FrSky X12S Horus
Re: FrSky X12D Horus
Aha takhle, jako kdyz mam SWC nahore mam zarovnano uprostred male vychyleni a dole velike vychyleni tak mix do vyskovky se uprostred tzn pri malem vychyleni vraci na 0, pochopil jsem to?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
RCStudio píše:Aha takhle, jako kdyz mam SWC nahore mam zarovnano uprostred male vychyleni a dole velike vychyleni tak mix do vyskovky se uprostred tzn pri malem vychyleni vraci na 0, pochopil jsem to?
Jasnééé, to je to, co mě trápí, co nejde...
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
Asi jsem lama, ale zaboha se mi nedaří nahrát do Horuse zpátky Frsky OS. Dám do Horuse SD se soubory FrOS které jsem si zálohoval před instalací Open TX. Spustím Companion vyberu soubor s firmwarem FrOs dám zapsat do rádia a Companion mi zahlásí, že nelze ověřit firmware v rádiu.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
Durafly Tundra Anniversary Edition
HK Bixler
Musi to byt soubor s priponou dfu
Jan Janekx Urbanek
RCStudio píše:Musi to byt soubor s priponou dfu
Hlásí mi to i když vyberu soubor s příponou DFU.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
HK Bixler
Už je to v pohodě, stačilo zapojit kabel do jiného USB portu.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
HK Bixler
@automet
netvrdim ze i10 je nespolahliva ale mam problem s potenciometrom a kniplami (asi chybala vystupna kontrola kvality), uvazujem nad kupou niecoho kvalitnejsieho na dlhu dobu a horus mi pride ako dobra volba , preto som sa pytal.do modelov davam 10 kanalovy prijmac vacsinou , v mensich mam 6kanal bez umelej krabicky a niekde aj s umelou , napr aj merac napatia mi kolise a ukazuje presnu hodnotu iba v kludnom stave lietadla .
netvrdim ze i10 je nespolahliva ale mam problem s potenciometrom a kniplami (asi chybala vystupna kontrola kvality), uvazujem nad kupou niecoho kvalitnejsieho na dlhu dobu a horus mi pride ako dobra volba , preto som sa pytal.do modelov davam 10 kanalovy prijmac vacsinou , v mensich mam 6kanal bez umelej krabicky a niekde aj s umelou , napr aj merac napatia mi kolise a ukazuje presnu hodnotu iba v kludnom stave lietadla .
Naposledy upravil(a) Ger1 dne stř 01.02.2017 14:19, celkem upraveno 1 x.
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
OT:
Aha, tie kniple. To človeka znechutí....
Ten 10-kanál je podľa mňa rovnako kvalitný ako ten 6 kanál v tvrdej krabičke a aj bude mať rovnaký dosah.
Tie mäkké 6 kanály sa mi nepáčia a už by som ich nekupoval. Mám ich asi 4 a z toho 1 nejde spárovať, proste ho môžem hodiť do koša...
Lepší ako ten 6 kanál v mäkkej krabičke je FS R6B s jednou anténkou.
Aha, tie kniple. To človeka znechutí....
Ten 10-kanál je podľa mňa rovnako kvalitný ako ten 6 kanál v tvrdej krabičke a aj bude mať rovnaký dosah.
Tie mäkké 6 kanály sa mi nepáčia a už by som ich nekupoval. Mám ich asi 4 a z toho 1 nejde spárovať, proste ho môžem hodiť do koša...
Lepší ako ten 6 kanál v mäkkej krabičke je FS R6B s jednou anténkou.
mne sa zase po update FW pokazil 6 kanal v umelej krabicke a neviem co s tym.to mozme preberat potom vo vlakne pre i10 teraz som chcel len par info o horuse , pacia sa mi tie kniple a Open TX , myslim ze by to mohla byt kvalitna a trvacna vysielacka, pripadne ci je nieco v tejto cenovej relacii este podobne kvalitne a dobre.
FrSKY HORUS X12S,Beta 1400,Slick 55",Carbon Cub Z,Cessna 182,RC Factory Yak55,Durafly Tundra
Ja radím Horusa ako TOP vysielač v tejto dobe. Tiež sledujem toto vlákno, ako aj Taranis a ten Taranis QX 7
Ger1 píše:mne sa zase po update FW pokazil 6 kanal v umelej krabicke a neviem co s tym.to mozme preberat potom vo vlakne pre i10 teraz som chcel len par info o horuse , pacia sa mi tie kniple a Open TX , myslim ze by to mohla byt kvalitna a trvacna vysielacka, pripadne ci je nieco v tejto cenovej relacii este podobne kvalitne a dobre.
