Myčka - kde delam chybu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
igorb

Re: Myčka - kde delam chybu

#16 Příspěvek od igorb »

no pockat, ked mas kusy jedla v tych vrtulkach tak problem nebude v prasku, skontroluj sitka ktore mas na dne uvyvacky, ak hovoris ze maju oka priemer 1mm, tak ti to sikto nedolieha, je to klasika

pokial vsetko dolieha, tak je mozne ze ked vytahujes odkalovacie zberne sitko, tak ten bordel zbehne kam nema ... cerpadlo na ostrek a cerpadlo na vypustanie by malo mat oddeleny vstup, to do ostreku ma mat to jemne sitko, to do vypustania ma mat to hrube odkalovacie zberne sitko, tade male veci prejdu, zachyti iba velke ktore by sa sprajcli v cerpadle

alebo 3tia moznost ze je to fakt dementne navrhute ...
igorb

#17 Příspěvek od igorb »

jyrry píše:Taky tak...
Akorát negativní je že některé sklo postupně matní až zamlží a nejde to ničím pryč. Špatné leštidlo? Špatné sklo?

no nejde to nicim prec, lebo je to rozozrane sklo ... su 2 moznosti, bud budes sklo umyvat na "skleneny" program, co moc nepomaha, alebo tam budes davat iba sklo ktore je urcene na pouzitie v umyvackach - to zistis po prvom umyvani :- ))))))))))))))

alebo ak mas na umyvanie vela skla (periodicke cistenie skladoveho historickeho skla po babicke v priborniku) tak pred umyvanim dobre preplachni umyvacku a namiesto prasku pouzi iba saponat, ale to chce dobry cvik, je treba pouzit iba tolko saponatu aby to nepenilo, co zalezi na mnozstve spiny na skle :- ))) ... ak tam nie je nijaky tuk, staci aj jedina kvapka : -)))
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od kasssy »

A sedi to sitko dole v mycce dobre? Jestli se dostanou velky kusy bordelu do ramen,tak to podle me lepsi tableta nevyresi (pokud teda nerozpousti kosti) Mame taky ultra znacku- BEKO a v zivote jsem ramena nemusel cistit.( mimo preventivni prohlidky) Staci obcas pouzit cistic. Takze ja bych dukladne prohlidnul filtry. Muze se treba zkoutit teplem pri myti a za studena se opet vratit??

Odesláno z mého GT-S5300 a podpis odstraním 2
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
JosefSvejk

#19 Příspěvek od JosefSvejk »

Musí tam být nějaká vada. Máme levnou siemensku 4 roky a ještě se nikdy nemusela čistit. Nádobí neoplachujeme, kolikrát se divím, kam se ten "sajrajt" poděje.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
jag42

#20 Příspěvek od jag42 »

Když už jsme u mytí nádobí..

Víte, kdy může žena vyndat ruce ze škopku, při mytí nádobí?
Jen když přivezou uhlí! :wink: :wink:
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od aviatik666 »

walter2 píše:Naše myčka sice myje, ale odmítám přistoupit na její pravidla hry, že bych ji měl nádobí oplachovat. Sice se snažíme nenechává na taliri(v hrnku) pecky od citronu, kusy kosti atd., ale stejně musím čas od času sundat všechna ramínka na rozstrik vody (asi se tomu odborné říká jinak) a mechanicky všechny nečistoty prostouchat ven.

Dnes jsem vyndaval mandlí velikosti 7mm a semínko pepře. Vrtá mi hlavou, kde já nebo spis naše milá myčka dělá chybu, když filtr na dně myčky má otvory méně než 1mm ?

Nejraději bych mel myčku, kam by žena dala jednou za čas "čistící prostredek" na myčku a já bych se jinak o myčku nemusel starat.

Jak to máte vy? Zotrocila vás myčka a dáváte do ni čisté nádobí nebo jste myčku ochočili a ramínka se vám nezanasi.

Za každou radu z "Příručky chovatele myček" budu rád.

V první řadě je myčka a myčka, takové ty šmejdy za 5 tisíc se mají jen tvářit jako myčka, ale realita je trochu jiná viz. recenze a nezávislé testy.
Dále se domnívám že to, že ti přes síta projde bordel o velikosti 7mm a kuličky pepře není normální a někde je chyba. Žádná z myček není bezúdržbová
Nejraději bych mel myčku, kam by žena dala jednou za čas "čistící prostredek" na myčku a já bych se jinak o myčku nemusel starat.

