Hele, máme Boschu za cca 13-15tis.
https://www.tsbohemia.cz/bosch-smi-59m2 ... 86726.htmlMáme ji přes 3 roky a máme tvrdou vodu. Tablety používám z DMka (stojí asi 100 Kč) a zhruba každé třetí mytí nádobí dáváme Jarovou Platinum (jsou drahé, ale občas se sehnají v akci levněji).
Zůstávaly nám občas fleky na skleničkách, tak jsem na doporučení zakoupil v DMku leštidlo (modrá tekutina) a sůl do myčky a od té doby maximální spokojenost. Jedna lahvička leštidla je asi 500 ml a stačí asi na rok, sůl je 1kg balení a spotřebujeme max 2 balení za rok, stojí asi 30 Kč.
Filtr co je pod koši tak jednou za půl roku vyndám a umyju, ale je to víceméně zbytečná práce a cca dvakrát do roka v DM koupím čistič na myčky, je to taková malá lahvička. To je veškerá údržba naší myčky. Nikde není vodní kámen, nikde není koroze a je jak nová.
Není problém dát porcelánovou zapékací mísu, která je pěkně připečená třeba od masa a je krásně čistá.
Program používám AUTO a teplota střední, mycí čas 2:40. Žádné nádobí nepředmýváme. Občas se stane, že se něco objeví na příboru či talíři, ale to je opravdu minimálně. Na příbory máme šuplík, kde se příbory rovnají.
Jinak to DM doporučuji, hodně lidí tam tyhle věci nakupuje a spokojenost, stačí zapátrat po internetu.
Ramínka jsem měl jednou sundaná a jsou jako nová, nikdy žádný bordel na nich nebyl. Podle mě ty tablety tyhle zbytky jídel rozpustí a vše projde odpadem ven.
Každopádně jak vidím ta fota toho vnitřku, tak my ji máme tedy jak novou, tadyta je flekatá jako prase.
Může to být ale i výrobcem.