DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Václav Procházka

Re: DJI Phantom 4

#646 Příspěvek od Václav Procházka »

Chtěl bych pořídit malý, lehký kompakt (prioritně na foto), který bude fotit lépe, než P4P. Koukám na kompakty "Nikon, SONY" využil bych i na cestách do kapsy. Volba padla i na FULL FRAME čip, ale to je cena okolo 70k :-D Máte tip na malý, výborně fotící lehký kompakt do 350 gramů, který bude vozit odlehčená P4 ?
Koukal jsem na Sony Cyber-shot RX100 V, Panasonic Lumix DMC-LX15.
mifo

#647 Příspěvek od mifo »

Pri akej minimalnej teplote sa da este lietat bez nejakeho vyrazneho vplyvu na kapacitu a zivotnost baterie ?
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#648 Příspěvek od MarkAurel »

Ja som lietal zhruba pri -10 no bateriu si az po start drz pri sebe pod bundou alebo v kufriku kde je izolovana od mrazu inac nevzlietnes a na jej nizku teplotu ta upozorni aj appka, pocas letu je uz zohriata vdaka odberu
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
gardenroute

#649 Příspěvek od gardenroute »

To je otázka, jak daleko jsi ochotný riskovat :(

DJI uvádí pro P4ku rozsah povolených teplot 0° to 40°C. Pro dnešní baterie to nemusí být až takový zásadní problém, ideálně, pokud je budeš před vlastním letem držet v nějaké "normální" teplotě, a její životnost by to nemělo také nějak zásadně ovlivnit, to spíše při nadměrné teplotě. Při velmi nízké teplotě klesá napětí rychleji a tím i jí dodaný výkon. Phantomy a MAVIC také v takových podmínkách automaticky omezují výkon motorů.

Jako větší problém vidím spíše souhru nízké teploty pod bodem mrazu a vysoké vlhkosti (mlha, oblačnost apod.), která způsobuje namrzání ledu, zejména na náběžných hranách vrtulí to je velmi nebezpečné, obvykle fatální záležitost :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
texmur

#650 Příspěvek od texmur »

běžně létám v mrazech, naposledy při -17st. baterku mám vždy pod bundou. Posledně jsem přistával při 33% a délka letu byla1 19min.
Takže bych v tom zase takový problém neviděl. Námraza ovšem problém být může, to ano. Používám na vrtule keramický nanopovlak který velmi omezuje přilnavost námrazy.
DJI_0658.JPG
Přílohy
DJI_0668.JPG
DJI_0665.JPG
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
vojtek

#651 Příspěvek od vojtek »

Pěkné fotečky
Phantom 4
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od MarkAurel »

Svojimi foto a videami sa kludne pochvalte na cesko-slovenskej FB komunite @djislovakia.

Dnes som mal uz 2krat na Mavicu battery error no Volty a percenta ukazoval spravne, cim dalej sa moja spravna volba pre P4pro len potvrdzuje.
Přílohy
IMG_20170128_131340_143.jpg
IMG_20170129_175630_054.jpg
jarda33

#653 Příspěvek od jarda33 »

Ahojte, existuje nějaká možnost vyzkoušet aplikaci Litchi, nebo jen koupit ? Někde na foru jsem četl, že se aplikace dá rozšířit o další funkce zakoupením doplňků, můžete někdo stručně nastínit ?
DJI - Phantom 4
mifo

#654 Příspěvek od mifo »

Dik za odpovede. A este dve otazky. 1. Pri natacani videa vo full HD a 120 fps sa zmensi zorne pole ? 2. Poradte nejaky free software na strihanie videa, plne funkcny (strihanie, pridavanie zvukovej stopy, nejake tie prechody...)
Zoolx

#655 Příspěvek od Zoolx »

MarkAurel píše:Svojimi foto a videami sa kludne pochvalte na cesko-slovenskej FB komunite @djislovakia.

Dnes som mal uz 2krat na Mavicu battery error no Volty a percenta ukazoval spravne, cim dalej sa moja spravna volba pre P4pro len potvrdzuje.

S tou baterkou mi to občas také hapruje... :-( Hlásí error, po vypnutí a zapnutí je ok. V tomhle stavu se s tím nelítá úplně s klidným svědomím...

Jinak ta fotka s koněm je dost dobrá :-) Já FB nemám, odmítám, takže pro mne tato možnost není :-)

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
drozdik2

#656 Příspěvek od drozdik2 »

Zdravim vas, chcel by som sa vas spytat ako si v aplikaci Dji Go 4 mozem nastavit aby som mal mapu na pravej strane a na lavej kruh? Pretoze furt to mam na lavej obidvoje a napravo mi dava len prehrat posledne videa. Uz to dlho hladam kde by som to prestavil a neuspesne. Dakujem za radu.
gardenroute

DJI získala Hasselblad

#657 Příspěvek od gardenroute »

DJI ovládla Hasselblad
DJI poté, co již nějakou dobu vlastnila minoritní podíl, nedávno odkoupila (získala majoritní podíl) známou švédskou fotografickou firmu Hasselblad, proslavenou svými ikonickými velkoformátovými zrcadlovkami.

Pro neznalé, 12 modifikovaných Hasselblad zrcadlovek mj. fotilo na povrchu Měsíce v rukách amerických astronautů na konci šedesátých let a počátku sedmdesátých..

Obě společnosti spolupracovali již dříve, bude jistě zajímavé, jak tuto akvizici DJI využije, ale je evidentní, že tímto si jistě své dominantní postavení v designu létajících kamer všech kategorií jen upevní...
vojtek

#658 Příspěvek od vojtek »

Tak jsem se stal (ne)šťastným majitelem P4 a mám prosbu - zjistil jsem, že mi kamera na Phantomu nenahrává zvuk. Nevím jestli to tak má být anebo mám něco špatně nastavené. Děkuji za odpovědi
Phantom 4
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od MarkAurel »

A co chces nahravat? Zvuk motorov a vrtul?
gardenroute

#660 Příspěvek od gardenroute »

vojtek píše:Tak jsem se stal (ne)šťastným majitelem P4 a mám prosbu - zjistil jsem, že mi kamera na Phantomu nenahrává zvuk. Nevím jestli to tak má být anebo mám něco špatně nastavené. Děkuji za odpovědi
No Vojto, škoda že jsi se v SZ dříve (když jsme spolu komunikovali) nezeptal, ale Phantomy od doby, co mají vlastní kameru, tzn. (když pominu levobočka Vision) již od řady P3 zvuk v kameře nemají.

Dost se to diskutovalo, řadě lidí to nevadí (teď koukám že i tady), mě osobně to také trochu vadí a originál zvuk mě chybí, byť ne nijak zásadně, ale byl to náš zvyk staré gardy z doby, kdy jsme ještě létali s P1/2 s GoPro kamerami. Ti, kterým to nechybí jsou většinou až noví uživatelé od P3 a výše...

Před nedávnem se trochu spekulovalo o možnosti nějaké úpravy s odběrem zvuku z ultrazvukových senzorů (což jsou vlastně specializované mikrofony), ale jeden insider z DJI, který publikuje na RCG to vyvrátil, resp. uvedl, že to oficiálně neplánují...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“