Myčka - kde delam chybu

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
igorb

Re: Myčka - kde delam chybu

#31 Příspěvek od igorb »

jyrry píše:Hm... a co do ní sypeš? Právě ty Ikeovky odchází nejrychleji... :-(

zalezi od skla, mam lacne pohare ktore drzia a aj take co nedrzia (matne po par praniach)
tomashr

#32 Příspěvek od tomashr »

Nebyla náhodou právě u těch Ikea skleniček nějaká změna skla? Mám dojem že jsem něco na ten způsob zachytil - zachovali design, ale upravili sklo právě kvůli myčkám... Ale typů je samozřejmě moc, takže jednoznačná odpověď asi nebude...
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od doubravka »

jyrry píše:Hm... a co do ní sypeš? Právě ty Ikeovky odchází nejrychleji... :-(

nejaky lestidlo,znacku nevim a davame tablety z rakony,takovy ty gelovy.. jinak na tu mycku z vysoka prdime a nesmrdi a funguje dobre. :-)
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
guchar

#34 Příspěvek od guchar »

zašlé nádobí? - tvrzené sklo Luminarc
Výbuch sklenice Ikea na odkapávači
Nakupujete v IKEA? Pozor na explozi
NBC 6 Investigation: Glass in Desks Spontaneously Explode
- Ikea declined an on-camera interview, but in a statement said, “Ikea products are safe…routines
for quality and safety are comprehensive, but defects may still occur.”
- Praskají všechna skla, nejen ta z IKEI
Nepraskají však pouze skla stolů z Ikei. Američtí spotřebitelé na webu komise pro bezpečnost produktů
spotřebního zboží uvádějí praskání skel prakticky ve všem. Ať jsou to pečící trouby, umyvadla,
sprchové dveře nebo další. Na druhou stranu prasknutí tvrzeného skla je bezpečnější. Při rozbití
totiž dojde k rozpadu na malé kousky neostrých střepů.
walter2

#35 Příspěvek od walter2 »

diky za info, že čistit ramínka normální není. Po kontrole filtru mi nepřipadá, že by někde bylo něco uvolnene ani, že by se to mohlo uvolňovat za běhu. Ještě zkusím otevřít uprostřed programu, zda se nerez plech (sito) nekrouti horkem a neprotekaji nečistoty po jeho okrajich.

Trochu jsem nerez sítko predpruzil, aby mělo snahu dolehat.

Uvidíme, zda se tam udělá skvira na kuličku pepře.
Přílohy
IMG_20170104_172628.jpg
IMG_20170104_172617.jpg
IMG_20170104_172558.jpg
IMG_20170104_172541.jpg
igorb

#36 Příspěvek od igorb »

vyzera to OK, ale este to moze byt "user error" ak tu vlozku s filtrom vyberies a padne ti tam nieco dovnutra, mas vymalovane ;- )))
walter2

#37 Příspěvek od walter2 »

právě že, v sítku nebo ve vylevce bývá maximálně papír, ale větší kusy jsem tam nikdy nenasel. Ty se ale spolehlivě zachytí v raminkach :-(
igorb

#38 Příspěvek od igorb »

netusim, proste tie vecicky by sa do ramien nemali dostat, hladaj kade, nie je ina sanca

zisti kade sa voda odcerpava, kade sa tlaci do ramien a hladaj kade sa moze dostat do tych ramien neprefiltrovana

to jmene sitko ktore vidis na tej vlozke a to nerezove na vrchu by malo filtrovat prave tu do ramien
Vstrom650

#39 Příspěvek od Vstrom650 »

