Pokud to jde lehce nasunout, a zda se ze by motor mozna vlastni vahou z konektoru vypadl tak je to spatne - muj nazor. Nak
Novy regulator + stridak - nefunguje
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Zadny konektor = zadny prechodovy odpor.
Kde se nepredpoklada rozebirani, nema konektor co delat. A kdyz uz tam musi bejt, tak nejakej slusnej, treba MPjet, ty maj jen jeden prechod kov-kov, zatimco vsechny tu "goldy" (2, 3.5, 4) maj prechody dva. U nejkakejch 10A pohonu to je skoro jedno (az na tu spolehlivost), ale kdyz tam pak tece 40A a vic, tak je kazdej miliohm ku skode veci.
Kde se nepredpoklada rozebirani, nema konektor co delat. A kdyz uz tam musi bejt, tak nejakej slusnej, treba MPjet, ty maj jen jeden prechod kov-kov, zatimco vsechny tu "goldy" (2, 3.5, 4) maj prechody dva. U nejkakejch 10A pohonu to je skoro jedno (az na tu spolehlivost), ale kdyz tam pak tece 40A a vic, tak je kazdej miliohm ku skode veci.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Abu:
To som nespomenul... že v tomto prípade sa mi jednalo o spojenie baterka - regl v Relaxovi. Toto spojenie by som radšej nepájkoval
Inak, napr. spojenie motor - regl napevno.
Inak, do budúcnosti premýšľam o prechode na nejaké lepšie konektory, hlavne ak budem mať modely, kde potečú prúdy viac ako 15A. Aké prúdy znesú napr. tie MPJ 2,5 ?
To som nespomenul... že v tomto prípade sa mi jednalo o spojenie baterka - regl v Relaxovi. Toto spojenie by som radšej nepájkoval
Inak, do budúcnosti premýšľam o prechode na nejaké lepšie konektory, hlavne ak budem mať modely, kde potečú prúdy viac ako 15A. Aké prúdy znesú napr. tie MPJ 2,5 ?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marek71 píše:Aké prúdy znesú napr. tie MPJ 2,5 ?
Já je používám. Výrobce uvádí myslím 50A. Informoval jsem se i u bidasana, jestli pro ně bude problém okolo 40A a byl jsem ujištěn, že ne. Chtěl jsem totiž všude stejné konektory (kvůli eLoggeru) a obvykle jsem do 20A, jen Discus se blíží k těm 40A.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
50A, detaily tady -
http://www.mpjet.com/news/index.php?opt ... &Itemid=28
Jinak ja mam v okonektorovani baterek trosky zmatek, bohuzel doslo k tomu historickym vyvojem:
Dvojclanky Lipol (800 a 1300) - historicke 2mm Goldy, proudy do 14A
Triclanky lipol (1300 a 1800) - MPjet 2.5mm, proudy do 22A
A123 a drive 10xNiMh - MPjet 3.5mm, proudy do 65A
http://www.mpjet.com/news/index.php?opt ... &Itemid=28
Jinak ja mam v okonektorovani baterek trosky zmatek, bohuzel doslo k tomu historickym vyvojem:
Dvojclanky Lipol (800 a 1300) - historicke 2mm Goldy, proudy do 14A
Triclanky lipol (1300 a 1800) - MPjet 2.5mm, proudy do 22A
A123 a drive 10xNiMh - MPjet 3.5mm, proudy do 65A
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
taky si myslim že je to konektory, nedávno mi prodejce říkal že některé regulátory s motory fungují jen bez konektorů (nevim proč ale je to tak) prej si někdo koupil motor+regl a prostě mu to nejchtělo jet strávili nad tím hodinu a pak to zkusili připájet napevno bez konektorů a jelo to! já bych to fakt zkusil bez konektorů
U goldů je dvojitý přechodový odpor-k vyrovnání tolerancí průměrů slouží ty napružený plíšky- v tomto bych problém neviděl.Spíš jde o to, že u některých je ten perforovaný plíšek s napruženými kontakty na samci obvodem(po stočení) moc velký a nemá po zmáčknutí mezi tím jak se plíšky stýkaj mezeru(nepatrnou-ale musí po zmáčknutí v samici být)- pak se tedy stane že po zasunutí do samice se o sebe ty konce opřou a ač v samici drží napružený segment jako hrom a styk je dokonalý, je tam vůle mezi samcem a tím samotným segmentem.Dá se to zjistit tak, ře v axiální rovině jde se samicí a samcem proti sobě sice nepatrně(cca pár desetinek)ale přesto lehce hýbat-konektory skáčou.Jinak při vzájemném pootáčení samice a samce jdou taky celkem lehoučko protočit. 
ICQ 638556901
Co to bylo proboha za prodejce? Při použití kvalitních zlacených konektorů(klidně Goldy- jsou ok) nevím co by mohlo stát v cestě mezi reglem a motorem -pokud by mu vadil ten nepatrný přechodový odpor, pak stojí regl za starou bačkoru a šel by do popelnice a ne do éra.Protože i kabel má odpor. Jinak souhlasím že nejlepší konektor je žádný konektor a mezi regl a motor nepatří.Ale i kdyby tam byl tak nesmí být příčinou nefukčnosti pohonu.Choze píše:taky si myslim že je to konektory, nedávno mi prodejce říkal že některé regulátory s motory fungují jen bez konektorů (nevim proč ale je to tak) prej si někdo koupil motor+regl a prostě mu to nejchtělo jet strávili nad tím hodinu a pak to zkusili připájet napevno bez konektorů a jelo to! já bych to fakt zkusil bez konektorů
ICQ 638556901
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Ale teď vážně: skoro 20 let používám v profi elektronických zařízeních přístrojové FASTONY 4,3mm, které jsou z kvalitní zlacené mosazi. Běžně se používají v profi měřících přístrojích, nebo v řídících jednotkách pro lékařinu !!! Jasně, neplést si je s pocínovanými plecháči, které máte v Remosce, nebo ve šporáku!
Tahle jsou skutečně naprosto spolehlivé, nepájí se, ale krimpujou (nejkvalitnější spoj). Pájený spoj je ten nejnekvalitnější spoj. Ne nadarmo se v elektronice kabely spojují samořeznými konektory, ovíjenými spoji nabo právě konektory typu FASTON, které se do sebe zaříznou a ne jen přitlačí. Vím o čem mluvím, to mi věřte !