CC3D a openpilot
Re: CC3D a openpilot
A pri konfiguraci vysilace v gsc se ti ukazoval jako aktivni?
v GCS je vidět pouze aktivita všech "kniplů" přepínače ne.
Pokud vydis na vysilaci,ze je prepinac aktivni, zkus projit znovu konfiguraci tx. v gcs
Zkoušel jsem to několikrát, i komplet vymazat, přehrát librepilot a pořád to samé.
A kdyz si zobrazis vystupy na radiu tak se ti pri prepinani teplomer posouva? Jestli nemas spatne napajenej prepinac. U techto radii se to obcas stava...taky jsem s nim kdysi letal a musel jsem prepajet dva prepinace.
Ano na radiu se teploměr posouvá, jen v GSC není aktivita u přepínače žádná.
A jaky pouzivas prijimac, zkus si na vystup, ktery mas na prepinani modu zapojit nejake servo nebo neco at poznas ze mas signal.Pokud ano, budes vedet, ze to mas pravdepodobne v nastaveni fc.
ok. zkusím něco vykuchat a servo vyzkoušet.
vyřešeno, nefunkční příjímač /kanály5-8/ z důvodu podpětí - vadný stabilizátor. Nevím sice proč se to projevilo takto, ale už vše o.k.
děkuji za rady
děkuji za rady
- sampoalphascan
Zdravím, potřeboval bych trošku nakopnout. Flešnul jsem do originál CC3D betaflight, připojilo se mi to na port 11 a normálně to šlo nastavit. Pak se bez zjevného důvodu spojení přerušilo a teď ať udělám co udělám nepřipojím to přes port k PS. Jde jen ta záchrana či jak se to jmenuje. Nemá někdo nějaké odzkoušené kouzlo a stáhnuté soubory? Dík.
Musíš jako první připojit napájení CC3D a potom USB, podívej se do správce zařízení, jestli se ti tam objeví v položce porty. pokud né musíš aktualizovat ovladač CP210x_Windows_Drivers.
- sampoalphascan
To jsem udělal, ale píše mi to Zařízení USB nebylo rozpoznáno.
Edit: tak už se mi podařilo flešnou a rozjet OP, ale když flešnu BF tat zase ta samá hláška.
Edit: tak už se mi podařilo flešnou a rozjet OP, ale když flešnu BF tat zase ta samá hláška.
- sampoalphascan
sampoalphascan píše:To jsem udělal, ale píše mi to Zařízení USB nebylo rozpoznáno.
Edit: tak už se mi podařilo flešnou a rozjet OP, ale když flešnu BF tak zase ta samá hláška.
Zdravím pánové,
před dvěmi týdny jsem se vrhnul na stavbu kvadrokoptéry a trošku jsem narazil. Z konstrukčního hlediska vše funguje perfektně. Regulatory regulují, motory se točí, vítr kolem drona fouká. Problém ale spočívá v tom že nejde mi propojit Revolution desku s OpLink mini ground stanicí. Jedná se o librepilot platformu. Zkoušel jsem i starší verzi firmwaru 15.09 ale i tak nefungovala. Nevíte náhodou kde by mohl být problém? Na dronu jsme nastavil Coordinator ID, vysílací výkon na 100mW. Na straně OPlinku ground se pořád posílají data na Tx a na dronu se stále inkrementuje reset ukazatel.
Předem díky.
před dvěmi týdny jsem se vrhnul na stavbu kvadrokoptéry a trošku jsem narazil. Z konstrukčního hlediska vše funguje perfektně. Regulatory regulují, motory se točí, vítr kolem drona fouká. Problém ale spočívá v tom že nejde mi propojit Revolution desku s OpLink mini ground stanicí. Jedná se o librepilot platformu. Zkoušel jsem i starší verzi firmwaru 15.09 ale i tak nefungovala. Nevíte náhodou kde by mohl být problém? Na dronu jsme nastavil Coordinator ID, vysílací výkon na 100mW. Na straně OPlinku ground se pořád posílají data na Tx a na dronu se stále inkrementuje reset ukazatel.
Předem díky.
Problem s CC3D
Zdravim,
Dlouho jsem to tu jen procital, ale prisla chvile kdy bych potreboval taky poradit
Dotaz 1:
Mam dva drony na FPV litani, klasicke 250ky.
Oba jsou identicka stavba, s ridicima jednotkama CC3D, ktere jsem da se rict stejne nastavil v Librepilotu.
Problem nastal u jednoho drona po havarce v docela vetsi rychlosti. Kdyz visim rekneme metr nad zemi tak jeste ok, ale jak klesam a dron se mi dotkne zeme tak to udela nekontrolovatelne lopingy, jako by pustil plny plyn treba na predni motory. Trosku jsem upravil PID, je to lepsi, ale havarce se stejne nevyhnu.
Myslite ze je na case vymenit stare CC3D za neco noveho? Pripadne nejake overene doporuceni?
Dotaz 2:
Jelikoz litam na 3s a chtel jsem prehodit jednoho na 4s, tak jsem poridil nove regulatory DYS SN20A Oneshot125, Po napajeni a zapojeni jsem v librepilotu zase u frekvence motoru nastavil oneshot misto 490Hz. No nicmene se motory nerozbehly, ale naopak jeden regulator vyhorel
Nicmene Hobbyking uznal ze byl asi spatny a poslal novy kus.
Ale k otazce, muzu tyhle regualtory vubec pouzit, kdyz pouzivam asi 7 let stary modul Frsky a prijimac co umi jen PWM V8FR V1?
Diky
Dlouho jsem to tu jen procital, ale prisla chvile kdy bych potreboval taky poradit
Dotaz 1:
Mam dva drony na FPV litani, klasicke 250ky.
Oba jsou identicka stavba, s ridicima jednotkama CC3D, ktere jsem da se rict stejne nastavil v Librepilotu.
Problem nastal u jednoho drona po havarce v docela vetsi rychlosti. Kdyz visim rekneme metr nad zemi tak jeste ok, ale jak klesam a dron se mi dotkne zeme tak to udela nekontrolovatelne lopingy, jako by pustil plny plyn treba na predni motory. Trosku jsem upravil PID, je to lepsi, ale havarce se stejne nevyhnu.
Myslite ze je na case vymenit stare CC3D za neco noveho? Pripadne nejake overene doporuceni?
Dotaz 2:
Jelikoz litam na 3s a chtel jsem prehodit jednoho na 4s, tak jsem poridil nove regulatory DYS SN20A Oneshot125, Po napajeni a zapojeni jsem v librepilotu zase u frekvence motoru nastavil oneshot misto 490Hz. No nicmene se motory nerozbehly, ale naopak jeden regulator vyhorel
Diky