Na základě vlastního trápení se s myčkou a následných mnoha rozhovorů u piva z opravářem myček, si troufám říci, že toho vím docelal dost. 8)

Pro začátek je nezbytné si zjistit, jak jseš na tom s tvrdostí vody a podle toho nastavit dávkování soli. Je to důležité jak pro její spotřebu, tak pro dobré mytí. Po každém jejím doplnění je potřeba spustit mycí program, protože podud jí doplňuješ, vždy se něco málo rozsype mimo, sůl je pěkný prevít a pokud zůstanou krystalky dlouho na nerezu, tak i ten poškodí. (pokud je třeba, tak já doplňuji sůl před mytím nádobí) Spousta tablet na mytí obsahuje i složku na změkčení vody a lidé, kteří používají jen tablety si myslí, že nemusí doplňovat sůl. To je chyba, myčka pravidelně provádí propláchnutí změkčovače, a pokud není v zásobníku doplněna sůl, časem dojde k poškození změkčovače vody.

Dále je neskutečný blábol, že není třeba nádobí oplachovat od hrubých nečistot, za prvé to doporučuje výrobce v každém návodu a za druhé se tento bordel zachytí v jemném sítku, které je čas od času nutné čistit a kromě práce s tím myčka po čase vyprodukuje neskutečný puch. Věř, že taková dobře osmažená cibulka z guláše, celý pepř, kousky zeleniny nebo nedej bože kuličky nového koření vydrží v sítku dost dlouho...

Další nešvar, který lidé dělají je, že výhradně používají v rámci ušetření času krátké mycí programy s nižší teplotou a to i na hodně zahnojené nádobí. Ono to chvilku funguje, ale poté příjdou problémy. Dle četnosti mytí je nezbytné používat i program s nejvyšší teplotou, sice trvá "neskutečně" dlouho, ale při pravidelném používání se odstraňuje většina mastnoty, atd. I přesto všechno je třeba používat čistič myček, já ho používám cca jednou za čtvrt roku a myčka Whirlpool za cca 20 tisíc i po pěti letech funguje jako nová.

Preferování mycích prostředků nechám na každém, ale mě se osvědčilo používání gelu Somat a leštidla té samé značky. Při používání tablet byl výsledek mytí špatný, zejména na čirém skle se stále objevoval bílý povlak. Opravářem mi bylo řečeno, že příčinou je právě používání tablet s přídavkem změkčovače spolu se solí v zásobníku a kvalitou mistní vody. Navíc díky leštidlu zbytková voda z nádobí krásně sjede a následné sušení přivede čistotu nádobí k "dokonalosti". :lol:

Určitě jsem na některé věci zapomněl, ale moje rada zní, dobře nastavit myčku, oplachovat hodně zahnojené nádobí, používat celý rozsah programů myčky v závislosti na tom jaké nádobí pereš, pravidelně používat čistič myček a vyzkoušet ruzné druhy mycích přípravků pro dosažení dobrých výsledků...
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pkotatko »

Delame to tak jak ve popsano vyse. Mycka Bosch, letos ji bude 17 let. Nikdy zadny problem, zadna oprava.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Shorty

#23 Příspěvek od Shorty »

jio píše:Jsem napojen na veřejnou kanalizaci. Toto nemusím řešit.

Toto opět neřeším. Odpovídám na dotaz, jak zamezit ucpávání a zajistit kvalitní mytí.

Neber to osobně. Já samozřejmě nejsem žádnej ekoterorista :D . Jen jsem napsal jinej pohled na věc.
A aviatik666 to nakonec napsal nejlíp.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
jio

#24 Příspěvek od jio »

Neberu, není proč. Dal jsem k dispozici co nám funguje. Jinde může fungovat i něco jiného.

Obdobím se solí, práškem, gelem jsme si prošli a po více jak 20 letech provozu postupně 3 myček jsme skončili u tablet, které jsem uvedl.

Je na každém, co si zvolí.
pavel1tu

#25 Příspěvek od pavel1tu »

Mám 7 let Boženku (BOSH) a spokojenost. Nádobí vždy seškrábnu stěrkou, hlavní problém je papír na sklenicích od zeleniny, šmejd se pak někam připlácne ...

Kdo říká že talíře moc nečistí ani myčku nijak neudržuje - kecá, nebo používá do myčky takové drijáky - měl by si něco přečíst o ekologii a myčka mu půjde do kytek....