Můj názor je, že v této cenové relaci s takovými možnostmi programování a nastavení budeš jen těžko hledat podobně vybavené a kvalitně provedené rádio jako je Horus. Navíc při koupi od RC Studia nebo RiMra získáš naprosto perfektní podporu a přístup k zákazníkovi o kterém si u devadesáti procent prodejců můžeš nechat jenom zdát. Někteří tvrdí, že Open TX je systém složitější na nastavení a že není pro ty co nechtějí chodit na letiště s manuálem. Můj názor je, že to není pravda. Možná, že to je dáno tím, jelikož lítám doslova pár let a začal sem na základním rádiu Flysky i6 nestihl jsem se "zkazit" šablonovým systémem. Než jsem pořídil Horuse nakoukal sem desítky videí od RiMra za což mu velice děkuji, že je točí. Po pořízení Horuse a nahrání OpenTX místo Frsky OS mě nepřišlo nic neobvyklé. Ba naopak každý úkon dává smysl a vše je poskládáno vcelku smysluplně. Horus je rádio, které tě rozhodně nebude dlouhou dobu jakýmkoli způsobem limitovat při výběru a nastavení modelu.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
HK Bixler
TomasTR píše:Jasnééé, to je to, co mě trápí, co nejde...
Tak bádal sem nad tím teda dlouho, ale mělo by to fungovat ten mix klapek do výškovky ve Frsky OS
Vstupy: zvolit spínač pro ovládání klapek třeba "SWA"
Výstupy: kanál 6 - klap
v nastavení klapek navol ofset dle tvé potřeby
pak jdi do mixu CmbKla:
hodnoty: Výšk nahoru +100 dolu +100
Výšk2 nahoru -100 dolu -100
stav mixu: akt
přepínač: SWFLP_1
pak tlačítkem PgDn přejdi na druhou stránku mixu
tady zkontroluj aby byl stav: AKT. a přepínač nastaven na SWFLP_1
nahoře zvol VBod Linka
pak vlevo dole Bod: 03
a nastav hodnoty v druhém sloupci u B1 000 B2 +15 B3 +25
Hodnoty na řádcích B2 a B3 jsou orientační tam si nastav o kolik má zareagovat výškovka při zapnutí klapek. B2 je SWA ve středové poloze, B3 je SWA v horní poloze.
Pak dej vědět jestli je to to, co jsi potřeboval.
Podle mého byl problém v tom, že v tom mixu jsme mu vnucovali aby reagoval na polohu spínače SWA, ale navolit to jde jen na jednu polohu. Jenže on nechce vědět v jaký poloze je spínač SWA, ale chce vědět v jaké poloze je spínač který ovladá klapky proto se musí navolit SWFLP_1 což je podle mě spínač klapek 1 a na ten už to reaguje v jeho celém rozsahu jak má.
Naposledy upravil(a) Plexix dne stř 01.02.2017 18:14, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus X12S
HK Bixler
HK Bixler
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Plexix píše:
Tak bádal sem nad tím teda dlouho, ale mělo by to fungovat ten mix klapek do výškovky ve Frsky OS
Vstupy: zvolit spínač pro ovládání klapek třeba "SWA"
Výstupy: kanál 6 - klap
v nastavení klapek navol ofset dle tvé potřeby
pak jdi do mixu CmbKla:
hodnoty: Výšk nahoru +100 dolu +100
Výšk2 nahoru -100 dolu -100
stav mixu: akt
přepínač: SWFLP_1
pak tlačítkem PgDn přejdi na druhou stránku mixu
tady zkontroluj aby byl stav: AKT. a přepínač nastaven na SWFLP_1
nahoře zvol VBod Linka
pak vlevo dole Bod: 03
a nastav hodnoty v druhém řádku u B1 000 B2 +15 B3 +25
Hodnoty na řádcích B2 a B3 jsou orientační tam si nastav o kolik má zareagovat výškovka při zapnutí klapek. B2 je SWA ve středové poloze, B3 je SWA v horní poloze.
Pak dej vědět jestli je to to, co jsi potřeboval.
Podle mého byl problém v tom, že v tom mixu jsme mu vnucovali aby reagoval na polohu spínače SWA, ale navolit to jde jen na jednu polohu. Jenže on nechce vědět v jaký poloze je spínač SWA, ale chce vědět v jaké poloze je spínač který ovladá klapky proto se musí navolit SWFLP_1 což je podle mě spínač klapek 1 a na ten už to reaguje v jeho celém rozsahu jak má.
To zní nějak složitě, ale jdu na to, dám vědět.
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
-
TomasTR
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je přesně ono, funguje to jak jsem přesně potřeboval.
Jen mě mrzí, že je to takto složité k nastavení, resp. asi zatím nechápu přesně smysl těch kroků... což chci pochopit, ať to má vše smysl.
Ještě jednou díky.
Jen mě mrzí, že je to takto složité k nastavení, resp. asi zatím nechápu přesně smysl těch kroků... což chci pochopit, ať to má vše smysl.
Ještě jednou díky.
www.rctomas.webnode.cz
www.rctomas.webnode.cz
Ajo cmbkla ma krivku to jsem prehledl
Jan Janekx Urbanek