Stavebniny v Polsku

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
semi
Kontaktovat uživatele:

Stavebniny v Polsku

#1 Příspěvek od semi »

Zdravím, máte někdo zkušenosti s nákupem materiálu na stavbu v Polsku?
Obkladačky, lepidlo, sádrokarton, EPS, nějaký elektromateriál, kabely , zásuvky, vypínače apod.
Směr od Ostravy nebo Českého Těšína.
Vyplatí se to, je to levnější?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
SKAY
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavebniny v Polsku

#2 Příspěvek od SKAY »

internet tak srovnej ceny
ja v janikovi vydyndal nejake slevy ale cihly tasky mi treba staly pul roku na zahrade nez jsem je pouzil ale byly za pulku..... shanel jsem cerne kachle byly z 800 na250 poslednich60m ja potreboval 50atd ale nespechal jsem tak jsem do plnikdy nejel nejak nebyl duvod... treba lustry baterie jsem mel ajeste semnekop do zeme
margol

#3 Příspěvek od margol »

Ono je třeba kombinovat. Něco koupit u nás ve slevách něco v Polsku. Když jsem dělal rekonstrukci kuchyně a koupelny, tak jsem s Polska dovezl obkladačky, dlažbu, lepidlo, tvárnice, cement, baterie, Geberit a umývadlo. U nás jsem koupil SDK, PPR, ventily, elektro, zárubně a dveře. Se vším spokojenost i cenově dobré.
mara35

#4 Příspěvek od mara35 »

Jezdil jsem nakupovat do Ratiboře do Castoramy obklady,dlažbu ,baterie ,umyvadla co jsem nespotreboval se dalo vrátit a vzít něco jiného ale je to už 7 let.
Byl jsem tam i v jedněch větších stavebninach ale ceny mat. si už nepamatuji.
semi
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od semi »

Díky, projdu si ty Castoramy na webu.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Mad_Box »

Zrovna dnes jsem byl v polském OBI pro plovoučku, ceny o 100-150Kč na m2 nižší než u nás. Hezké 8-10mm AC-5 s V-drážkou kolem 200-250Kč za metr
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
kajman111

#7 Příspěvek od kajman111 »

My bydlíme na PL hranicích a tam jezdíme skoro pro všechno. V létě ,když jsem "vyráběl " pro nás víkendový karavan ,tak jsem v PL nakoupil všechno. Třeba OSB desky s potiskem Kronospan Jihlava ,vyšli o polovinu levněji. To samé spojovací materiál ... A když tam jsme ,tak prolítneme i Netto apod. kde nakoupíme jídlo taky min o třetinu levněji. A takové kecy o " polských šuntech " ať si všeználci nechají pro sebe. Asi 25 let jezdím s kamionem po evropě a snad 90% jídla , stavebnin , oceli , plechů ..se k nám stejně tahá s PL .
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
automet

#8 Příspěvek od automet »

Zlate hory, raj na zemi!
:-)
V 2017 opat navstivim.
kajman111

#9 Příspěvek od kajman111 »

Sorry za OT. To automet : a co tu na konci světa pohledáváš ? 8O 8O 8O A kdy tu budeš?
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Celeron »

kajman111 píše:My bydlíme na PL hranicích a tam jezdíme skoro pro všechno.

Nevíš, jestli ještě v Polsku funguje řetězec Nomi, "Wszystko dla domu i ogrodu"? Bylo to něco podobnýho OBI či Baumax. Vypadá to, že asi ne. Nebo jak se jmenuje jeho nástupce?
Díky
Jirka
kajman111

#11 Příspěvek od kajman111 »

Něco podobného OBI je Brico Marché ,to máme asi 6km od domu. Ale občas je lepší ,dát si tu práci ,pohledat a objezdit takové ty menší soukromníčky ( stavebniny apod ) a tam se dá vyhandlovat ještě nějaká sleva. Poláci jsou snad všichni od narození kšeftmani , tak když toho někdo bere víc ,už čekají ,že s nima začneš smlouvat o ceně. Prostě nejsou blbý, teď ti dají malou slevičku a vědí ,že příště přijedeš zase k nim.
automet

#12 Příspěvek od automet »

kajman111 píše:Sorry za OT. To automet : a co tu na konci světa pohledáváš ? 8O 8O 8O A kdy tu budeš?

Omylom som ti to dal do SZ... Horni Udoli... :-)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“