Nakupování v internetových obchodech .

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
dudaj

Nakupování v internetových obchodech .

#1 Příspěvek od dudaj »

S ohledem na cenu dopravy se člověk snaží vše koupit v jednom obchodě.
No přání je jedna věc, skutečnost jiná.
obchody nechci jmenovat, ale jejich majitelé sem chodí a třeba se zamyslí .
Potřeboval jsem koupit konektor XT 60 - víc kusů protikusu baterie .
Je logické, že baterky koupím se samičkou, takže nepotřebuji samičky.
Potom jsem potřeboval kousek kabelu ,elektromotor EMax a baterii.

První obchod prodává motory EMax, ale ne " poslední" modely . Konektory i kabely má dle mých představ.
Baterie nikoli.
Druhý obchod má baterie, konektory pouze sadu 10 ks párů, nebo draze samce s kabely. Nemá motory
Třetí obchod má motory, ale konektory vyprodané už delší dobu.Baterie ne .
čtvrtý obchod prodává konektory pouze v páru a nemá ani motory, přestože EMaxy jinak prodává.A baterky taky hrůza.
Navíc popsat kabely AWG je pro něj asi nepřekonatelný problém , tak radši píše průměr v milimetrech čeho toť otázka.

Pravidelně kupuji do dmychadel hety 800-68-685KV cca 4 - 6ks do roka - pro zákazníky.
Oba obchody, co Hety prodávají, tyto motory nemají - jeden z nich nabízí, ale rok a půl již není skladem

Takže je vozím z Číny . A nakupuji tam čím dál víc, protože výběr je neporovnatelný, ceny většinou nižší a doprava pokud není zdarma, tak stojí podobně, nebo méně, než bych objednal u nás ve třech obchodech :D

No a na naše prodejce holt zbude čas od času kšeft za balzové prkénko.
tomashr

Re: Nakupování v internetových obchodech .

#2 Příspěvek od tomashr »

No zase férově - tomu shánění na více místech se často nevyhneš ani v Číně... Ani momentálně největší Hobbyking nemá zdaleka vždy úplně všechno, co bych chtěl (ani v global skladu, EU je ještě problematičtější), Banggood EU momentálně tragédie, z Banggood Čína zase musíš u některých věcí počítat s náklady na proclení a takhle se dá dlouho pokračovat.
Taky mne to občas točí, ale asi nemá cenu se rozčilovat, lepší to nebude :(
Amper

#3 Příspěvek od Amper »

Jo a BG China ti spoustu veci i podobneho charakteru posle z ruznych stores takze mas 5 modulu a kazdej jde extra. Sice fajn z hlediska cla ale protoze beru vse s trackingem tak se stava ze mam vec za 3 dolary a postovne 1.3
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
dracekvo

#4 Příspěvek od dracekvo »

Jo. Na něco podobného jsem už taky narazil.
Byl sem na služebce, tak sem se stavoval cestou v jednom obchodě, protože v eshopu měli uvedeno skladem stavebnici jednoho letadélka a když sem tam dorazil, tak prodejce vůbec nevěděl jakou stavebnici myslím, a když to teda dohledal na eshopu, tak mi oznámil, že skladem není.

A ty konektory XT60 jen protikus k baterce by mě taky zajímal. BG a HK-EU mají jen páry, nebo předraženej konektor s kouskem kabelu.
Lítám letadla a malé koptéry, občas přes FPV. Zatím jen bubliny.
tomashr

#5 Příspěvek od tomashr »

dracekvo píše:A ty konektory XT60 jen protikus k baterce by mě taky zajímal. BG a HK-EU mají jen páry, nebo předraženej konektor s kouskem kabelu.

Jako nic ve zlém, ale Hobyking samozřejmě má i samotné samce či samice, nejen celé páry a to i v EU skladu prakticky vždy. Viz https://hobbyking.com/en_us/hardware-ac ... html?wrh=7 , zrovna v tuto chvíli máš v EU na výběr hned tři varianty - normální, pak s krytem kabelu a pak vylepšenou verzi XT60U (se starými také kompatibilní).
To nejklasičtější je zde: https://hobbyking.com/en_us/male-xt60-c ... nuine.html
dudaj

#6 Příspěvek od dudaj »

petrfm

#7 Příspěvek od petrfm »

...a za dva roky si budes objednavat balzove prkenko z ciny a platit za prkenko 1USD a za dopravu velkeho baliku 100USD.
Bohuzel, tak to dopadne, s tim uz obchodnici nic nenadelaji, i kdyby prodavali konektory po kusech, to je nezachrani. Pak zacne cina sponovat ceny a ve finale budes platit to same, co pred par lety v CZ obchodech, jen budes cekat 2-4 tydny na kazdy konektor a sroubek.
V dnesni dobe je dost frustrujici delat eshop pro 10 zakazniku, co ti pak jeste nadavaji, ze jsi drahy a pulka z nich zbozi vrati ve 14ti denni lhute po tom, co si ho radne odzkousi a objedna za pulku na aliexpress. Pak staci jeden, co na tebe posle COIku za to, ze nemas navod v cestine a reknes si, at si nase*ou a kupuji si to v cine sami :P Takze ja se tem obchodnikum vubec nedivim, ze se nechteji pretrhnout. Srovnej trh a moznosti takoveho obchodnika v cine a u nas.
A ten zbytek, co se snazil, nepotopili ho zakaznici a vsechno prezil a mel chut bojovat dal, letos vyhladi babis s jeho zas*anou EET na platby kartou :roll:
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
dudaj

#8 Příspěvek od dudaj »

petrfm píše:V dnesni dobe je dost frustrujici delat eshop pro 10 zakazniku, co ti pak jeste nadavaji, ze jsi drahy

Nikdo neříká, že je to jednoduché, ale to dnes nikde.
Když je 50 modelářských obchodů, zákazníky to pochopitelně rozdrobí .
Sám jsem s jedním provozovatelem mluvil v okamžiku kdy krachoval a skončil.