JAR myje na nic a má obrovský obsah fosfátů - a je drahý
Co si vzpomínám, používám Denkmit a W5 - asi z Lídlu ? nevím, když jsou v akci koupím 4 balení a rok mi vystačí.

4x ročně myčce dopřeji rozborku dole filtru - většinou tam jsou před čerpadlem zaseklé jadýrka z citronu a takový blbosti (rada opraváře) a
2x ročně ji protáhnu nějakým tím čističem, také z Lídlu nebo nějaký ECO :-)

Boženku mám i pračku už 8 rokem :-)
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
luma

#26 Příspěvek od luma »

Asi jsem klikař ( s myčkou), máme Electrolux přes 20 let. Tenkrát stála asi 24 . Prášek používáme Calgonit, občas z Lidlu. Sůl a leštidlo to samé. Ramena jsem pouze dvakrát kontroloval a jsou stále čistá, žádné čističe nepoužíváme. V provozu tak třikrát, čtyřikrát týdně a vždy na 65°C. Nádobí před uložením do myčky neoplachujeme. Umyje perfektně i zaschlé zbytky. Opraváře nikdy neviděla.
Asi to bude tím, že moc nešetří vodou a elektrikou. :) Tenkrát se to ještě moc nenosilo a kurvítek bylo méně.

V původním dotazu jsou zmíněny pevné nečistoty v ramenech. To nechápu, tam se nemůže přes dva filtry nic dostat. Sestře se zaseklo čerpadlo jadérkem z citronu, ale tam byl na vině špatně nasazený filtr.
guchar

#27 Příspěvek od guchar »

To "jyrry"... některé sklo postupně matní až zamlží a nejde to ničím pryč..."
To není špatně umyté nebo špatně vyleštěné. Jde o jev KOROZE / SLEPNUTÍ SKLA. Sklo je relativně odolný
(jak chemicky, tak mechanicky) materiál. Jeho chemická odolnost je však závislá na jeho složení.
Pokud vyloučíš mechanický oděr (dobře vidět na (pivních) lahvích po průchodech plničkami), a možný
vodní kámen =nedostatek leštidla=, tak je lépe takový druh skla do myčky nedávat. I když výrobci chemie
pro myčky mají jiný názor. (Nejodolnější je chemické - křemičité sklo, a spec. skla určená pro mytí v myčkách)
"Chemická koroze skla, mezi skláři nazývaná  – oslepnutí skla je nevratný a neodstranitelný děj."
VODNÍ KÁMEN na skle šedavý potah - (na rozdíl od skvrn z koroze) skvrny odstraní OCET

- Měl jsem větší zásobu staršího plochého okenního skla. Žena jej používala pro zasklívání kreseb v rámech.
Po pozornějším prohlédnutí tam byly jakoby špatně očištěná místa - (nehezké) skvrny. Nijak nešly odstranit.
Po delším GOOGLOVÁNÍ jsem narazil na problematiku KOROZE / SLEPNUTÍ skla.
Chemická koroze skla
vliv pH a detergentů - Všude je to stejné
STAVEBNÍ SKLO = Koroze se projevuje matovými až irizujícími skvrnami, které mohou vést až k oslepnutí skla
Chemická koroze skla – oslepnutí skla
pavel1tu

#28 Příspěvek od pavel1tu »

guchar píše:To "jyrry"... některé sklo postupně matní až zamlží a nejde to ničím pryč..."
....

zajímavé počtení

co mám myčku používám levné skleničky z IKEA a prostě je pak vyhodím, tak teď už vím čím to je - v prodejně mi kdysi poradili používat ten nej... lepší/dražší přípravek do myčky, ale prděl jsem na to.
Trutnov, X9D+
EasyPeasy,RELAX II,Vektor XXL,4ptéra 250ka
Šohaj(stavím)
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od doubravka »

pavel1tu píše:
zajímavé počtení

co mám myčku používám levné skleničky z IKEA a prostě je pak vyhodím, tak teď už vím čím to je - v prodejně mi kdysi poradili používat ten nej... lepší/dražší přípravek do myčky, ale prděl jsem na to.

taky je pouzivame a po 4 letech mytí v myčce bez jakekoliv udrzby a porad jsou leskle.. :-)
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od jyrry »

doubravka píše:... taky je pouzivame a po 4 letech mytí v myčce bez jakekoliv udrzby a porad jsou leskle.. :-)

Hm... a co do ní sypeš? Právě ty Ikeovky odchází nejrychleji... :-(
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“