Hele, máme Boschu za cca 13-15tis.
https://www.tsbohemia.cz/bosch-smi-59m2 ... 86726.html
Máme ji přes 3 roky a máme tvrdou vodu. Tablety používám z DMka (stojí asi 100 Kč) a zhruba každé třetí mytí nádobí dáváme Jarovou Platinum (jsou drahé, ale občas se sehnají v akci levněji).
Zůstávaly nám občas fleky na skleničkách, tak jsem na doporučení zakoupil v DMku leštidlo (modrá tekutina) a sůl do myčky a od té doby maximální spokojenost. Jedna lahvička leštidla je asi 500 ml a stačí asi na rok, sůl je 1kg balení a spotřebujeme max 2 balení za rok, stojí asi 30 Kč.
Filtr co je pod koši tak jednou za půl roku vyndám a umyju, ale je to víceméně zbytečná práce a cca dvakrát do roka v DM koupím čistič na myčky, je to taková malá lahvička. To je veškerá údržba naší myčky. Nikde není vodní kámen, nikde není koroze a je jak nová.
Není problém dát porcelánovou zapékací mísu, která je pěkně připečená třeba od masa a je krásně čistá.
Program používám AUTO a teplota střední, mycí čas 2:40. Žádné nádobí nepředmýváme. Občas se stane, že se něco objeví na příboru či talíři, ale to je opravdu minimálně. Na příbory máme šuplík, kde se příbory rovnají.
Jinak to DM doporučuji, hodně lidí tam tyhle věci nakupuje a spokojenost, stačí zapátrat po internetu.
Ramínka jsem měl jednou sundaná a jsou jako nová, nikdy žádný bordel na nich nebyl. Podle mě ty tablety tyhle zbytky jídel rozpustí a vše projde odpadem ven.
Každopádně jak vidím ta fota toho vnitřku, tak my ji máme tedy jak novou, tadyta je flekatá jako prase.
Může to být ale i výrobcem.
Traxxas TRX-4 Ford Bronco 1/10 brushless
Losi Rock Rey 1/10 brushless
Losi Night Crawler SE 1/10
walter2

#40 Příspěvek od walter2 »

díky. Ty fleky tam normálně nejsou. Umýval jsem těsnící gumy a neopláchl jsem vše dokonale.
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od aviatik666 »

walter2 píše:díky. Ty fleky tam normálně nejsou. Umýval jsem těsnící gumy a neopláchl jsem vše dokonale.

Nevím, co zde někteří diskutující mají za myčky, ale ta co mám já zachytí v jemném filtru vše od velikosti zrnka maku. Opakuji to, že ti kulička pepře, nebo pecka z citrónu projde až do ostřikovacího ramena není normální. "Oplachováním" jsem v žádném případě nemyslel např. oplachovat talíř pod horkou tekoucí vodou a teprve poté ho dávat do myčky. Každý asi ví, jak třeba děti dojídají, na talíři zůstává všechno možné. Pokud někdo tvrdí, že takové nádobí dává do myčky, nečistí filtr a myčka je po třech letech provozu jako nová, tak buď lže, nebo neviděl střeva myčky po takovém provozu. Každý výrobce doporučuje pravidelné čištění filtrů a odstraňování zbytků z nádobí ať už oplachem nebo stěrkou. Takové bláboly, jako že tableta rozpouští zbytky jídel je lež, žádnou takovou složku tablety neobsahují. Ano, např. malé zbytky vařených brambor se rozpustí, ale zkus si dát do myčky zahnojený talíř od salátu ze syrové zeleniny, mrkev, paprika, atd. se ti bude v košíku filtru motat dost dlouho, než ji vlastně myčka na program s vyšší teplotou "uvaří" a teprve poté projde sítkem. Drž se návodu výrobce na údržbu při provozu a myčka bude šlapat jak má. :wink:
Vstrom650

#42 Příspěvek od Vstrom650 »

Nevím, filtr rozdelavam 2x ročně a nic tam není, tak nevím, proč bych měl lhát. Vim tedy jen o tom filtru co je zde na fotkách.
Jinak my tedy zbytky jídel tam nedáváme. To stáhnu ubrouskem do koše
doubravka
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od doubravka »

Vstrom650 píše:Nevím, filtr rozdelavam 2x ročně a nic tam není, tak nevím, proč bych měl lhát. Vim tedy jen o tom filtru co je zde na fotkách.
Jinak my tedy zbytky jídel tam nedáváme. To stáhnu ubrouskem do koše

u nas presne to same..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
Pišta
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Pišta »

Ahoj, tak jsem to asi zakřik, i když na to nevěřím, ale o víkendu se Boženka poroučela. Začala házet chybu E24, tak manuál, vyčistit - nebylo co, RESET, restart, no a od té doby jsme v pérdeli pane hrábě. Takže dneska odpoledne jdu vyřizovat reklamačku. Tož ně držte palce.
Futaba včíl 9Z opět 35 Mhz PCM
Vstrom650

#45 Příspěvek od Vstrom650 »

To potěší
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“