Mluvím o přístupu k práci . Buď ji chci dělat a snažím se vyjít vstříc a snažím se uvažovat z pohledu zákazníka, nebo to nedělám.
Protože jinak krachuji a vymlouvat se mohu na cokoli, ale ve finále je to stejně jenom o mých schopnostech.
Ono to z venku jenom vypadá, že ostatní problém nemají. Ve skutečnosti problémy mají všichni a docela velké :) .
Paul

#9 Příspěvek od Paul »

Cesna 182,Belanca & Ultimate X3 od VA Models,Somethin Extra a Smith MiniPlane od SIGu+Futaba T10
Papir
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Papir »

petrfm píše:...Pak zacne cina sponovat ceny a ve finale budes platit to same, co pred par lety v CZ obchodech, jen budes cekat 2-4 tydny na kazdy konektor a sroubek ... :roll:

Nebudeš, neboj.
Pokud vůbec bude někdo potřebovat něco jako balzu, nebo šroubek a číňan to vyšponuje, tak čech opět může začít obchodovat neb marže bude taková, že se mu to bude líbit. Takže z toho strach nemám. Klasická poptávka - nabídka, nic víc.
Osobně mi je naprosto fuk, jestli to koupím v CZ, Číně, Polsku, Bulharsku, Státech ... prostě kdekoliv, pro mne, stejně jako pro 90% zákazníků je podstatná cena za stejnou kvalitu. Jakou kvalitu si musí rozhodnout zákazník. Když budu chtít jeden konektor a je číňan schopen mi ho poslat s poštou za dva dolary, a Čech má bohužel jen poštu za 130kč, tak není co řešit. Jasně on za to nemůže, ale co je mi do toho? Mně jako koncového vůbec nezajímá jak to udělá, pro mne je důležitý výsledek. Když se vrátím ke kvalitě, tak to si holt musím vybrat. Ale i mimo cz se dá nakoupit velmi kvalitně a levněji. Kdo nakupuje venku tak se to naučí.
Papíra
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
tomashr

#11 Příspěvek od tomashr »

Papir píše:a Čech má bohužel jen poštu za 130kč, tak není co řešit.

On tohle je obecně velmi typický nešvar našich eshopů (a nemyslím přímo modelářské, to je naprosto obecné!!).
Je jen velmi výjimečné, když se obchodník zamyslí nad malými zásilkami a nad tím, že při platbě předem lze využít i normální doporučené zásilky s poštovným kolem 50ti korun...
U pár konektorů v ceně cca 100 korun se to moc nevyplatí tak jako tak (ani zákazníkovi, ani obchodníkovi), ale je spousta věcí velikostí drobných, ale s cenou už k tisícovce i výše. A tam často může být rozdíl mezi poštovným cca 50 korun u bublinkové obálky doporučeně a 130 korun u obchodního balíku pro rozhodnutí o nákupu zcela zásadní.
Čest budiž výjimkám, už jsem také viděl pár obchodů, které tarif vyloženě na "malé věci" měly, ale není jich mnoho :-(
Gándhí

#12 Příspěvek od Gándhí »

tomashr píše:
On tohle je obecně velmi typický nešvar našich eshopů (a nemyslím přímo modelářské, to je naprosto obecné!!).
Je jen velmi výjimečné, když se obchodník zamyslí nad malými zásilkami a nad tím, že při platbě předem lze využít i normální doporučené zásilky s poštovným kolem 50ti korun...
U pár konektorů v ceně cca 100 korun se to moc nevyplatí tak jako tak (ani zákazníkovi, ani obchodníkovi), ale je spousta věcí velikostí drobných, ale s cenou už k tisícovce i výše. A tam často může být rozdíl mezi poštovným cca 50 korun u bublinkové obálky doporučeně a 130 korun u obchodního balíku pro rozhodnutí o nákupu zcela zásadní.
Čest budiž výjimkám, už jsem také viděl pár obchodů, které tarif vyloženě na "malé věci" měly, ale není jich mnoho :-(

Souhlas
Gándhí

#13 Příspěvek od Gándhí »

Papir píše:Když budu chtít jeden konektor a je číňan schopen mi ho poslat s poštou za dva dolary, a Čech má bohužel jen poštu za 130kč, tak není co řešit.

A stejně ti od Čecha příjde stejný konektor z Číny...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jyrry »

tomashr píše:...

Jojo, můžu doporučit - http://www.eshop-rychle.cz/rcservis ; beru tam třeba přijímače a další věci kolem HoTT Graupner... Platím převodem předem, pak je poštovné za malý balíček takové... prostě normální :-)
jyrry.webnode.cz
OK2BUH

#15 Příspěvek od OK2BUH »

Teď mě opravdu spadla brada. V pátek večer jsem objednal v Texasu a teď v pondělí ráno mě to dovezli! Fedex má svoje letadla. To by Česká pošta nestihla ani z Prahy do Brna. :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“