LiPol baterie do akuvrtačky
Re: LiPol baterie do akuvrtačky
Ano, protikus na dutinkovou lištu. Píši z tabletu, neumím na něm dávat odkazy.
Pro "varok" "... protikus na dutinkovou lištu... "
Než sem dám ty protikusy na dutinkovou lištu, zkus si zvážit na co to bude.
A zda by nebylo lepší použít stranově nezáměnné provedení = protikus servisního konektoru.

protikus servisního konektoru JST-XH ALIGN (4 čl.)
A zda by nebylo lepší použít stranově nezáměnné provedení = protikus servisního konektoru.

guchar píše:Pro "varok" "... protikus na dutinkovou lištu... "
Rozhodně lepší budou NiCd akumulátory.
Guchar: Pořád nechápe.
Když se podíváte na ty pípáky, mají většinou konektor pro připojení balančního konektoru vodorovně s deskou. http://www.jino.cz/battery-master-light ... -9068.html
Mám sece trošku jiný typ, ale jako příklad postačí. No ale já potřebuji, aby byl ten konektor kolmo na DPS. Už chápeme?
Mám sece trošku jiný typ, ale jako příklad postačí. No ale já potřebuji, aby byl ten konektor kolmo na DPS. Už chápeme?
varok píše:Guchar: Pořád nechápe.Když se podíváte na ty pípáky, mají většinou konektor pro připojení balančního konektoru vodorovně s deskou. http://www.jino.cz/battery-master-light ... -9068.html
Chápeme, vyhoď parodii na baterky a dej tam to, co tam patří. NiCd.
Nechápu, proč věnuješ tolik energie něčemu, čím zprzníš svoje nářadí.
Protože NiCd články vyjdou na řekněme 600,-kč a výš, když bereme kvalitní. Má to potom velké samovybíjení, musí se to neustále nabíjet. LiPol vyjde na zhruba polovinu, jsou váhově lehčí, vydrží déle a nemusí se tak často nabíjet. Kdyby byly na nic, proč by šla výroba tímto směrem?
varok píše:Protože NiCd články vyjdou na řekněme 600,-kč a výš, když bereme kvalitní. Má to potom velké samovybíjení, musí se to neustále nabíjet. LiPol vyjde na zhruba polovinu, jsou váhově lehčí, vydrží déle a nemusí se tak často nabíjet. Kdyby byly na nic, proč by šla výroba tímto směrem?
Moje zkušenosti říkají něco jiného. Před pár týdny jsem měřil svoji vrtačku 12V. Bez zátěže 5A, zátěž zhruba na polovinu 30A a zabrzděný motor (jinak také rozběh zatíženého nástroje) 72A.
Dají to Tvoje baterky? Nabiješ je do 10 (po čase do 15 minut?) Somovybíjení je blbost. Moje "ztracená" baterka po 4 letech funguje (založil jsem ji při stěhování dílny) Vydrží Tvoje Lipol 4 roky skladování?
Je to na dlouhé povídání, ale nevěř všemu, co čteš a neověříš si sám. EU chtěla vyřadit NiCd z trhu už kolem roku 2000. Pak se zjistilo, že za NiCd neexistuje náhrada, tak se toto nařízení v tichosti porušuje. Obchodníci se toho chytili.....
Za svoji praxi jsem repasoval tisíce baterek. Ale ani jednu jsem nezkurvil (a to je ještě velmi slušný výraz) konverzí na Li-xxx.
Dělej jak myslíš......
Fakt máš nikláky,které jsou půl roku ( nebo i déle) bez všivnutí ve vrtačce, a jsou schopny okamžitě alespoň 1/4 hod.makat naplno, (to lipolky běžně zvládnou). Za srovnatelnoun cenu?
Jestli ano dej odkaz,hned je koupím.
Já bych se k té koupi přidal.
Nedávno jsem taky repasoval baterku akušroubováku 15čl. 18V/1200mAh. Byly v ní články podobné těmhle. Protože šroubovák používám jen občas, tak kdykoli jsem ho potřeboval, musel jsem napřed nabít a kapacita už stála taky za prd. Kdybych použil 15ks nových, třeba z toho odkazu, vyšla by oprava jedné baterky zhruba na 1200Kč. Nakonec jsem se rozhod pro 6ks A123/2300mAh, které jsem sehnal za po 100Kč/ks, takže i spoštovným 700Kč. Kapacitu teď mám skoro dvojnásobnou, kdykoli šroubovák potřebuju, tak je plně nabitý. Po použití během maximálně 1/4hod. dobiju a je zase v pohotovosti, a pokud jde o životnost, tak věřím, že je taky dobrá. LiPol se mi ale taky nelíbí, hlavně kvůli bezpečnosti i životnosti.
jag42 píše:Fakt máš nikláky,které jsou půl roku ( nebo i déle) bez všivnutí ve vrtačce, a jsou schopny okamžitě alespoň 1/4 hod.makat naplno, (to lipolky běžně zvládnou). Za srovnatelnoun cenu?
