Mobil se snímačem otisků prstů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: Mobil se snímačem otisků prstů

#61 Příspěvek od gardenroute »

tomashr píše:Faktická poznámka - primární náhradou za kalkulátorový e-klíč od Expandie ale klasická SMS nebyla, přešlo se na certifikátovou autentizaci případně v kombinaci s SMS. Na čisté SMS došlo až později. Aktuální stav už nevím, od RB jsem odešel (z jiných důvodů, které jsem nepatří).
To bylo možná špatně pochopeno, @OK2BUH se nechal ukecat idioty z RB, že je SMS autentizace lepší než e-klíč. E-klíč se v internet bankingu původní Expandie (dnes RB) stále používá, sám mám od r. 98 asi už třetí, stále přes postupné změny vlastníků byl zachován, a myslím, že ho i dají k novému účtu, když bude zákazníkem požadován.
Ta náhrada byla faktická s tím, že takto někdy laické zákazníky zcela nekvalifikovaní zaměstnanci přesvědčovali o výhodách SMS ověřování oproti e-klíči 8O
A certifikátová autentizace se mj. používala spolu s e-klíčem zcela od počátku existence Expandia banky (později Ebanka) např. pro odesílání hromadných příkazů, ba i přímo z prostředí různých účetních programů, už si nemohu vzpomenout, jak se ten software pro PC jmenoval... Bylo to hlavně řešení pro firmy, něco navíc to stálo.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od TomasC »

Nedávno jsem k účtu dostal od RfB "kalkulačku". Takže to pořád mají. Jen ta nutnost pamatovat si těch čísel.

A jak Tomáš potvrdí, tak pořádné penetrační testy obsahují triky jako "USB klíčenka pohozená na firemním parkovišti". Někdy jsou výsledky smutné. A to že jsem to sem zapsal je porušení bezpečnosti.

Je ale otázka kam až chce člověk zajít a zda je ochoten si upravit život. Chápu to...
tomashr

#63 Příspěvek od tomashr »

Jojo, vtipný test je taky služba, která testuje, kolik lidí klikne na Ransomware - pošle mail s textem naprosto stejným jako nějaký hodně škodlivý ransom se všemi jeho znaky, jen místo kryptování loguje, kdo na to klikl. A vy pak jen zíráte...
Před pár lety jsme si dělali srandu z mailu "albánský virus" - text ve stylu "jsem první albánský virus, jsme chudá země, která nemá na programátory, tak prosím tento vir rozešlete na pět adres a smažte si nějaké soubory z disku". Dneska se po jistých zkušenostech obávám, že by se našli uživatelé, kteří by i toto klidně udělali a myslím to naprosto vážně, člověk občas jen zírá :-(

Prostě to že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mně nejdou :-)
gardenroute

#64 Příspěvek od gardenroute »

TomasC píše:Nedávno jsem k účtu dostal od RfB "kalkulačku". Takže to pořád mají. Jen ta nutnost pamatovat si těch čísel.
Já tedy nevím, co teď rozdávají, ale k mému E-klíči ("mikrokalkulačka") si musím pamatovat jen jediný 4místný PIN, a vzhledem k tomu, že si jej pamatuji již od r.98, tak s tím problém nemám... Ale možná nyní jako "KLIENTSKÉ ČÍSLO" číslo dávají něco nového, za mě dávali něco, co si člověk velmi dobře pamatuje...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
OK2BUH

#65 Příspěvek od OK2BUH »

Tak jsem se ptal, kalkulačku mi kdykoliv vrátí zpátky. Ale mezitím jsem si zvykl na pohodlné placení Android aplikací. Vyfotím QR kód na faktuře a zaplaceno, nemohu se uklepnout. Komfort obsluhy a celkový přehled je lepší. Takže s vrácením kalkulačky počkám až kdybych se dočetl o konkrétním případu zneužití novějších metod. Takovou smůlu abych byl zneužit první snad nemám. :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“