Seskok padákem
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Seskok padákem
Ahoj,
chtěl bych manželce dát k narozkám seskok padákem, ideálně ne tandem. nedoporučili byste mi někoho?
Na netu toho jsou tuny ale aby to pak nebylo jen pro zlost a taky potřebuju aby se jí ten padák fakt otevřel :-d
díky
Milan
chtěl bych manželce dát k narozkám seskok padákem, ideálně ne tandem. nedoporučili byste mi někoho?
Na netu toho jsou tuny ale aby to pak nebylo jen pro zlost a taky potřebuju aby se jí ten padák fakt otevřel :-d
díky
Milan
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Re: Seskok padákem
Ne tandem? To nevím... co vím tak sólo se skáče při výcviku a jen z cca 1000m
Bez výcviku ani rána, jedině tandem.
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
Bez nějakých zkušeností je sólo sebevražda. Ja skákal v roce 2014 tandem a sám bych do toho nešel. Ať si každý říká co chce, ale v tomhle mít za prdelí někoho, kdo má stovky seskoků po celý Evropě je rozhodně jistota. Protože tady stačí fakt málo zazmatkovat a je z toho průser. Jinak tandem je od 3km, volný pád přibližně 210km/h po dobu 30 vteřin. Super záležitost, jen ta cena zabolí, když si vemu jak rychle se to celé odehrálo.
Tys někde viděl nabízet zážitkový seskok bez tandemu? Si děláš srandu, viď?
To by musela být pohřební služba v ceně
To by musela být pohřební služba v ceně
FrSky / Dingo, F5J ...
samozřejmě že s výcvikem ....
http://skycentrum.cz/samostatne-seskoky/
tady uvádějí že po dvou dnech tě nechaj skočit, proto se raději ptám, taky mi to přišlo zvláštní ....
http://skycentrum.cz/samostatne-seskoky/
tady uvádějí že po dvou dnech tě nechaj skočit, proto se raději ptám, taky mi to přišlo zvláštní ....
SOVA is YouR CO-pilot
Seskok na dnešním školním padáku je bezproblémová a bezpečná věc. Kamarád to dělal před lety v Brně, jeden den mu cosi povídali a druhý den šel na to. A aby se nebál, tak jsem se s ním na tom školním padáku svezl taky. Na vlastním , samozřejmě, nebyl to tandemový seskok. Ten padák je matrace naprosto bezpečná co se ani nedá přetáhnout, takové tupé hovádko. Klesání mírné ,takže jak se to otevře, tak skokan může klidně umřít, bezpečně ho to dopraví na zem. A otvírání nucené hned po výskoku takže pokud člověk není vyloženě zmatkař, tak není čeho se bát. Když nebude dělat nic, tak to dobře dopadne. 
Taky doporučuji samostatný seskok, možná ještě lépe - běž do toho společně s ní...
Dvoudenní (třeba víkendový) výcvik zakončený seskokem (nebo dvěma) určitě není problém, tohle se dělalo už od 90 tých let - pro běžného člověka v pohodě.
Ale kam, to neporadím - s Prahou nemám zkušenosti a taky už v tom nějaký pátek nejsem
Dvoudenní (třeba víkendový) výcvik zakončený seskokem (nebo dvěma) určitě není problém, tohle se dělalo už od 90 tých let - pro běžného člověka v pohodě.
Ale kam, to neporadím - s Prahou nemám zkušenosti a taky už v tom nějaký pátek nejsem
Pre ilustraciu, ze dnes samostatny zoskok nie je raketova veda....
https://www.1200.sk/
Samostatný zoskok pre odvážnych…
takzvaný sólový zoskok je súčasť základného parašutistického výcviku, vhodnejší je pre ľudí odvážnych a tých, čo by chceli prípadne pokračovať v parašutizme.
Výcvik na sólo zoskok pozostáva z popisu a ukážky balenia hlavného padáka, teórie zoskoku, pozemnej prípravy na zoskok, spolu v trvaní 6 hodín.
https://www.1200.sk/
Samostatný zoskok pre odvážnych…
takzvaný sólový zoskok je súčasť základného parašutistického výcviku, vhodnejší je pre ľudí odvážnych a tých, čo by chceli prípadne pokračovať v parašutizme.
Výcvik na sólo zoskok pozostáva z popisu a ukážky balenia hlavného padáka, teórie zoskoku, pozemnej prípravy na zoskok, spolu v trvaní 6 hodín.
blesk píše:Ne tandem? To nevím... co vím tak sólo se skáče při výcviku a jen z cca 1000m
skákal som na vojne a prvé zoskoky boli zo 600m s uviazaným vrchlíkom ,je to úžasné treba to vyskúšať ale podľa mňa je jeden málo človek si to užíva až druhý-tretí.
