního e-klíče z doby Expandia B. (v té době v r. 1998 naprosto ojedinělé v celém světě) s tím, že to je lepší...

Faktická poznámka - primární náhradou za kalkulátorový e-klíč od Expandie ale klasická SMS nebyla, přešlo se na certifikátovou autentizaci případně v kombinaci s SMS. Na čisté SMS došlo až později.

Aktuální stav už nevím, od RB jsem odešel (z jiných důvodů, které jsem nepatří).
Jinak v současnosti je docela šikovné řešení Unicreditu, které používá generátor ve formě docela zajímavě řešené mobilní aplikace, minimálně na IOSu bych tomu docela věřil.
tomashr

#60 Příspěvek od tomashr »

hipa píše:K čemu by byl zloději něčí telefon? Leda tak ho prodat do frcu.Všechno to vykrádání účtů se stává tak , že okradení sami poskytnou přístupový údaje.Tohle všechno zabezpečení je jen tahaní peněz z kapes naivků a paranoiků . Bez urážky :D

Mě třeba vyloženě těší vědomí, že když už mi nějaká kurva iPhone ukradla (což jsem zažil), tak si s ním může leda vytřít víš co... On se totiž od verze 5S fakt aktivovat na jiné jméno po krádeži nedá, dokonce není moc použitelný ani na náhradní díly, protože součástí displeje je právě TouchID, které v sobě má taky TPM čip, který se při přendání jinam hryzne. Kdyby to stejně pořádně dělali všichni výrobci, tak se zřejmě telefony naprosto přestanou krást...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“