Ne, to skutečně nemám. Počítej. Proud 33A při středním zatížení a max. 72A. Jak dlouho vydrží pracovat takový akumulátor? Jak dlouho vydrží v takové vrtačce Li-xxx?
Cena se počítá až po skončení životnosti. Počítat cenu při nákupu (s nesrovnatelnou životností) je blbost.
Řekni mi, jakou kapacitu mají Lipolky, které používáš a já Ti řeknu jak dlouho vydrží při proudu 33A (a občas 72A) pracovat.
Lipolky nikdy nedají jmenovitou kapacitu při takovém proudu, oni ji nedají často ani při 1C
Lark píše:Nedávno jsem taky repasoval baterku akušroubováku 15čl. 18V/1200mAh. Byly v ní články podobné těmhle.
4/5SC už jsou minulostí. Dobrá baterka téhle velikosti už neexistuje. je ještě pár slušných, ale dobrá už asi žádná.
No právě. Proto si myslím, že jsem šroubováku ještě prodloužil život, protože jinak už byl prakticky nepoužitelný a cenově to nevyšlo špatně. Pokud to teda vydrží motor. 
Pro "varok"
v desce PÍPÁKU je takováto 5-pinová lišta 90°.
Lišta 1řadá, 90°, pozlacená, 2,54mm, 5 kontaktů
její obdobou v přímém provedení je
Lišta kontaktová, 1řadá, přímá, pozlacená, 2,54mm, 5 kontakty
Pro "nofra" NAPROSTO SKVĚLÉ NiCd v některém nářadí ještě mám.
Ty co jsem naposled koupil před cca 3 lety začínají být po smrti.
Takže pokud je nyní nahrazuji v nářadí, tak dávám nové-nářaďové LiIon nebo LiFe.
A do vrtaček 12 V a 14.4 V mám nachystanou i náhradu accu s články LiPol.
- NA BEZVADNÉ DOPORUČOVANÉ NiCd, co se dají dnes koupit za rozumnou cenu dej, konkrétní odkaz. Ď. g
v desce PÍPÁKU je takováto 5-pinová lišta 90°.
Lišta 1řadá, 90°, pozlacená, 2,54mm, 5 kontaktů
její obdobou v přímém provedení je
Lišta kontaktová, 1řadá, přímá, pozlacená, 2,54mm, 5 kontakty
Pro "nofra" NAPROSTO SKVĚLÉ NiCd v některém nářadí ještě mám.
Ty co jsem naposled koupil před cca 3 lety začínají být po smrti.
Takže pokud je nyní nahrazuji v nářadí, tak dávám nové-nářaďové LiIon nebo LiFe.
A do vrtaček 12 V a 14.4 V mám nachystanou i náhradu accu s články LiPol.
- NA BEZVADNÉ DOPORUČOVANÉ NiCd, co se dají dnes koupit za rozumnou cenu dej, konkrétní odkaz. Ď. g
novfra: Tak každý ať dělá co chce, já mám opačné zkušenosti. Když pominu to, že když koupíte levnou akuvrtačku někde v baubau za řekněme 5 stovek, kde už jsou akumulátory po smrti, tak i když dáte nové NiCd, moc dlouho nevydrží. Jak už jsem psal na začátku tématu, staré jsem vyhodil a nechal jsem zreasovat v GES za odhadem 8 stovek. Proti originálu vydržely hodně, vrtačka měla větší sílu. Na druhou stranu ale dlouhé nabíjení, potom nabíjet každou chvíli. Déle jak měsíc bez netknutí nevydržely. I když jsem je nabil na maximum nabíječkou Equilibrium V2 mini, tak za měsíc byly zralé na nové nabíjení, i když jsem je nepoužíval.
Nevěřím tomu, že vám baterie NiCd vydrží i 4 roky.
Baterie LiPol jsem koupil na aukru Zippy. Cena nesrovnatelně nižší a výdrž mnohonásobně delší. Po nabití vydrží minimálně půl roku, zatím je déle nemám.
Ale i co se týče výdrže při vrtání nebo šroubování mnohem delší.
Nevěřím tomu, že vám baterie NiCd vydrží i 4 roky.
Baterie LiPol jsem koupil na aukru Zippy. Cena nesrovnatelně nižší a výdrž mnohonásobně delší. Po nabití vydrží minimálně půl roku, zatím je déle nemám.
Ale i co se týče výdrže při vrtání nebo šroubování mnohem delší.