Radšej by som volil tandem je to z 3000m a je to úplne niečo iné, najkrajší je práve ten voľný pád
No, já si myslím, že větší zážitek je ze samostatného seskoku než z tandemu. Když musí člověk sám překonat strach a vyskočit z letadla - to je pak odměněno hojnou dávkou endorfinů. Ten jeden krok ze dveří je dosti nesnadná věc
U tandemu je ten strach o dost menší, člověk neskáče sám, někdo se o něho stará, proto i odměna je slabší. A u tandemu se o volný pád nejedná ani náhodou, visí se na stabilizačním padáku takže je to celkem o ničem. Jenom holt člověk vidí svět z výšky a dost tam fouká
. Samostatný volný pád je zase o level jinde , ale to už stojí o dost více peněz a času.
Troll píše: A u tandemu se o volný pád nejedná ani náhodou, visí se na stabilizačním padáku takže je to celkem o ničem.
Honzo, toto není úplně pravda. Stabilizační padáček je tam proto, aby kompenzoval rychlost těžšího tělesa na rychlost samostatného parašutisty. Padají pak stejně rychle a sólo kameraman je může natáčet. Jinak by mu uletěli.
Jinak souhlas. Seskoků mám několik, ještě ve SVAZARMu, na nucené otvírání. Při prvním seskoku jsem byl ve dveřích jako druhý, pak jsem se vždycky procpal na první místo. Když stojíš ve dveřích, díváš se dolů, čekáš na pokyn a pak si hupsneš, je o něčem jiném než když jsi pátý v řadě a klušeš v husím pochodu než ti zmizne podlaha pod nohama. Na pozdější pozici ale zase bylo zajímavé sledodat je se tomu před tebou vytahuje padák z obalu a jak se pak otvírá.
Mám cca 500 seskoků ( žádný profík jsem nebyl) ale dovolím si tvrdit, že mám praktické zkušenosti s nuceným otvíráním, zádržkou i volným pádem. Tandemový seskok je to samé, jako seskok na zádržku. Pád stabilizuje malý výtažný padáček. Jenom opadání je vyšší aby se docílilo rychlosti volného pádu a někdo co padáček nemá se mohl pohybovat kolem. Určitě je to skvělý adrenalinový zážitek, nikomu to rozmlouvat nechci, ale především je to bezva kšeft. I když já bych nikomu nedovolil aby si mne připnul na pupek,
Jenomže volný pád je volný právě proto, že ve vzduchu můžeš dělat cokoli Tě napadne. A to s otevřeným stabilizačním padáčkem nejde. Pak tam jenom visíš jako pytel a padáš nějakou rychlostí k zemi. Když jsem pokročil z nuceného otvíraní na zádržky ( ten stabilizační padáček) tak prvních pár skoků to bylo super. Pak ale už jenom hrozná nuda a čekání až budu moci otevřít padák protože se za toho pádu nedalo skoro nic dělat. A stejné je to i na tandemu. První takový skok je super zážitek protože je to něco nového a trošku nebezpečného , ty ostatní už jsou o ničem. Proto z mého hlediska má daleko vyšší hodnotu samostatný výskok z letadla i když následuje nucené otevření. Poprvé jsem si skočil před 40. lety a ještě teď si pamatuju, že jsem se málem posral strachy a ty dvě vteřiny než se mi otevřel padák byli tak dlouhé, že si je dodnes i po těch letech pamatuju.
Seděl jsem přímo proti otevřeným dveřím, nikdy v životě jsem předtím neletěl a bylo mi 16. Nicméně každému kdo o tom přemýšlí doporučuji, aby si seskok zkusil ať už je jakýkoli. Naučíte se něco o sobě, rozšíříte si obzory a posílíte sebevědomí. Překonat velký strach je silný a užitečný zážitek .
Troll píše:Tandemový seskok je to samé, jako seskok na zádržku. Pád stabilizuje malý výtažný padáček. Jenom opadání je vyšší aby se docílilo rychlosti volného pádu a někdo co padáček nemá se mohl pohybovat kolem. Určitě je to skvělý adrenalinový zážitek, nikomu to rozmlouvat nechci, ale především je to bezva kšeft. I když já bych nikomu nedovolil aby si mne připnul na pupek,Jenomže volný pád je volný právě proto, že ve vzduchu můžeš dělat cokoli Tě napadne.
Jo, tak to jo. Ono u tandemu se žádné skopičiny stejně dělat nedají. Padáček nepadáček...
Mám jinou zkušenost. Můj "šef tandemu" dělal cestou dolů na padáku nějaké vývrtky a lopingy či co (patně aby byl rychleji dole a mohl nabrat dalšího troubu). Nečekal jsem to, málem jsem hodil šavli a zařezané popruhy jsem pak doloval z nečekaných míst 
Naposledy upravil(a) zelkar dne pon 16.01.2017 22:01, celkem upraveno 1 x.
FrSky / Dingo, F5J ...